Ρίο 2016: Τα πιο εμβληματικά και νέα κτίρια της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης!

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο χτυπάει η καρδιά της επικαιρότητας, στο Ρίο, λοιπόν, θα σε ξεναγήσουμε αλλά με τα μάτια της αρχιτεκτονικής και του design! Μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 γίνονται στη μακρινή Βραζιλία είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε έστω και από μακριά μερικά εμβληματικά κτίρια που κοσμούν το… αντιφατικό Ρίο! Είναι λογικό σε μια πόλη που έχει αναλάβει Ολυμπιακούς να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον να δημιουργηθούν εμβληματικά κτίρια που και να διαφημίζουν την πόλη αλλά και το δημιουργό!
Κάπως έτσι συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο μοντέρνα και ξεχωριστά κτίρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ρίο ντε Τζανέιρο και φέρουν μεγάλες αρχιτεκτονικές υπογραφές και στεγάζουν είτε δημόσιες υπηρεσίες είτε ιδιωτικές επιχειρήσεις!

Museum of Tomorrow, Santiago Calatrava

Φαίνεται ότι σε κάθε ολυμπιακή πόλη υπάρχει ένας… Καλατράβα! Έτσι, όπως στη Βαρκελώνη, την Κίνα και στην Αθήνα, τώρα και στο Ρίο, μια γιγάντια μεταλλική σκεπή κοσμεί ένα παράξενο μουσείο για το… αύριο!

Leblon Offices, Richard Meier and Partners

Ένας γνωστός Αμερικανός αρχιτέκτονας ανέλαβε να υλοποιήσει την ανέγερση κτιρίων μιας ιδιωτικής εταιρείας που το χαρακτηριστικό τους πέρα από το προχωρημένο design είναι οι κάθετοι, κρυφοί κήποι στο εσωτερικό του κτιρίου!


Οι εσωτερικοί χώροι είναι ανοιχτοί με μεγάλα παράθυρα και αυτό είναι ένα δείγμα ενός κάθετου κήπου στο εσωτερικό του κτιρίου.

Cidade das Artes, Christian de Portzamparc

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας δημιούργησε ένα σουπερ μοντέρνο κτίριο από μπετόν και επιφάνειες με καμπύλες που φιλοδοξεί να γίνει κέντρο πολιτισμού για την πόλη. Διαθέτει εκθεσιακό κέντρο, αίθουσα συναυλιών, ωδείο κ.λ.π.


Ο κεντρικός χώρος του κτιρίου είναι 10 μέτρα πάνω από το έδαφος ώστε να προσφέρει θέα στη θάλασσα και στην οροσειρά Siera Atlantica.

Museu de Arte do Rio, Bernardes + Jacobsen Arquitetura

Τρία κτίρια κάτω από μια μοντέρνα σκεπή ένωσε το βραζιλιάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο ώστε να δώσει την αίσθηση της ενότητας του Μουσείου και της Σχολής Καλών Τεχνών του Ρίο.


Δύο παλιά κτίρια και ένα νέο αποτελούν ένα πολύ όμορφο συγκρότημα που ενώνει παρελθόν και μέλλον!

Ουρανοξύστης RB12, Triptyque


Το γαλλο-βραζιλιάνικο γραφείο δημιούργησε έναν πλήρως οικολογικό ουρανοξύστη στο Ρίο που όχι μόνο έχει φωτοβολταϊκά πάνελς ώστε να είναι ενεργειακά ανεξάρτητος αλλά και διαθέτει μια παράξενη, σκαλωτή πρόσοψη που επιτρέπει να φυτευτεί με τροπικά φυτά!

Βιβλιοπωλείο Saraiva, Studio Arthur Casas

Ένα διαφορετικό βιβλιοπωλείο που έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο για τους χώρους του όσο όμως για τον τρόπο που είναι διευθετημένα τα βιβλία!


Τα βιβλία είναι τοποθετημένα αυστηρά ανά χρώμα ώστε το αποτέλεσμα να θυμίζει ουράνιο τόξο!

Read More

And More