Υπνοδωμάτιο: Πέντε τρόποι να διακοσμήσεις τον αποθηκευτικό χώρο του δωματίου σου

Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, η αλήθεια είναι μία; το σπίτι χρειάζεται συνεχή φροντίδα! Αυτό σημαίνει πως ανεξάρτητα από την εκάστοτε ανανέωση που καλείσαι (ενστικτωδώς) να κάνεις στο interior design σου, θα πρέπει τακτικά να επιμελείσαι την χωροταξία και την διάταξη του σπιτιού, προκειμένου να “ξεκαθαρίζεις” κάθε γωνιά του και να το διατηρείς σε… φόρμα! Και μιας και ο πιο σημαντικός ζωτικός χώρος του σπιτιού είναι το υπνοδωμάτιο, σε αυτό το σημείο χρειάζεται να εστιάζεις λιγάκι πιο συχνά την προσοχή σου! Βλέπεις, παρ’ ό,τι το δωμάτιό σου είναι εκείνο που “φιλοξενεί” την ανάπαυλα, τη χαλάρωση και την αναζωογόνησή σου, πολύ συχνά τείνει να συσσωρεύει πολλή αχρείαστη πληροφορία! Βιβλία στοιβάζονται σε άκυρες γωνιές, ρούχα καταλαμβάνουν κάθε πιθανή επιφάνεια, χαρτάκια και περιοδικά αιωρούνται παντού και κάθε λογής άσχετο αντικείμενο βρίσκει τον τρόπο να εισβάλει στην κρεβατοκάμαρά σου! Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να βρεις τις κατάλληλες λύσεις, που θα συντηρούν την επιθυμητή τάξη στο χώρο, ενώ παράλληλα θα έχουν το style quality που έχεις ανάγκη!

Μην αγχώνεσαι καθόλου! Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει τις πιο στιλάτες ιδέες -αποθηκευτικού χαρακτήρα- για να κάνεις το υπνοδωμάτιό σου ένα stylish “ναό”!

Αξιοποίησε τα κενά σημεία

Εφόσον το δωμάτιό σου διαθέτει κενές γωνιές, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμείνουν ανεκμετάλλευτες. Απλά θα χρειαστείς τα απαραίτητα props για να τις εξοπλίσεις. Και όχι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις κι άλλα έπιπλα και να “φορτώσεις” το χώρο, αλλά να βρεις πιο στιλάτες και πρακτικές λύσεις, όπως είναι τα ψάθινα καλάθια! Εκεί θα μπορέσεις να “κρύψεις” προσωπικά αντικείμενα με τεράστια ευκολία, χωρίς να χαλάσεις τη συνολική αισθητική του χώρου!

Δώσε… ύψος στο χώρο

Όπως και στην παραπάνω περίπτωση, η αποθηκευτική λύση δεν είναι αναγκαίο να αφαιρεί πόντους από τη διακόσμηση. Γι’ αυτό και μπορείς να αξιοποιήσεις μία ψηλή ραφιέρα ή μια σκαλιέρα που θα σου δίνει την άνεση να κρεμάς ή να ακουμπάς πάνω τους πράγματα, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργούν και ως διακοσμητικά αξεσουάρ!

Μην ξεχνάς το κομοδίνο

Πολλές φορές, προσπερνάμε το πιο προφανές έπιπλο του δωματίου και ξεχνάμε πως διαθέτει συρτάρια, ντουλάπια ή ράφια. Την επόμενη φορά, λοιπόν, θυμήσου ότι το stylish κομοδίνο σου μπορεί να αποθηκεύσει όλη… την πραμάτεια σου και μάλιστα “κρύβοντας” τα πάντα, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να “φιλοξενήσει” και όλα τα διακοσμητικά αντικείμενά σου στις επιφάνειές του!

Χρησιμοποίησε στιλάτα έπιπλα

Εφόσον διαθέτεις τον απαραίτητο χώρο στο υπνοδωμάτιο και από τη στιγμή που σκοπεύεις να εφοδιαστείς με ένα αποθηκευτικό έπιπλο, όπως μια συρταριέρα, φρόντισε να πληρεί τα αισθητικά στάνταρτ σου και να ταιριάζει με τη συνολική διακόσμηση. Έτσι, θα καταφέρεις να εξοικονομήσεις χώρο για τα πράγματά σου, ενώ θα προσθέσεις και μια ενδιαφέρουσα πινελιά στο look του δωματίου!

Κρέμασε τα πράγματά σου

Άλλη μία περίπτωση, στην οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ύψος και όχι το εμβαδόν του δωματίου σου! Πολύ απλά, θα κρεμάσεις ράφια ή συνθέσεις με ράφια, στα οποία θα μπορείς να στοιβάξεις τα βιβλία σου, να ακουμπήσεις μερικά διακοσμητικά και να δημιουργήσεις μια στιλάτη γωνιά στον τοίχο σου!

Read More

And More