Τρεις κανόνες που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα λάθη στη διακόσμηση του μπάνιου σου!

Ξέρεις ότι το μπάνιο σου έχει γίνει το νέο go-to-place του σπιτιού σου, όταν κάθε δεύτερη ημέρα διαβάζεις για ένα νέο trend, μαθαίνεις μερικά ακόμη tips και γενικά βλέπεις πως ο συγκεκριμένος χώρος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των interior design οδηγιών! Το σημερινό κείμενο αποδεικνύει, λοιπόν, για άλλη μια φορά πως το μπάνιο είναι ο χώρος που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέψεις όταν διακοσμείς το σπίτι σου! Αντιθέτως, πρόκειται για ένα από τα κομβικά σημεία, τόσο για εσένα που ζεις εκεί και αντικρίζεις την εικόνα του διαρκώς, όσο και για τους επισκέπτες σου, οι οποίοι -πίστεψέ με- μπορούν να βγάλουν πολλά συμπεράσματα για εσένα, απλά κοιτάζοντας το μπάνιο σου! Γι’ αυτό, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθεις ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πάντα πρέπει να προσέχεις σε αυτό το… ιδιωτικό δωμάτιο και κυρίως ποια είναι τα λάθη που πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, δύο είναι τα σημαντικά σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία, διαμορφώνοντας το μπάνιο σου: αρχικά είναι η διακόσμηση που θα σου “γεννά” όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση και δεύτερον είναι η λειτουργικότητά του, γιατί αν μη τι άλλο, το μπάνιο πρέπει να είναι χρηστικό και με αρκετές διευκολύνσεις στην καθημερινότητά σου! Η αισθητική πλευρά του interior design επαφίεται σε μεγάλο βαθμό σε εσένα και το προσωπικό στυλ σου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τις εκάστοτε τάσεις, αλλά και τη διάθεσή σου. Το δεύτερο σκέλος, όμως, της λειτουργικότητας είναι κάτι που δεν εναλλάσσεται και δεν διαμορφώνεται με το πέρασμα του καιρού, αλλά αντιθέτως πρέπει να δίνει διαρκώς το “παρών” και να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου, από την αποθήκευση απορρυπαντικών και πετσετών, έως το “φαρμακείο” και τον κάδο για τα άπλυτα!

Γι’ αυτό, λοιπόν, αξίζει να ρίξουμε μια περισσότερο… αναλυτική ματιά σε όσα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, όταν διακοσμούμε το μπάνιο μας!

Να μην αδιαφορούμε για τον αποθηκευτικό χώρο

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο “υπερφορτωμένα” δωμάτια του σπιτιού ή μάλλον ο χώρος που έχει περισσότερη ανάγκη από αποθηκευτικές μονάδες. Σκέψου τόσα απορρυπαντικά, σαμπουάν, μαλακτικά και ανάλογα προϊόντα, αλλά και καλλυντικά και είδη μακιγιάζ. Να μην αναφέρω τα χαρτιά, τις πετσέτες, τα φάρμακα και τα σεσουάρ! Καθεμία από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά σπίτια, αλλά η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από τα είδη που διατηρούμε στο μπάνιο είναι κάπως κοινά. Επομένως, είναι απαραίτητο να επενδύουμε σε αποθηκευτικούς χώρους, είτε πρόκειται για ευρύχωρα σταθερά έπιπλα, είτε για επιπλέον ράφια και ντουλάπια, ώστε το μπάνιο να είναι τακτοποιημένο και λειτουργικό.

Να μην ξεχνάμε το σωστό φωτισμό

Σκέψου πως το μπάνιο είναι ο κατεξοχήν χώρος στον οποίο βάφεσαι, χτενίζεσαι και γενικώς επιμελείσαι την εμφάνισή σου! Το τελευταίο, λοιπόν, που θέλεις είναι ο φωτισμός σου να είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με ένα εντελώς λάθος make-up ή με μαλλιά που δεν… βλέπονται. Για αυτό το λόγο, ο επαρκής φωτισμός είναι απαραίτητος στο μπάνιο! Πέρα, όμως, από αυτό, υπάρχουν και οι αισθητικοί λόγοι που αφορούν το καθαρά διακοσμητικό κομμάτι! Βλέπεις, ο φωτισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο interior design και οφείλουμε να του δίνουμε την πρέπουσα σημασία, φροντίζοντας να είναι stylish και να ταιριάζει φυσικά με τη συνολική όψη του μπάνιου!

Να μην επιλέγουμε πολλά διαφορετικά υλικά

Μπορεί να ζούμε την… επέλαση του mix & matching και να λέμε πολλές φορές πόσο τέλειο είναι που πλέον δεν περιοριζόμαστε από τη λογική του “σεταρίσματος”, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλους τους χώρους. Γενικότερα, η λογική της μείξης διαφορετικών στυλ, υφών και τάσεων μπορεί να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά ίσως να δημιουργεί και ορισμένη… φασαρία, ειδικά αν ο χώρος στον οποίο χρησιμοποιείται είναι μικρός και με πολύ συγκεκριμένη χρήση. Γι’ αυτό και οι επιλογές στο μπάνιο θα πρέπει να είναι ελαφρώς πιο ταιριαστές και συντηρητικές για να αποφεύγεται η κουραστική όψη του!

Read More

And More