Η εμβληματική κατοικία στις όχθες της λίμνης Κόμο που θα σου κόψει την ανάσα!

Πώς ένα αρχιτεκτονικό “διαμάντι” του 1700 μπορεί να διατηρεί μέχρι και σήμερα την αίγλη και την ιστορική πολυτέλειά του, αφού έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη χρήση του μέσα από τις συνθήκες και τις επιταγές της σύγχρονης Ευρώπης; Μόνο ένα ξεχωριστό παράδειγμα όπως η “Villa Sola Cabiati” στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας μπορεί να δείξει το… δρόμο για την πιο εμβληματική μετάβαση από το υποδειγματικό παρελθόν στο δυναμικό παρόν! Με αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική ιστορία που φτάνει στα βάθη της ιστορίας, αλλά και μοναδικές συλλογές επίπλων και τέχνης, το νεοκλασικό κτίσμα που για αιώνες ανήκε στην αριστοκρατική ιταλική οικογένεια Serbelloni έχει μετατραπεί σε ένα υπερπολυτελές “καταφύγιο” τέχνης για τους λάτρεις της υψηλής αισθητικής, μιας και αποτελεί πλέον έναν πρότυπο χώρο μουσειακού επιπέδου και κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

Μέσα στους αχανείς χώρους της κατοικίας μεσουρανούν οι εκπληκτικές τοιχογραφίες, αλλά και τα σπάνια γλυπτά και οι σκαλιστές οροφές και κολώνες που ανήκουν στο φάσμα της αναγεννησιακής τέχνης, καθώς και οι κλασικές και art deco ταπετσαρίες που “απογειώνουν” την εμπειρία του επισκέπτη! Ταυτόχρονα η επίπλωση έχει γίνει με μοναδικά κομμάτια και αντίκες, διανθισμένα με ελάχιστες σύγχρονες προσθήκες, που δεν αλλοιώνουν στο ελάχιστο τον ιστορικό χαρακτήρα της βίλας. Μάλιστα, ένα από τα κυριότερα στοιχεία που διακοσμούν το κτίριο είναι το πραγματικό κρεβάτι του Ναπολέοντα που κοσμεί μία από τις έξι σουίτες της μεγαλειώδους οικίας και που η οικογένεια απέκτησε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Με έκταση που κόβει την ανάσα, οι πλουμιστοί κήποι και η πισίνα του μοναδικού κτίσματος που διαθέτουν άμεση θέα στις εκβολές της λίμνης η οποία το περικλείει, μπορούν χωρίς αμφιβολία να χαρακτηριστούν αρχιτεκτονικά και σχεδιαστικά αριστουργήματα! Μελετημένοι και σχεδιασμένοι στα πρότυπα της παλιάς πλουτοκρατίας, οι κήποι με την καλλιτεχνία τους παραπέμπουν στη γαλλική αριστοκρατία, ενώ η περίτεχνη είσοδος του οικήματος είναι κατασκευασμένη πάνω στους λαξευμένους βράχους της λίμνης, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο μέσω πλοίου, παραπέμποντας στα βενετσιάνικα κανάλια.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν “ξεδιπλώνεται” όλη η μυστηριακή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τη “Villa Sola Cabiati” που θα… κλέψει την καρδιά σου!


Το κεντρικό φουαγιέ της έπαυλης είναι διάσπαρτο με κλασικές και art deco αναφορές.


Ένα από τα μικρότερα καθιστικά του σπιτιού διακοσμημένο με σκαλιστά έπιπλα και deco και βιεννέζικα καθίσματα.


Η μαγευτική οροφή της βίλας δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχεις δει!


Η κεντρική σάλα του πολυτελούς οικήματος κυριαρχείται από το γαλάζιο χρώμα και τις ασημένιες λεπτομέρειες.


Στην τραπεζαρία ο χαμηλός φωτισμός δίνει έμφαση στις σκαλιστές λεπτομέρειες των τοίχων δημιουργώντας μυσταγωγική ατμόσφαιρα.


Άποψη της εισόδου και του φουαγιέ της μεγαλειώδους κατοικίας.


Λεπτομέρειες από τη μοναδική διακόσμηση της κεντρικής σάλας, με θέα τη λίμνη Κόμο.


Οι πλουμιστοί κήποι της κατοικίας.


Η μαρμάρινη πισίνα μοιάζει ιδανική για εξορμήσεις την άνοιξη.


Η είσοδος του κτιρίου διαθέτει πρόσβαση μόνο από τη λίμνη.

Read More

And More