Hay Portland: Το πρώτο flagship store της HAY σε αμερικανικό έδαφος είναι πλέον γεγονός!

Είναι δικαιολογημένα ένα από τα αγαπημένα μας brands εδώ το TLife (εντάξει, όταν λέω TLife εννοώ τον εαυτό μου και όταν λέω δικαιολογημένα εννοώ στην πραγματικότητα ότι πρόκειται για προσωπική αδυναμία μου). Πάντως, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός πως είναι μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρίες design από την Δανία, που προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τον σύγχρονο σκανδιναβικό σχεδιασμό με μοναδικό τρόπο! Αναφέρομαι, όπως ίσως έχεις καταλάβει, στην HAY και η αφορμή για όλη αυτή την διθυραμβική εισαγωγή είναι το iconic flagship store της σκανδιναβικής υπερδύναμης που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά σε αμερικανικό έδαφος! Και πού αλλού θα μπορούσαν οι Rolf και Mette Hay να “στήσουν” το πρώτο αμερικανικό κατάστημα του brand, αν όχι στο διάσημο για τους δεξιοτέχνες τεχνίτες του, Portland;

Κάπως έτσι, το Hay Portland έγινε πραγματικότητα και βρίσκεται πλέον στην hip περιοχή της πόλης, Pearl District! Μάλιστα, το ολοκαίνουριο flagship store τέθηκε σε λειτουργία αμέσως μετά το online άνοιγμα του label στην αμερικανική αγορά μέσω του e-shop της εταιρίας! “Το άνοιγμα του καταστήματος στο Portland αποτελεί το πρώτο βήμα σε ένα ενθουσιώδες ταξίδι για εμάς” λέει ο Rolf Hay.

Σε ένα τυπικό industrial κτίριο της πόλης, το Hay Portland κυριαρχείται εξωτερικά από την μονοχρωμία του βαμμένου λευκού τούβλου και των μαύρων μεταλλικών παραθύρων. Το logo του brand με λευκό lettering σε μαύρη shiny πινακίδα σηματοδοτεί την νέα αρχή της εταιρία στις Η.Π.Α. και καλωσορίζει τους επισκέπτες στο 316 τ.μ. εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Στο interior design, στόχος της HAY ήταν να δημιουργήσει μια… σπιτική ατμόσφαιρα και γι’ αυτό εκμεταλλεύτηκε αρκετές γωνίες για να τις διαμορφώσει ως κουζίνα, τραπεζαρία, γραφείο και καθιστικό, ώστε να αναδειχθούν τα έπιπλα, οι υφάνσεις, τα αξεσουάρ και τα είδη κουζίνας της εταιρίας.

Ένα υπέροχο contrast συντελείται ανάμεσα στην πολύχρωμη αρμονία για την οποία είναι διάσημη η HAY και στους πλίθινους τοίχους, τα ξύλινα δοκάρια και τις κολόνες και το τσιμεντένιο δάπεδο του χώρου, που φανερώνουν τον βιομηχανικό, ακατέργαστο χαρακτήρα του! “Ταιριάζουμε απόλυτα με την κλίση του Portland προς την αριστοτεχνική κατασκευή και καλωσορίζουμε τους πελάτες στο κατάστημα για να εξερευνήσουν τα σχέδιά μας σε αυτό το νέο περιβάλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι τόσο πολύ που θα συστήσουμε στο κοινό του Portland και την ευρύτερη αμερικανική αγορά τις δημιουργίες της HAY, όσο και που θα επικονωνήσουμε και θα μάθουμε περισσότερα από αυτό το νέο κοινό” καταλήγει ο Rolf Hay.

Read More

And More