Η IKEA… σβήνει τα 75 κεράκια της και το γιορτάζει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

Η IKEA… σβήνει τα 75 κεράκια της και το γιορτάζει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο! | tlife.gr

Μετρώντας 75 ολόκληρα χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων παγκοσμίως, η αγαπημένη εταιρία επίπλων από τη Σουηδία αποφάσισε να γιορτάσει τα “χρυσά” γενέθλιά της, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο μερικές από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες της! Κάπως έτσι, η IKEA κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα επαναλανσάρει κομμάτια που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’50 και έως το 2000!

 

Για την επέτειο των 75 ετών, ο σουηδικός “κολοσσός” θα μας συστήσει ξανά μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του! Μάλιστα, η σειρά Gratulera, όπως ονομάστηκε, θα κυκλοφορήσει σε τρεις “δόσεις”, δηλαδή σε τρεις διαφορετικές συλλογές από τώρα και έως το τέλος της χρονιάς! Έτσι, η πρώτη collection θα αρχίσει να διατίθεται στα καταστήματα της IKEA κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και θα αποτελείται από δημιουργίες που πρωτοκυκλοφόρησαν στα 50s και τα 60s. Η δεύτερη συλλογή θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο και θα περιλαμβάνει προϊόντα από το ’70 και το ’80, ενώ η τρίτη και τελευταία κυκλοφορία θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2018 με αντικείμενα από τις δεκαετίες του ’90 και του 2000!

Φυσικά, κάθε σχέδιο θα έχει λάβει το ανάλογο… ρεκτιφιέ, ώστε να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα αισθητικά standards, ωστόσο ο πυρήνας του design θα παραμένει πιστός στην ιστορία της IKEA! Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα επανασχεδιαστούν και θα λανσαριστούν είναι έπιπλα, φωτιστικά και σερβίτσια που φτάνουν, τα οποία έχουν προκαλέσει αίσθηση και έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως από τον κόσμο, όπως ο χαρακτηριστικός Klippan καναπές και η “παραδοσιακή” πια πολυθρόνα Ekenäset!

READ more