Patricia Urquiola: “Υπογράφει” το design πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ιταλία!

Η Ισπανίδα σχεδιάστρια επίπλων Patricia Urquiolaείναι από τις λίγες που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το σχεδιασμό ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Πρόκειται για το Il Sereno μια ξενοδοχειακή μονάδα με 30 σουίτες στην εκπληκτική Λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Η Urquiola επιμελήθηκε σχεδόν τα πάντα, από την αρχιτεκτονική και την επίπλωση μέχρι και τις στολές του προσωπικού. Άλλωστε έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την τελευταία φορά που εγκαινιάστηκε ξενοδοχείο στην ξακουστή Λίμνη Κόμο!

Η Urquiola έβαλε τη σχεδιαστική της υπογραφή και όπως η ίδια δήλωσε στο Dezeen η υλοποίηση του ξενοδοχείου ήταν πολύ αργή καθώς έπρεπε να συζητήσει με το δήμαρχο της πόλης αλλά και με 6 διαφορετικές αρχές μέχρι την τελική έγκριση. Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι ένα μοντέρνο οίκημα που όμως σέβεται την ιστορία της περιοχής, με υπέροχα έπιπλα που αποπνέει ηρεμία όπως ακριβώς και η Λίμνη Κόμο!


Η εξωτερική άποψη του Il Sereno.


Τα σαλόνια του ξενοδοχείου έχουν φυσικά θέα στη λίμνη και την υπογραφή της Urquiola, με πολλές χάλκινες λεπτομέρειες και καθαρές γραμμές!


Ένα από τα σαλόνια του ξενοδοχείου με ελαφρές πινελιές χρώματος και φουτουριστικά τραπεζάκια.


Η σκάλα αυτή είναι σχέδιο της Urquiola η οποία κράτησε χαμηλούς τόνους στα χρώματα χωρίς όμως να λείπουν από τους χώρους.


Ένα τεράστιο μαρμάρινο τραπέζει δεσπόζει στο χώρο του εστιατορίου.


Το εστιατόριο είναι ένας ύμνος στη δεκαετία του 50 με υπέροχο ψηδιφωτό πάτωμα.


Η εξαιρετική πισίνα με τις πράσινες ξαπλώστρες αναβιώνει παλιότερες εποχές δόξας!


Στις αψίδες που τα παλιά χρόνια χρησίμευαν για να δένουν οι βάρκες των νοικοκυριών στήθηκε το εστιατόριο του ξενοδοχείου.


Υπέροχο σημείο για καφέ!




Στις κρεβατοκάμαρες ο μινιμαλισμός με ελάχιστη δόση χρώματος είναι το κύριο χαρακτηριστικό αφού άλλωστε το πράσινο περιβάλλον “χρωματίζει” την εικόνα.


Τα μπάνια, μίνιμαλ μεν, αλλά με υπέροχα υλικά και γήινες αποχρώσεις, αντανακλούν την προσωπικότητα της σχεδιάστριας.

Read More

And More