Ο οίκος Chanel γίνεται αποκλειστικός χορηγός στην αναστήλωση του Grand Palais

Ο οίκος Chanel γίνεται αποκλειστικός χορηγός στην αναστήλωση του Grand Palais | tlife.gr

Η Chanel “γιορτάζει” τους στενούς δεσμούς της απέναντι στο εμβληματικό Grand Palais, αναλαμβάνοντας το ρόλο του αποκλειστικού και ιστορικού χορηγού στην αναπαλαίωσή του και προσφέροντας €25 εκατομμύρια για τις εργασίες του project! Η αναστήλωση και ανακαίνιση του Grand Palais, ενός συμβόλου της αρχιτεκτονικής καινοτομίας του Παρισιού, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2020 και να ολοκληρωθεί το 2024, με μερική εγκαινίαση το 2023.

Ως ένας οίκος αφιερωμένος και πιστός στη δημιουργία που είναι “ανοιχτή” και προσβάσιμη στο κοινό και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, η Chanel ανανεώνει τη δέσμευσή της σε μια πρωτοβουλία του ιδρύτριάς της, Gabrielle Chanel, στηρίζοντας το συνολικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό “εκτόπισμα” του Παρισιού.

Κατασκευασμένο για να φιλοξενήσει τη διεθνή έκθεση (Universal Exhibition) του 1900, το Grand Palais είναι ένα από τα πιο όμορφα ιστορικά μνημεία της Ευρώπης, αλλά και ένας τόπος που έχει συνδεθεί στενά με τη Chanel για αρκετά χρόνια. Από το 2005 έχει υπάρξει ο “καμβάς” για τα εντυπωσιακά décor του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Chanel, Karl Lagerfeld για τα Ready-to-Wear και Haute Couture shows του οίκου.

Η κεντρική σάλα έχει φιλοξενήσει τα μνημειακά γλυπτά του εμβληματικού σακακιού, αλλά και του λιονταριού της Chanel, τα οποία η Gabrielle (Coco) αγαπούσε βαθύτατα, όπως επίσης και μια γιγαντιαία υδρόγειο σφαίρα, γλυπτά πάγου σε μορφή παγόβουνου, ανεμογεννήτριες, καταρράκτες, ένα ξύλινο σπίτι και -σε ένα καθηλωτικό φόρο τιμής στο Παρίσι- ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ. Η δημιουργική… υπερδύναμη του Karl Lagerfeld έχει επίσης μετατρέψει το συμβολικό χώρο σε κλασικό ελληνικό αμφιθέατρο στην καρδιά ενός δάσους, σε ερημωμένο θέατρο, σε εμπορικό κέντρο, σε παριζιάνικο δρόμο όπου πραγματοποιούταν γυναικεία διαδήλωση, σε τέρμιναλ αεροδρομίου, σε παριζιάνικη brasserie, σε γαλλικούς κήπους με βλάστηση που εμπνεύστηκε από της Βερσαλίες, έως και σε βάση εκτόξευσης πυραύλου, ο οποίος “απογειώθηκε” κάτω από το γυάλινο θόλο της αίθουσας! Κάθε μία από τις εγκαταστάσεις “πήγαζε” από την απύθμενη φαντασία και δημιουργικότητα του σχεδιαστή, ο οποίος σε κάθε παρουσίασή του εκπλήσσει, εντυπωσιάζει και “φωτίζει” τον κόσμο της μόδας.

“Η Chanel και το Grand Palais έχουν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό, ο οποίος ξεκίνησε από τον Karl Lagerfeld το 2005. Για τη Chanel, το Grand Palais (και ειδικά ο εκπληκτικός θόλος του όπου φιλοξενήθηκαν τα fashion shows του οίκου) είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μνημείο στην καρδιά του Παρισιού. Η εξαιρετική αρχιτεκτονική του το καθιστά πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τον Karl Lagerfeld. Αυτός ο παριζιάνικος θεσμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και η Chanel είναι υπερήφανη και πανευτυχής που συνοδεύει το Grand Palais και την πρόεδρό του, Sylvie Hubac, σε ένα τόσο μεγαλόπνοο έργο αναστήλωσης και ανακαίνισης” δήλωσε ο Fashion President της Chanel, Bruno Pavlovsky.

READ more