Τάσεις στη διακόσμηση: Πρόσθεσε λίγο χρυσό στο σπίτι σου

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Ο χώρος που περνάμε ολοένα και περισσότερο χρόνο, ειδικά τώρα με τη δύσκολη κατάσταση που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να είναι λειτουργικός, να σου ταιριάζει και να σε ηρεμεί. Το ζητούμενο λοιπόν της διακόσμησης πια είναι η χαλαρή ατμόσφαιρα. Για αυτό και στις τάσεις θα δεις να πρωταγωνιστούν οι γήινες, ζεστές αποχρώσεις που μας δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση. Συν μερικές πινελιές χρυσού θα προσθέσω…

Δώσε έμφαση στο “μερικές πινελιές”. Γιατί στο συγκεκριμένο θέμα η δοσολογία είναι το παν. Τόσο όσο. Ίσα να “νοστιμίσει” ο χώρος με τη μεταλλική θερμή λάμψη του.

Ναι, ξέρω, όταν ακούς χρυσό το μυαλό σου αυθόρμητα πηγαίνει σε κάτι… πολύ, σε κάτι έντονο, σε κάτι που ίσως σε πνίγει. Όχι πια. Οι σύγχρονες διακοσμητικές τάσεις μιλάνε για μικρές δόσεις. Κάτι σαν τα αξεσουάρ στο ντύσιμο. Μια πινελιά πολυτέλειας, ένα μικρό χρυσό άγγιγμα, χωρίς πολλές φασαρίες. Ίσα να υπογραμμίσεις.

Στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, ακόμα και στην κουζίνα ή το μπάνιο. Μην το φοβηθείς. Αν γίνει σωστά και με μέτρο, θα δώσει ένα υπέροχο και κομψό αποτέλεσμα.

Σκέψου μερικά φωτιστικά, κάποια βάζα, κάποια διακοσμητικά κομμάτια, ίσως ένας καθρέφτης, ένα μίνιμαλ τραπεζάκι. Κάτι τι, ίσα να αποκτήσει ο χώρος αυτό το πολυτελές “κάτι”.

Ναι, μιλάμε για μινιμαλισμό. Όχι, δεν μιλάμε για υπερβολές. Ναι, μιλάμε για καθαρές γραμμές και λεπτομέρειες. Όχι, δεν μιλάμε για μπαρόκ αισθητική. Ναι, μιλάμε για χρυσό στο σπίτι με φινέτσα.

 

Read More

And More