Hotel Henry: Μια βόλτα στους χώρους του υπερπολυτελούς και… στοιχειωμένου ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης

Ίσως να ευθύνεται το… πνεύμα του Halloween που πλησιάζει. Μπορεί, όμως, να μην είναι καν ζήτημα εποχής, γιατί αυτό το υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης πολλοί θα δίσταζαν να το επισκεφτούν! Βλέπεις, παρ’ ό,τι το επιβλητικό Boutique Hotel Henry θεωρείται κομψοτέχνημα για την περιοχή Buffalo της αμερικανικής μητρόπολης, στην πραγματικότητα “κρύβει” ένα ανατριχιαστικό παρελθόν στους… τοίχους του! Συγκεκριμένα, το εκπληκτικό και πελώριο κτίριο του καταλύματος λειτουργούσε έως τη δεκαετία του 1970 ως Ψυχιατρικό Άσυλο με το όνομα “Buffalo Asylum for the Insane”! Μάλιστα, πολλοί αστικοί μύθοι θέλουν το κτίριο να παραμένει στοιχειωμένο μέχρι και σήμερα από τους ασθενείς που έχασαν εκεί τη ζωή τους!

Το Hotel Henry μπορεί, λοιπόν, να έχει ένα σκοτεινό παρελθόν, αυτό όμως δεν σταμάτησε τους νέους ιδιοκτήτες του από το να ανακαινίσουν τον πύργο και να το μεταμορφώσουν σε ένα stylish και φινετσάτο boutique hotel, ιδανικό για χαλαρωτικές εξορμήσεις και με πληθώρα πολυτελών ανέσεων! Το μοναδικό ξενοδοχείο αποτελείται από τρία αλληλοσυνδεόμενα κτίρια που “φιλοξενούν” 88 (!) σουίτες και δωμάτια. Τα αρχιτεκτονικά γραφεία που ανέλαβαν την αναπαλαίωση του διατηρητέου πύργου φρόντισαν να εισάγουν μια σειρά από σύγχρονους νεωτερισμούς στην προσπάθειά τους να ανανεώσουν το interior design και να προσφέρουν την κομψότητα που αρμόζει στην εποχή του, ενώ παράλληλα κατάφεραν να διατηρήσουν πολλά από τα αρχικά στοιχεία του ανέγγιχτα. Ανάμεσά τους η διττή σκάλα της εισόδου που οδηγεί στο φουαγιέ, οι ατμοσφαιρικοί διάδρομοι, οι γύψινες διακοσμήσεις των οροφών και τα πρωτότυπα τζάκια των χώρων που με την παρουσία τους προσδίδουν elegance και αύρα μυστηρίου στο κατάλυμα!

Το… στοιχειωμένο boutique hotel, πέρα από τους πολυάριθμους ξενώνες του, διαθέτει μια σειρά από εκλεπτυσμένες υπηρεσίες, όπως γκαλερί τέχνης, επαγγελματικούς χώρους, πολλαπλά lounge για τους επισκέπτες και πολυάριθμους χώρους εκδηλώσεων! Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα lux εστιατόρια με πρώτες ύλες που φτάνουν κατευθείαν από τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, αλλά και πλήρως εξοπλισμένο και υπερσύγχρονο γυμναστήριο για τους ενοίκους τους! Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς πως πρόκειται για ένα ξενοδοχείο… to die for (see what I did there?)!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το… ξενοδοχείο του τρόμου ή αλλιώς το super stylish Boutique Hotel Henry!

Η εξωτερική φωτογραφία του ξενοδοχείου προδιαθέτει το κοινό για την τρομακτική ιστορία του, χάρη στην επιβλητική μορφή του.

Στην είσοδό του έχει διατηρηθεί η αρχική σκάλα του κτιρίου, η οποία οδηγεί στη ρεσεψιόν και το φουαγιέ του ξενοδοχείου.

Οι σύγχρονες προσθήκες από γυαλί και οι κυβιστικές αναφορές στο σχεδιασμό της εισόδου δίνουν την contemporary αίσθηση που έχει το κατάλυμα στο εσωτερικό του.

Μία από τις εκπληκτικές σουίτες του boutique hotel, όπου η παραδοσιακή οροφή έχει διατηρηθεί ανέπαφη, αλλά έχει διανθιστεί με stylish και elegant μινιμαλιστικά έπιπλα.

Ο χώρος εστίασης του ξενοδοχείου, όπου σερβίρεται το πρωινό, χαρακτηρίζεται από το πλούσιο φυσικό φως και τη “ζωντανή” πολυχρωμία.

Ένα από τα εστιατόρια του καταλύματος, που κινείται σε πιο κλασικούς ρυθμούς με φινετσάτα φινιρίσματα και lux επίπλωση.

Ο επιβλητικός χαρακτήρας του πρώην ασύλου είναι διάχυτος στους χώρους του ξενοδοχείου, όπως και σε αυτό το χαρακτηριστικό lounge της γκαλερί.

Ένα από τα συνολικά 88 δωμάτια του Hotel Henry με τον industrial χαρακτήρα να συναντά το σύγχρονο elegance και την κλασική κομψότητα του κτιρίου.

Μπάνιο ενός ξενώνα, το οποίο προσφέρει εκθαμβωτική θέα στις γύρω περιοχές.

Πανοραμική λήψη από drone που φανερώνει τη μεγαλειώδη έκταση του… στοιχειωμένου πύργου.

Read More

And More