Τα 4 πράγματα στα οποία αξίζει να επενδύσεις για το καινούριο σπίτι σου

Είτε αποφάσισες να μετακομίσεις (επιτέλους!) από το σπίτι των γονιών σου, είτε απλά ήρθε η στιγμή να μετακινηθείς σε έναν καινούριο χώρο, η αλλαγή ενός σπιτιού φέρνει πάντα νέα δεδομένα. Πέρα, όμως, από τις χωροταξικές συνθήκες, οι οποίες ούτως ή άλλως σε υποχρεώνουν να κάνεις update στα έπιπλά σου, υπάρχουν και τα άλλα δεδομένα που ακούν στα ονόματα “χρόνος” και “χρήμα”. Αυτά, λοιπόν, μπορείς να τα παραβλέψεις για αρκετό καιρό, αλλά στο τέλος θα βρουν τον δρόμο τους προς το μυαλό σου και θα αναγκαστείς να τα αντιμετωπίσεις. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι πως, όπως και η Ρώμη που δεν χτίστηκε σε μια μέρα, έτσι και το σπίτι σου δεν είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Αντιθέτως, ο προσωπικός χώρος είναι ένας “οργανισμός” που εξελίσσεται μαζί μας και σύμφωνα με την δική μας ανάπτυξη.

Γι’ αυτό, πάρε τα πράγματα με την σειρά και εφοδιάσου με τα απαραίτητα έπιπλα, αντικείμενα και στοιχεία που αρκούν για την ώρα! Ποια είναι αυτά; Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα μάθεις!

Ένα πολυχρηστικό τραπέζι

Ανάλογα με το μέγεθος του καινούριου σπιτιού σου, θα χρειαστεί να επενδύσεις σε ένα τραπέζι τραπεζαρίας ή γενικά φαγητού, το οποίο θα “ζεστάνει” τον χώρο και θα δημιουργήσει αίσθηση οικειότητας. Εκτός, όμως, από το κομμάτι του φαγητού, το τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο για τον υπολογιστή σου ή ως επιφάνεια για να τακτοποιείς τα έγγραφά σου ή να ακουμπήσεις όσα υπό κανονικές συνθήκες ανήκουν στο ανύπαρκτο προς το παρόν φουαγιέ σου! Άσε που μέχρι να πάρεις καναπές, εκεί θα κάθεσαι με όλους τους φίλους σου!

Έξυπνος αποθηκευτικός χώρος

Μετά από μία μετακόμιση, ο νέος χώρος θα είναι γεμάτος κούτες, σελοφάν και χαρτόνια συσκευασίας, τα οποία θα περιέχουν… την ζωή σου ολόκληρη. Θα έρθει, όμως, η στιγμή που θα σε κουράσουν και τότε θα αναζητήσεις μια ικανοποιητική λύση μέχρι να προμηθευτείς τις συρταριέρες, τις ντουλάπες και τα αποθηκευτικά έπιπλα που θα αποκτήσεις αργότερα. Μέχρι τότε, λοιπόν, επένδυσε σε μερικά ψάθινα stylish καλάθια, τα οποία θα λειτουργούν διακοσμητικά, ενώ την ίδια στιγμή θα χωρέσουν το βιος σου!

Ένα στιλάτο χαλί

Έχεις τον καναπέ, έχεις και το coffee table, αλλά ένα σπίτι μπορεί να γίνει σπίτι μόνο όταν μπουν τα χαλιά! Εφόσον, λοιπόν, έχεις προνοήσει για τα βασικά έπιπλα του νέου χώρου σου, πέρασε στο επόμενο βήμα που είναι το chic, “ζεστό” και κομψό χαλί ή κιλίμι για το σαλόνι σου. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις περισσότερους πόντους coziness, αλλά στυλ, ακόμη κι αν δεν έχεις προμηθευτεί ακόμα καλά-καλά τα υπόλοιπα βοηθητικά στοιχεία για την καθημερινότητά σου.

Εντυπωσιακά λευκά είδη

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και επομένως όταν λέω εντυπωσιακά δεν εννοώ και πανάκριβα. Πάντως, τα σεντόνια και τα σκεπάσματα του κρεβατιού και οι πετσέτες του μπάνιου είναι μέσα στα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχεις στο καινούριο σπίτι σου, πάση θυσία! Οτιδήποτε, λοιπόν, έχει χρηστικό χαρακτήρα, το χρειάζεσαι σίγουρα και πρέπει να είναι ανάμεσα στις πρώτες αγορές που θα κάνεις.

Read More

And More