Eden Locke: Το πιο σοφιστικέ tropical ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο… Εδιμβούργο

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα από τα πιο δημιουργικά και contemporary αρχιτεκτονικά studio του κόσμου καλείται να αναδιαρθρώσει ένα διατηρητέο κτίριο του 18ου αιώνα στη Σκωτία, ούτως ώστε να στεγάσει ένα υπερπολυτελές conceptual ξενοδοχείο; Θαύματα! Γιατί, πολύ απλά, το γραφείο Grzywinski+Pons καταφέρνει να μετατρέψει σε… χρυσό οτιδήποτε αγγίζει! Έτσι και στην εξαιρετική περίπτωση του Eden Locke “aparthotel” (από τους όρους apartment και hotel) το αποτέλεσμα είναι για άλλη μια φορά μοναδικό, μιας και το ολοκαίνουριο κατάλυμα στο Εδιμβούργο είναι μία από τις πιο καινοτόμες και ξεχωριστές προτάσεις του κόσμου! Στεγασμένο στο παλιό γεωργιανό κτίριο του 18ου αιώνα και σε μία μεταγενέστερη προσθήκη του 20ου αιώνα, το Eden Locke στην προστατευόμενη από την UNESCO περιοχή New Town αποτελείται από 72 δωμάτια- διαμερίσματα απαράμιλλης αισθητικής και εξεζητημένης σχεδιαστικής ματιάς, ενώ πλαισιώνεται επιπλέον από ένα café και ένα bar για τις lounge στιγμές των επισκεπτών!

Με βασική διάθεση να αξιοποιηθεί η μεγαλειώδης κατασκευαστική άποψη του παλιού κτιρίου, που μέσα από την απλότητά του καταφέρνει να “αιχμαλωτίσει” το άψογο φυσικό φως της σκωτσέζικης πρωτεύουσας, το studio Grzywinski+Pons πραγματοποίησε διακριτικές παρεμβάσεις στα θεμέλια του κτίσματος, το οποίο αποδόμησε για να “αναγεννήσει” αυτό το αριστουργηματικό ξενοδοχείο- κοινότητα. Διατηρώντας τα περισσότερα από τα αρχικά διακοσμητικά στοιχεία του χώρου και με σεβασμό απέναντι στην ιστορικότητά του, το νέο ξενοδοχείο επανεφευρίσκει τον εαυτό του μέσα από τις σύγχρονες γραμμές του και την “ήσυχη” ανωτερότητα του interior design του!

Στα 72 διαμερίσματα του Eden Locke η διακόσμηση έχει οργανωθεί γύρω από εξαιρετικές και φυσικές πρώτες ύλες, όπως το λυγισμένο ξύλο, το καλάμι, το μπαμπού και η τερακότα, τα οποία έρχονται σε… διάλογο με τις μπρούτζινες λεπτομέρειες, την πέτρα, το βιομηχανικό μπετόν και το ατσάλι, τα οποία στο συνδυασμό τους βρίσκονται εν μέσω άφθονης εσωτερικής… βλάστησης! Με τη χρωματική παλέτα να “κινείται” σε ζεστά υλικά και υφές, πουδρέ τόνους και ελαφρείς φωτισμούς, ο χώρος εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ανεπανάληπτο φυσικό φως του Εδιμβούργου που “λούζει” το κτίριο, ενώ η χροιά του interior design παραπέμπει σε μια εκλεπτυσμένη εκδοχή του tropical.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να θαυμάσεις την υψηλή δημιουργία που βρήκε το δρόμο της προς το Eden Locke Hotel και να… χαθείς στις απαλές υπερπολυτελείς “γραμμές” του!

Το εκπληκτικό lounge café του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται από την ελαφριά μαροκινή αισθητική και τους παλ χρωματισμούς, ιδανικό για χαλάρωση.

Τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και ο πηλός μεσουρανούν σε όλους τους χώρους, δημιουργώντας μια ήρεμη και ταυτόχρονα σύγχρονη διακοσμητική αισθητική.

Μπαμπού, μέταλλο και μάρμαρο “μπλέκονται” με τις πουδρέ αποχρώσεις φτιάχνοντας τον απόλυτο προορισμό χαλάρωσης και ευεξίας.

Φίνες υφές, με σκανδιναβική διάθεση και πολυτελείς λεπτομέρειες συμπληρώνουν το σκηνικό των υπνοδωματίων.

Οι χρωματικές “εκρήξεις” δεν λείπουν ακόμη και από τις πιο “ήσυχες” γωνιές του ξενοδοχείου.

Μινιμαλισμός και χρηστικότητα είναι τα χαρακτηριστικά των χώρων που συνδυάζονται με την αρχοντική “καταγωγή” του κτιρίου.

Τα τροπικά φυτά “συνομιλούν” με τη γεωμετρία και τις φυσικές ύλες σε ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

Λήψη από το bar του καταλύματος, όπου ο εξωτισμός συνεχίζεται μέσα από τις μεταλλικές λεπτομέρειες, τα φυσικά φυτά και τις μαροκινές πορσελάνες.

Επειδή η ανώτερη αισθητική “κρύβεται” στις λεπτομέρειες, κάθε αντικείμενο και διακοσμητικό στοιχείο του Eden Locke είναι μελετημένο με ακρίβεια.

Λεπτομέρεια της εξωτερικής όψης του κτιρίου του 18ου αιώνα, με τη μαρμάρινη επένδυση και τη μεσαιωνικού ρυθμού καγκελόπορτα.

Read More

And More