Puro Gdansk: Η πολωνική “απάντηση” στην ευρωπαϊκή πολυτέλεια είναι το μέρος που θα θέλεις να επισκεφτείς asap!

Σε ένα από τα ιστορικά τμήματα της χώρας, στο σημαντικότερο λιμάνι της Πολωνίας που για χρόνια υπέφερε από τις καταστροφές που υπέστη κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Γκντανσκ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης προσδοκά να αποτελέσει πόλο έλξης σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή! Τοποθετημένο στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Γκντάνσκ, το Puro Gdansk στέκεται ως ένα ατόφιο δείγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και του contemporary design, καταφέρνοντας να μετουσιώσει τον εμβληματικό παραδοσιακό χαρακτήρα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει ξεκάθαρες “ματιές” στο υπερσύγχρονο και αναδιαμορφούμενο μέλλον της πόλης, η οποία βρίσκεται σε πορεία… αναγέννησης και τουριστικής ανάπτυξης!

Με συνολικά 211 δωμάτια και εννέα σουίτες, το Puro Gdansk σχεδιάστηκε από το λονδρέζινο studio DeSallesFlint με στόχο να αποτελέσει μία μοντέρνα, “θαρραλέα” και πολύχρωμη πρόταση για διαμονή στην Πολωνία, ανάμεσα στα ιστορικά στοιχεία του παλιού βιομηχανικού λιμανιού και τη νέα, αναθεωρημένη όψη που μέρα με τη μέρα αποκτά η περιοχή. Στο εσωτερικό του καταλύματος, είναι διάχυτο το πνεύμα της επανεφεύρεσης και της αναζωογόνησης, αφού το industrial design “μπλέκεται” με το κλασικό -στα όρια του μπαρόκ στυλ- και τις vintage πινελιές, ενώ οι καινοτόμες ιδέες στη διακόσμηση δεν σταματούν να “κλέβουν” τις εντυπώσεις! Το σουηδικό ξύλο συνοδεύεται από subway tiles, οι σκουρόχρωμες used επιφάνειες συνδυάζονται με συμπαγή και επιβλητικά μέταλλα, το χρώμα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε γωνιά, ενώ οι fluffy υφές και οι ογκώδεις μορφές “επικοινωνούν” με boho στοιχεία και γεωμετρικά patterns. Και στην κορυφή όλων, έρχεται η τέχνη που κοσμεί τους τοίχους, αλλά και τις διακοσμητικές αναφορές, να ολοκληρώσει την πολυτελή όψη του τετράστερου ξενοδοχείου!

Πέρα, όμως, από τις ανέσεις που συναντά κανείς στις stylish σουίτες του Puro Gdansk, ο χώρος προσφέρει στους επισκέπτες του την everyday gourmet απόλαυση ενός in house diner, δηλαδή το εστιατόριο Dancing Anchor, τη θέα και τη χαλάρωση του garden rooftop στο INK Above bar, αλλά και την ειδυλλιακή περιποίηση του PRISMA Spa, ενώ διαθέτει φυσικά και χώρο συσκέψεων και συνεδριάσεων.

Για να “περιηγηθείς” έστω και νοητά στους χώρους του πολωνικού Puro Gdansk, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

 

Το συναρπαστικό φουαγιέ του ξενοδοχείου συνδυάζει την patterned γεωμετρία με τα σκανδιναβικά έπιπλα και την oversized τέχνη.

 

Το καθιστικό στις σουίτες του καταλύματος “κινείται” σε γήινες χρωματικές γραμμές, με διάσπαρτες pop αναφορές και καλλιτεχνικές… ανησυχίες.

 

Η pop αισθητική συνεχίζεται και στο χώρο του δωματίου, όπου ο “σκανδιναβισμός” έχει τον κεντρικό ρόλο, δημιουργώντας ένα minimal with a twist αποτέλεσμα.

 

Ο χώρος της τραπεζαρίας στις σουίτες ανταποκρίνεται περισσότερο στους κανόνες του Danish και του industrial design, με το δέρμα, το μέταλλο και το used ξύλο να μεσουρανούν.

 

Τα μπάνια αποτελούν την επιτομή του old school “λιμανίσιου” design, με το λευκό subway tile να επενδύει όλες τις επιφάνειες και το μαύρο μέταλλο να συμπληρώνει την εικόνα.

 

Άποψη από το πολυτελές εστιατόριο του ξενοδοχείου, με τη σύγχρονη τέχνη να “ταρακουνά” τις κλασικές αναφορές στο interior design.

 

Το μπαρ του Puro Gdansk διατηρεί έναν old school μεσοπολεμικό χαρακτήρα, με απαράμιλλο στυλ και αισθητική ανωτερότητα.

 

Το rooftop bar μοιάζει να είναι “ανοιχτό” στη κορυφή του κτιρίου, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμεύει ως ένα απίθανο sun room, μιας και… λούζεται από το φυσικό φως.

 

Το καθιστικό στο υπερπολυτελές spa του καταλύματος κυριαρχείται από τις χρωματικές εναλλαγές και τις “αφράτες” επιφάνειες.

 

Ο χώρος των συνεδρίων ακολουθεί τη scandinavian αισθητική, “αγκαλιάζοντας” τον αφαιρετισμό και τη λειτουργικότητα.

Read More

And More