Υπνοδωμάτιο: Κάνε τον “ιερό” σου χώρο πιο ξεκούραστο και ζεν

Υπάρχουν αυτές οι ημέρες, ειδικά το χειμώνα, που θέλεις να μείνεις στο κρεβάτι σου και να μην κάνεις απολύτως τίποτα! Η κούραση, η πίεση, ο εκνευρισμός, η καθημερινότητα με τις αυξημένες υποχρεώσεις και τις ευθύνες που πολλαπλασιάζονται, σε κάνουν να θέλεις απλά να κλείσεις το κινητό, να πάρεις αγκαλιά το κουβερτάκι σου και να χαλαρώσεις στη θαλπωρή του σπιτιού σου! Απολύτως φυσιολογικό και να είσαι σίγουρη πως συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες!

Όμως, όταν έρχεται αυτή η στιγμή που έχεις ανάγκη να τα παρατήσεις όλα και να ηρεμήσεις, χρειάζεται να έχεις και την κατάλληλη “υποδομή”! Δηλαδή, ένα υπνοδωμάτιο που με την ενέργειά του θα σε “τραβήξει” και θα σε ξεκουράσει! Άλλωστε, το easy living στη διακόσμηση και το interior design είναι το ζητούμενο της σύγχρονης εποχής -πόσο μάλλον σε μια περίοδο που οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί και οι ανάγκες που πρέπει να καλύψεις πολλές.

Αν, λοιπόν, έχεις την ανάγκη να διαμορφώσεις το δωμάτιό σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί στιγμές σαν αυτές ή ακόμα κι αν απλά χρειάζεσαι μια ζεν αλλαγή στο χώρο που σε “αγκαλιάζει” καθημερινά, μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες παρακάτω!

Θυμήσου να εντάξεις στο δωμάτιο διαφορετικές υφές!

Τόσο τα διαφορετικά ξύλα, όσο και τα διαφορετικά υφάσματα σε αυτό το υπνοδωμάτιο καταφέρνουν να δημιουργούν τις κατάλληλες εναλλαγές! Η λινή παπλωματοθήκη, η πλεκτή κουβέρτα και το γούνινο χαλί δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Χρησιμοποίησε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος!

Το μυστικό για ένα ήσυχο υπνοδωμάτιο είναι οι ουδέτεροι γήινοι τόνοι, που ταιριάζουν μεταξύ τους. Εδώ έχουν χρησιμοποιηθεί τα σωστά χρώματα που εξασφαλίζουν έναν “ήσυχο” χώρο χωρίς περισπασμούς!

Άσε το φως να μπει!

Το πλούσιο φυσικό φως που μπαίνει σε ένα δωμάτιο μπορεί να είναι το μυστικό “γιατρικό” για μια ξεκούραστη και ζεν εμπειρία! Όσο περισσότερο φως “λούζει” ένα χώρο, τόσο περισσότερη ενέργεια μπορεί να σου δώσει. Διαφορετικά, “παίξε” με τον τεχνητό φωτισμό του δωματίου, ώστε να έχεις ένα παρεμφερές αποτέλεσμα.

Απομάκρυνε τη “φασαρία”!

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις από το να έχεις ακατάλληλα και φανταχτερά αντικείμενα στο δωμάτιο. Τα μάτια θα πρέπει να ξεκουράζονται και όχι να “σκαλώνει” το βλέμμα σε πράγματα που “φωνάζουν”!

Κάνε τη διακόσμησή σου minimal!

Η καλύτερη λύση για ένα ζεν υπνοδωμάτιο είναι ο απόλυτος μινιμαλισμός. Ένα κρεβάτι, κομοδίνα και τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό θα βοηθήσει αισθητά στη χαλάρωση και την ηρεμία που θέλεις να πετύχεις!

Φτιάξε συμμετρίες!

Ακόμα κι αν έχεις ανάγκη να χρησιμοποιήσεις αρκετά έπιπλα και διακοσμητικά στην κρεβατοκάμαρα, γιατί αυτό είναι το στυλ σου, ένας τρόπος που θα σου παρέχει την ησυχία που χρειάζεσαι είναι η συμμετρία. Κατά κάποιο τρόπο, η ηρεμία κρύβεται στη γεωμετρία…

Στηρίξου στη μονοχρωμία!

Διάλεξε ένα χρώμα -κατά προτίμηση παστέλ ή παλ- και διατήρησέ το σε όλες σου τις επιφάνειες και τα υφάσματα. Αυτό το τρικ θα κάνει το δωμάτιο ήπιο και φωτεινό, χωρίς να χρειάζεται να… καταπιέζεσαι από το απόλυτο λευκό!

Read More

And More