Ζεν αισθητική: Οι χαλαρωτικές αποχρώσεις που μπορείς να βάψεις το σπίτι σου

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Εκεί που επιστρέφουμε για να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε, να βρούμε το κέντρο μας ξανά. Αν λοιπόν επιθυμείς μια πιο ζεν αισθητική να ξέρεις ότι το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε σπίτι, που θέτει τον κύριο τόνο όλης της ατμόσφαιράς του, είναι το χρώμα του. Για αυτό και σήμερα θα κάνουμε μια βόλτα στις αποχρώσεις που έχουν τη μαγική ικανότητα να σου προσφέρουν ηρεμία και ξεκούραση. Για να διαλέξεις…

Οι υπόλευκες αποχρώσεις

Το λευκό είναι το χρώμα με τις πιο ξεκούραστες ιδιότητες και την ικανότητα να… αδειάζει το μυαλό σου από τις σκέψεις. Μπορεί, όμως, να δημιουργήσει την εντύπωση ενός “αποστειρωμένου” περιβάλλοντος. Για αυτό και οι υπόλευκες αποχρώσεις είναι η καλύτερη επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους που θέλεις να “φωνάζουν” χαλάρωση!

Οι παστέλ αποχρώσεις

Μπορεί ένας… έγχρωμος χώρος να σου ακούγεται ελαφρώς “φασαριόζικος”, αλλά αν τον επενδύσεις με ήπιες παστέλ αποχρώσεις, τότε είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ξεκούραση και χαλάρωση. Μια ελαφριά μέντα, ένα dusty κίτρινο ή ακόμη και ένα αχνό κοραλί μπορούν να αποδειχθούν πολύ χαλαρωτικές επιλογές!

Οι γκρι αποχρώσεις

Η γκάμα των γκρι χρωμάτων είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα μπορείς να αφιερώσεις σε κάποια από αυτές τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Ειδικά οι πιο “ζεστές” περιπτώσεις, που περιέχουν τόνους του καφέ ή του μπλε ή του πράσινου είναι ικανές να σε χαλαρώσουν στη στιγμή και να χαλαρώσουν το βλέμμα σου!

Οι διχρωμίες

Εάν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το χρώμα που θεωρείς πιο ξεκούραστο για το σπίτι σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο από αυτές και να δημιουργήσεις μία χαλαρωτική διχρωμία στους τοίχους σου. Μπορεί να είναι μια ήπια ώχρα στον μισό τοίχο και ένα ανοιχτόχρωμο φασκόμηλο στο δεύτερο μισό της επιφάνειας. Το στιλ αυτό θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε πολυτελή σουίτα!

Read More

And More