Υψηλή αισθητική: Τα οχτώ αντικείμενα που θα χρειαστεί να… ακριβοπληρώσεις

Μπορεί οι εποχές και οι καταστάσεις να μην το επιτρέπουν συχνά, αλλά ακόμα υπάρχουν “ευκαιρίες” που επιτρέπεται να αδράξεις, ώστε να κάνεις μια… σπατάλη! Σπατάλη χαριτολογώντας, γιατί για ορισμένα πράγματα απαιτείται η επένδυση κάποιων παραπάνω χρημάτων για να πιστοποιήσεις την ποιότητα και την αντοχή τους. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι να μην ξοδέψεις μεγάλα ποσά σε βοηθητικά αντικείμενα και διακοσμητικά, αλλά όταν σκέφτεσαι για παράδειγμα μια ηλεκτρική συσκευή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βάλεις το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη!

Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλά σου. Κάποια πράγματα δεν αξίζει να τα… παζαρέψεις, ειδικά αν πρόκειται να παραμείνουν μαζί σου για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή αποτελούν βασικά στοιχεία του interior του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι, σίγουρα μπορεί να τα βρεις σε ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή και να τα θεωρήσεις “ευκαιρία”, αλλά είσαι βέβαιη ότι θα αντεπεξέλθουν στα αισθητικά σου κριτήρια, και κυρίως θα αντέξουν στο χρόνο;

Τώρα, όμως, έρχονται οι interior designers από όλο τον κόσμο και κάθε αισθητικού ρεύματος να τονίσουν την αναγκαιότητα να εξοικονομήσεις χρήματα κάνοντας “κράτει” από άλλες σπατάλες, προκειμένου να μπορέσεις να αγοράσεις τα βασικά αντικείμενα του σπιτιού που θα σε συντροφεύουν για πολλά, πολλά χρόνια! Ανάμεσα σε αυτά, βάζουν και τα αγαπημένα statement items ή τα used έπιπλα με προσωπικότητα που μπορεί καιρό να ονειρεύεσαι, αλλά τώρα μπορείς να αποκτήσεις -σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της μόδας στη διακόσμηση!

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός που θα μπορούσες να συμβουλευτείς πριν κάνεις την επόμενη αγορά σου…


Το κρεβάτι

Εδώ χρειάζεται να επενδύσεις για να είσαι ήσυχη ότι δεν θα χρειαστεί να το αλλάξεις σε δύο χρόνια. Χρειάζεται μια γερή κατασκευή, αλλά και αισθητική που να ταιριάζει στο χώρο του υπνοδωματίου σου.

Το vintage κομμάτι

Δυστυχώς, αν δεν “πιάνουν” τα χέρια σου, ώστε να αναπαλαιώσεις την παλιά βιτρίνα της γιαγιάς, θα αναγκαστείς να δώσεις κάτι παραπάνω.

Η ταπετσαρία

Δες πόσο μπορεί να αλλάξει ένα χώρο η προσθήκη της κατάλληλης ταπετσαρίας. Επιπλέον, με τη σωστή επένδυση είναι βέβαιο ότι δεν θα αντιμετωπίσεις φθορές και δυσκολίες.

Τα statement pieces
Διακοσμητικά αντικείμενα με ιδιαίτερα ξεχωριστή προσωπικότητα, κοστίζουν κάτι παραπάνω. Υπάρχει πάντα η επιλογή να μην αγοράσεις κανένα, αλλά στην περίπτωση που το… ποθείς, προετοιμάσου κατάλληλα.

Οι κουρτίνες

Αν θέλεις οι κουρτίνες να διαρκέσουν για μια ζωή, θα πρέπει να είναι φτιαγμένες από φίνα υλικά. Άρα, να έχουν και την ανάλογη τιμή.
Το σωστό χαλί

Εδώ μπορείς να επενδύσεις άφοβα. Ένα καλό χαλί μπορεί να κοστίσει πολλά, αλλά θα σου κρατήσει για πάντα.

Η ξεχωριστή τραπεζαρία

Να κάτι που θα δώσει καινούριο νόημα στη διακόσμησή σου και παράλληλα μπορεί να σου “κολλήσει” για χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να το αλλάξεις ξανά.

Η “one of the kind” πολυθρόνα

Ή πώς ακόμη και ένα έπιπλο μπορεί να “απογειώσει” μόνο του το interior του σπιτιού σου.

Read More

And More