Ο Λευκός Οίκος της Jackie Kennedy είναι πιο διακοσμητικά επίκαιρος και διαχρονικός από ποτέ

Μία γυναίκα που σημαδεύτηκε από τα ιστορικά γεγονότα, αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να σημαδέψει την ιστορία με τη ζωή της. Μια εμβληματική προσωπικότητα, που αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές γενιές γυναικών που μεγάλωσαν μετά από εκείνη, αλλά έχοντας στο μυαλό τους εκείνη! Σύμβολο της φινέτσας και διαχρονικό fashion icon, μιας και κάθε κίνησή της συνοδευόταν από απαράμιλλο στυλ και ανώτερη αισθητική! Η γυναίκα πίσω από δύο μυθικούς άνδρες και με μια ζωή γεμάτη -άλλοτε ειδυλλιακή και άλλοτε βαθιά θλιβερή. Η Jacqueline Kennedy Onassis ή Jackie Kennedy ή Jackie O’ άφησε οπωσδήποτε ανεξίτηλο σημάδι στην πρόσφατη ιστορία και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη γυναίκα. Μία από τις αξίες που είναι παντοτινά συνυφασμένες με το όνομά της είναι η κομψότητα και η αίσθηση πολυτέλειας και αριστοκρατίας που απέπνεε η Jackie και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν περιοριζόταν στο προσωπικό στυλ της, αλλά και σε ολόκληρη την ύπαρξή της. Προφανώς, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει και από τις διακοσμητικές πινελιές που έδωσε στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της (άδοξα) σύντομης θητείας του συζύγου της, John F. Kennedy.

Η Jackie υπήρξε λάτρης της γαλλικής φινέτσας και κουλτούρας, κάτι που αντικατοπτριζόταν και στην προσωπική αίσθηση της μόδας που κατείχε! Ωστόσο, και στο interior design επέλεξε να ενσωματώσει το γαλλικό στυλ και να το συνδυάσει με τις comfort αμερικανικές διακοσμητικές πινελιές που αγαπούσε ιδιαιτέρως. Έτσι, για να τη βοηθήσει στη διακόσμηση του Λευκού Οίκου κλήθηκε ο Γάλλος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Stéphane Boudin, ο οποίος ακολουθώντας τις καθοδηγητικές γραμμές της Πρώτης Κυρίας κατάφερε να δώσει στους χώρους της προεδρικής κατοικίας την αίγλη και την αρχοντιά που ταίριαζε απόλυτα στους (τότε) ενοίκους της!

Μία από τις βασικές επιθυμίες της Jackie ήταν οι ιδιωτικοί χώροι της οικογένειας να παραπέμπουν στο πατρικό σπίτι τους στο Georgetown, υιοθετώντας περισσότερο οικείο και χαλαρό διάκοσμο, χωρίς όμως ποτέ να χάνεται η απαιτούμενη πολυτέλεια και κομψότητα! Αντίστοιχα, στους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του Λευκού Οίκου χρησιμοποιήθηκαν υλικά, αποχρώσεις και διακοσμητικές κατευθύνσεις ιδανικές για τις συγκεντρώσεις, τις υψηλές συναντήσεις και τα δείπνα του προεδρικού ζεύγους!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην πολυτελή διακόσμηση του Λευκού Οίκου, όπως διαμορφώθηκε από το αιώνιο σύμβολο του στυλ, τη μοναδική Jackie O’!

Η Ανατολική Αίθουσα


Ο χώρος που φιλοξενεί τα μεγαλύτερα events του Λευκού Οίκου δεν θα μπορούσε να μην παραπέμπει στην elegant αισθητική της Jackie που στην προσπάθειά της να φέρει τις Τέχνες πιο κοντά στη νέα κατοικία της, δημιούργησε μια φορητή σκηνή στην οποία μπορούσαν να ερμηνεύουν οι μεγάλοι καλλιτέχνες που παρευρίσκονταν για τις προεδρικές συγκεντρώσεις. Το μεγαλειώδες πιάνο που κοσμεί το κέντρο του δωματίου βρίσκεται ανάμεσα από τα δύο τζάκια, ενώ οι κουρτίνες που επιλέχθηκαν συνδυάζουν το λευκό opaque μετάξι και τις κίτρινες πτυχώσεις.

Η Γαλάζια Αίθουσα


Άλλη μία αίθουσα εκδηλώσεων και δημόσιων συνευρέσεων, που χαρακτηρίζεται από το χρώμα με το οποίο είναι μόνιμα διακοσμημένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Jackie κράτησε τον “παραδοσιακό” χαρακτήρα του χώρου, με λινές υφάνσεις σε ελαφρύ και chic γαλάζιο χρωματισμό και χρυσές λεπτομέρειες. Το τραπέζι που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου είναι τοποθετημένο επίσης βάσει παράδοσης στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ οι καρέκλες και τα υπόλοιπα καθίσματα είναι διασκορπισμένα σε όλο το χώρο, ακουμπώντας τους τοίχους.

Η Κόκκινη Αίθουσα


Η γαλλική φινέτσα πλαισιώνει έντονα το συγκεκριμένο χώρο υποδοχής καλεσμένων, που επίσης παίρνει το όνομά του από τις αποχρώσεις που κυριαρχούν σε αυτό. Οι sophisticated κόκκινες ταπετσαρίες, σε συνδυασμό με τις χρυσές λεπτομέρειες, τις “βαριές” κερασί κουρτίνες και τα νεοκλασικά καθίσματα κάνουν την αίθουσα χαρακτηριστικό δείγμα πολυτέλειας και καλαισθησίας.

Το καθιστικό της Δυτικής Πτέρυγας


Ένας από τους περισσότερο ιδιωτικούς χώρους του Λευκού Οίκου, κοντά στο Οβάλ Γραφείο του Προέδρου. Εδώ ακολουθήθηκε η διακοσμητική γραμμή του οικογενειακού σπιτιού των Kennedy στο Georgetown, με αποτέλεσμα ο χώρος να μοιάζει περισσότερο οικείος και προσιτός, με τον καναπέ να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το παράθυρο του δωματίου.

Το μπουντουάρ και γκαρνταρόμπα της Jackie


Οι γαλάζιες αποχρώσεις “αγκαλιάζουν” τον προσωπικό χώρο της Πρώτης Κυρίας, ενώ τον κεντρικό τοίχο του δωματίου κοσμούν κάδρα με οικογενειακές φωτογραφίες των Kennedy. Και εδώ οι πινελιές της Jackie εντοπίζονται στο animal print ριχτάρι που είναι τοποθετημένο στο ανάκλιντρο του δωματίου.

Το υπνοδωμάτιο της Jackie


Και πάλι η διακόσμηση ακολουθεί την οικογενειακή κατοικία των Kennedy στο Georgetown, με την ώχρα να παίζει κυρίαρχο ρόλο στο interior design της κρεβατοκάμαρας, ενώ οι neutral αποχρώσεις συμπληρώνουν το λιτό σκηνικό. Πέρα από τα κινέζικα βάζα που τοποθέτησε στο περίγραμμα του τζακιού, η Jackie επέλεξε light blue κουρτίνες με λευκές μαργαρίτες, ενώ αντίστοιχοι τόνοι χρησιμοποιήθηκαν και στα κλινοσκεπάσματα του κρεβατιού.

Read More

And More