Υπνοδωμάτιο: Πέντε κινήσεις που θα “ξεκουράσουν” το χώρο και εσένα

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος “ιερός” για όλους! Εκεί αποσύρεσαι για να ησυχάσεις, να καθαρίσεις το μυαλό σου, να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει κάτι… ενοχλητικό στο περιβάλλον του που να σε εμποδίζει από όλα αυτά! Όπως και όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου, έτσι και η κρεβατοκάμαρα διέπεται από το προσωπικό στυλ και γούστο σου και διαθέτει το δικό της interior σχεδιασμό! Το κρεβάτι, τα κομοδίνα, οι βιβλιοθήκες, τα κάδρα, οι κουρτίνες, τα χαλιά, τα διακοσμητικά αντικείμενα και ο φωτισμός είναι στοιχεία που πρέπει να προσέξεις, αν θέλεις το… ησυχαστήριό σου να είναι διακοσμημένο σύμφωνα με τα αισθητικά κριτήριά σου!

Εκείνο, όμως, που έχει μέγιστη σημασία είναι η κρεβατοκάμαρα να σε βοηθάει να ηρεμήσεις και όχι να σου προκαλεί άγχος και στρες! Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν “dos and don’ts” σχετικά με τα αντικείμενα, τα χρώματα και τις υφές που επιλέγεις να βάλεις στο υπνοδωμάτιο. Η διακοσμητική γραμμή που ακολουθείς θα πρέπει να στηρίζεται σε ξεκούραστα χαρακτηριστικά και όχι απλά σε όσα θα σου άρεσε να χρησιμοποιήσεις στο interior design σου!

Αν, λοιπόν, θέλεις να μειώσεις το “θόρυβο” που δημιουργούν οι διακοσμητικές επιλογές σου και δεν σε αφήνουν να ξεκουραστείς, διάβασε παρακάτω ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις!


Τα έντονα χρώματα και τα πολλά patterns στα κλινοσκεπάσματα

DON’T VS. DO
Ένας εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιό σου, απλώς αλλάζοντας τα υφάσματα που χρησιμοποιείς στο κρεβάτι. Καλό είναι να αποφεύγεις τα έντονα χρώματα και να τα αντικαταστήσεις με βαθιές αποχρώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα patterns που επικρατούν στο χώρο, που πρέπει να είναι ελαφρώς πιο “ήσυχα”.

Απόφυγε τα ράφια και τις ανοιχτές επιφάνειες αποθήκευσης

DON’T VS. DO
Όταν ένας χώρος έχει θέση για να ακουμπάς οτιδήποτε, χωρίς να το αποθηκεύεις, καταλήγει να γεμίζει πράγματα που απλά είναι αραδιασμένα γύρω σου. Μην χρησιμοποιείς, λοιπόν, κρεμάστρες, ανοιχτούς κάδους για ρούχα και πολλά καθίσματα, γιατί απλά θα επιβαρύνεις την ατμόσφαιρα του δωματίου. Η καλή οργάνωση θα σε ηρεμήσει και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Μην μπερδεύεις πολλά αρώματα

DON’T VS. DO

Δεν υπάρχει λόγος να έχεις και φρέσκα λουλούδια και αρωματικό χώρου και κεριά και σπρέι στο υπνοδωμάτιο! Ένα αρωματικό αντικείμενο αρκεί για να δώσει φρεσκάδα και ενέργεια στο χώρο, διαφορετικά οι οσμές μπερδεύονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να “κουράζουν” την όσφρησή σου και να σου προκαλούν εκνευρισμό.

Χρησιμοποίησε “θερμό” φωτισμό

DON’T VS. DO

Το φως στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να σε προδιαθέτει για χαλάρωση όταν πέφτεις στο κρεβάτι, αλλά να σε γεμίζει ενέργεια καθώς ξυπνάς το πρωί! Καλό είναι να αποφύγεις τόσο τον κουραστικό κίτρινο, όσο και τον ψυχρό λευκό φωτισμό και να βρεις μια λύση στη μέση. Επιπλέον, το ήσυχο φως που δίνουν τα λαμπατέρ είναι ιδανικά για ξεκούραση!


“Καθάρισε” το κομοδίνο σου

DON’T VS. DO

Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν ανοίγεις τα μάτια σου και το τελευταίο πριν κοιμηθείς, επομένως οφείλεις να έχει το κομοδίνο σου περιποιημένο! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να… φιλοξενεί βιβλία, διακοσμητικά, ρολόγια, φωτογραφίες, κοσμήματα και ό,τι άλλο μπορεί κατά καιρούς να έχεις αφήσει πάνω του! Τα απολύτως απαραίτητα είναι το ιδανικό, ώστε να μην “χαώνεσαι” κάθε φορά που το κοιτάζεις!

Read More

And More