Εθνικό Μουσείο του Κατάρ: Μια βόλτα στους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους του

Εθνικό Μουσείο του Κατάρ: Μια βόλτα στους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους του | tlife.gr

Στο φως έρχονται για πρώτη φορά εικόνες από το ολοκληρωμένο εσωτερικό του ολοκαίνουριου Εθνικού Μουσείου του Κατάρ στην Ντόχα, δημιουργώντας εξαιρετικές εντυπώσεις για το interior design του εμβληματικού μουσείου που σχεδίασε ο κορυφαίος αρχιτέκτονας, Jean Nouvel (ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το εντυπωσιακό Μουσείο του Λούβρου στο Abu Dhabi!)! Όσο για τους εσωτερικούς χώρους, που θα δεις σήμερα, είναι δημιούργημα του γραφείου Koichi Takada Architects που ανέλαβε την διαμόρφωση του ιδρύματος στο εσωτερικό του, παρουσιάζοντάς μας τώρα τα δύο τμήματα του gift shop που ξεκάθαρα ακολουθεί την οργανική φόρμα του υπόλοιπου μουσείου!

Με έμπνευση από το διάσημο σπήλαιο του Κατάρ, Dahl Al Misfir, η αρχιτεκτονική ομάδα επέλεξε να δημιουργήσει σχεδόν γλυπτούς τοίχους, οι οποίοι προσομοιάζουν στα λαμπερά τοιχώματα από γύψινους κρυστάλλους της σπηλιάς. Έτσι, χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες στρώσεις 40.000 κομματιών ξύλου που τοποθετήθηκαν μέσω 3D printing σε flow διάταξη, ο χώρος μοιάζει σαν ένα βαθύ σπήλαιο, όπου το φως από τους φεγγίτες ρέει προς τα πωλητήρια του μουσείου σαν να πρόκειται για βαθιά βυθισμένο δωμάτιο!

“Ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων του Εθνικού Μουσείου ήταν μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες, ώστε να εμβαθύνουν στην πολιτισμική κληρονομιά του Κατάρ” λέει η ομάδα.

READ more