Mary Poppins: Πώς μοιάζει το σπίτι της θρυλικής οικογένειας Banks σχεδόν 55 χρόνια μετά;

Η αγαπημένη γκουβερνάντα όλων μας και φυσικά όλων των εποχών, η πιο “μαγική” νταντά όλου του κόσμου, η γυναίκα που μας έμαθε να λέμε “σουπερκαλιφρετζαλιστικεξπιαλιντόσιους” με μια ανάσα και πως “just a spoonful of sugar makes the medicine go down”, επιστρέφει σήμερα στους κινηματογράφους και υπόσχεται να μάθει σε όλα τα παιδιά του κόσμου πόση μαγεία κρύβεται στις ζωές μας! Η νέα ταινία της Mary Poppins είναι γεγονός και τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει πλέον η Emily Blunt. Όπως δηλώνει και το τίτλος της ταινίας Mary Poppins Returns, η μυθική νταντά επιστρέφει στο σπίτι που μεγάλωσε τα αδέρφια Banks 24 χρόνια μετά για να βρει τον ενήλικο πια Michael να μεγαλώνει τα δύο παιδιά του με την βοήθεια της αδερφής του, Jane. Και ενώ το σπίτι βρίσκεται ακριβώς στην ίδια διεύθυνση και είναι το πατρικό των δύο παιδιών, ωστόσο σχεδόν τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο!

Στην νέα ταινία του Rob Marshall, το set design ανέλαβε για ακόμη μια φορά ο επί χρόνια συνεργάτης του και κάτοχος ενός βραβείου Oscar, John Myhre, ώστε να αναβιώσει το πνεύμα της Mary Poppins στο ελαφρώς γνώριμο, αλλά σίγουρα διαφορετικό σπίτι της οικογένειας Banks. Ο Myhre αποφάσισε, λοιπόν, να δημιουργήσει έναν χώρο λιγότερο πολυτελή και πιο φιλικό για τα παιδιά. “Το σπίτι ήταν το πιο δύσκολο μέρος που έπρεπε να κάνουμε, διότι στην πρώτη ταινία δεν βλέπαμε ένα σπίτι ιδανικό για τα παιδιά -ήταν στην πραγματικότητα μια κατοικία για τους γονείς και τα παιδιά επιτρεπόταν να κινούνται μόνο στα δωμάτιά τους. Δεν υπήρχε καν καναπές στο καθιστικό. Η δική μας ταινία, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Όταν την βλέπεις, καταλαβαίνεις πως τα παιδιά είναι κυρίαρχα εκεί μέσα, μιας και το αποτύπωμά τους είναι αισθητό σε όλους τους χώρους και είναι ένα πολύ πιο ζωντανό και πολύχρωμο σπίτι” λέει ο σκηνογράφος.

Τα έπιπλα συγκεντρώθηκαν από αντικερί και παλαιοπωλεία του Λονδίνου και έπειτα όλα έχουν επενδυθεί με νέες υφάνσεις που να ταιριάζουν στα χρώματα και τα μοτίβα που εξυπηρετούσαν στο στήσιμο του σπιτικού. Ωστόσο, ένα από τα έπιπλα προέρχεται από την πρώτη ταινία του 1964 και δεν είναι άλλο από το τραπέζι (κουτσομπόλα) της εισόδου! Το αυθεντικό έπιπλα είχε διατηρηθεί στο Club 33 της Disney, από όπου και η νέα παραγωγή για το δανείστηκε για τις ανάγκες της σκηνογραφίας.

Read More

And More