PURO Kraków Kazimierz: Άλλη μία πολυτελής προσθήκη στον design χάρτη της Πολωνίας

Σε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρώπης, την Πολωνία, αποφάσισε να επενδύσει τα τελευταία χρόνια ο ξενοδοχειακός όμιλος PURO Hotels, δημιουργώντας μία αλυσίδα από πολυτελή και über stylish boutique hotels! Μετά, λοιπόν, την τελευταία προσθήκη στην… συλλογή του, το εκπληκτικό PURO Gdansk στο λιμάνι του Γκντανσκ, η εταιρία επέλεξε να ανοίξει άλλη μία εντυπωσιακή μονάδα στην Κρακοβία, καταφέρνοντας για ακόμη μια φορά να “κλέψει” τις εντυπώσεις! Μάλιστα, το ολοκαίνουριο PURO Kraków Kazimierz βρίσκεται στην παλιά εβραϊκή γειτονιά του Kazimierz, μια περιοχή με τεράστια εμπορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική άνθιση!

Αντιλαμβανόμενοι τις δυνατότητες εξέλιξης αυτής της νέας εμπορικής δύναμης, όπου συγκεντρώνει όλο το δημιουργικό και art κοινό της πόλης, οι υπεύθυνοι των PURO αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία με τον πιο urban και ταυτόχρονα φινετσάτο τρόπο! Γι’ αυτό και το πολυτελές PURO Kraków Kazimierz είναι ένας χώρος που θα ήθελες να κάνεις… σπίτι σου! Ο σχεδιασμός του νέου καταλύματος ανήκει στα γραφεία ASW Architects και Conran & Partners, που επέλεξαν να εξοπλίσουν το μοναδικό ξενοδοχείο με installations, street art και σύγχρονο design.

Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά στα 228 δωμάτια και τις σουίτες του boutique hotel, αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του, είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς το contemporary και συνάμα εμβληματικό interior design του! Άλλωστε, στόχος του σχεδιασμού ήταν να “παντρέψει” τις σύγχρονες τέχνες και την μοντέρνα αισθητική με την βαθιά ιστορία της Πολωνίας. Με murals από σύγχρονους Πολωνούς καλλιτέχνες, αλλά και με προσθήκες από διεθνείς δημιουργούς, ολόκληρη η έκταση του PURO Kraków Kazimierz αναδίδει τον artistic χαρακτήρα που του έχει δοθεί. Φωτιστικά installations, φουτουριστικά graffiti, neon lights και καδραρισμένα illustrations είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που ολοκληρώνουν την street αισθητική του ξενοδοχείου!

Σουηδικό ξύλο, μπαμπού, κεραμικά στοιχεία, patterned πλακάκια, μπρούτζινες metallics λεπτομέρειες, millennial pink και terrazzo επιφάνειες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του contemporary design που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους. Όσο για την πολυτελή αίσθηση που τελικά σου αφήνει το μοναδικής αισθητικής κατάλυμα, αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τις βελούδινες υφάνσεις, τα επιβλητικά μάρμαρα, το 60s Danish design, το δέρμα και τις μεγαλοπρεπείς οροφές.

Πέρα, όμως, από την αισθητηριακή ανάταση που προσφέρει το νέο ξενοδοχείο, μια σειρά από πρόσθετες ανέσεις συμπληρώνουν τις υπηρεσίες του! Ανάμεσά τους, το PRISMA Spa με περιποίηση προσώπου, μασάζ και αρωματοθεραπεία περιμένει τους επισκέπτες για μια ολιστική εμπειρία χαλάρωσης, ενώ καθημερινά το πρόγραμμα του PURO Kraków Kazimierz περιλαμβάνει πρωινό τρέξιμο, pilates, αλλά ακόμη και μαθήματα παρασκευής cocktail! Επιπλέον, δύο χώροι εστίασης, το Halicka Eatery&Bar με πολωνική κουζίνα που στηρίζεται στα τοπικά προϊόντα, αλλά και το MAK Bread&Coffee με αρτοποιήματα και καφέ, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να καλωσορίσουν τους ενοίκους!

Read More

And More