Summer rooftops: Αυτά είναι τα επτά πιο “μαγικά” μπαρ σε ταράτσες της Νέας Υόρκης

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που σου φέρνει το καλοκαίρι στο μυαλό και το πιο πιθανό είναι πως πάνω- κάτω όλοι τα ίδια σκεφτόμαστε! Σε όποιο τύπο ανθρώπου κι αν ανήκεις, το σίγουρο είναι πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις, να απολαύσεις τον καλό καιρό και να “δροσιστείς” με όποιο τρόπο μπορείς. Είτε ανήκεις στο… “everyday is Sunday” στυλ, είτε στους πιο εναλλακτικούς και ήσυχους τύπους, το ζητούμενο είναι ένα: να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να ξεδώσεις! Και όταν η πόλη και οι υποχρεώσεις δεν σε αφήνουν να αποσυρθείς σε κάποιο “τροπικό” νησί, πάντα θα υπάρχει και μία μέση λύση που θα μπορέσει να σε… ταξιδέψει! Όπως για παράδειγμα ένα elegant και easy living rooftop, ή ελληνιστί ταράτσα! Και ευτυχώς, οι “κοσμικές” ταράτσες ανά τον κόσμο μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε στυλ και να ξεκουράσουν με την ανεμελιά τους κάθε… πιστό που προσέρχεται!

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι στην πόλη είναι φτιαγμένο για βεράντες, μπαλκόνια και ταράτσες! Τα ειδυλλιακά βράδια στους εξωτερικούς χώρους δίνουν μια εντελώς διαφορετική χροιά στην καθημερινότητα και καταφέρνουν να σε ξεκουράσουν, απλά και μόνο με τη χαλαρότητα που τα χαρακτηρίζει. Ειδικά δε, αν το rooftop που σε “φιλοξενεί” είναι φτιαγμένο για να “κόβει” την ανάσα με τη θέα, αλλά και τον μοναδικό σχεδιασμό του! Μπορεί να κυμαίνονται από tiki style έως urban chic και contemporary elegant, και να καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα αισθητικής, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι στυλ κι αν έχεις σίγουρα θα βρεις έστω και μία βεράντα που θα σου ταιριάζει! Και για να πάρεις μερικές ιδέες από τα πιο “μαγικά” rooftops που μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω, ας “ταξιδέψουμε” παρέα μέχρι τη μητρόπολη των μητροπόλεων, το Big Apple!

Και επειδή καλοκαίρι χωρίς το δροσερό βραδινό αεράκι με ένα cocktail και λίγο εκλεπτυσμένο fingerfood ανά χείρας δεν γίνεται, δες παρακάτω τα πιο ιδιαίτερα rooftop bars της Νέας Υόρκης που σίγουρα θα σε ξετρελάνουν!

Le Bain

Είναι στην ταράτσα του The Standard Hotel, έχει την καλύτερη θέα στην πόλη και διαθέτει ΚΑΙ γκαζόν! Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Ας προσθέσεις και το elegant κοινό που… μαζεύει, αλλά και τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της πόλης για να έχεις ένα ολοκληρωμένο σύνολο!

Mr. Purple

Στην ταράτσα του Hotel Indigo στο Lower East Manhattan, αυτό το εκπληκτικό loft τύπου rooftop είναι μια από τις πιο εκλεπτυσμένες και πολυσύχναστες ταράτσες της Νέας Υόρκης! Απεριόριστη θέα και πολύχρωμη αισθητική κάνουν αυτό το μπαρ ένα από τα αγαπημένα των νεοϋορκέζων.

Azul on the Rooftop

Αυτή η κουβανέζικη “καντίνα” στην οροφή του Hotel Hugo είναι ένα από τα πιο “ζωντανά” και χαρούμενα στέκια του Lower Manhattan και όχι άδικα! Έχοντας “αέρα” παλιάς Havana και μπόλικη πράσινη βλάστηση να περικυκλώνει τα happy τραπέζια στο ξύλινο deck, το Azul on the Rooftop είναι το place-to-be το καλοκαίρι!

Tiki Tabu

Μπανανιές, tropical patterns και millenial pink, η εξαιρετική διακόσμηση αυτού του μπαρ δικαιολογούν απολύτως το όνομά του! Στην κορυφή του ξενοδοχείου SIXTY LES, το Tiki Tabu είναι η επιτομή του tropical vibe στο κέντρο της πόλης, ενώ το tiki style του σε στέλνει με… transit στα εξωτικά νησιά!

Haven Rooftop

Ένα μπαρ σε ταράτσα που μοιάζει σαν να είσαι λίγα μέτρα από τη θάλασσα, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεσαι σε αρκετά μεγάλο… υψόμετρο! Ανάμεσα στους πελώριους ουρανοξύστες του Manhattan και με design που θυμίζει καντίνα στο Αιγαίο, αυτό το rooftop στη μαγική Theater District ίσως να είναι και η επιτομή του καλοκαιρινού urban προορισμού!

Monarch Rooftop

Στο 18ο όροφο και με άμεση θέα στο Empire State Building βρίσκεται αυτό το εκπληκτικό μπαρ με εσωτερικό και εξωτερικό lounge! Παλαιωμένο ξύλο στην oversized μπάρα του, ξύλινη επένδυση στους τοίχους και την οροφή, αλλά και ένας γυάλινος θόλος που κάνει το χώρο να μοιάζει αχανής!

Gallow Green

Ένας κήπος στο rooftop του McKittrick Hotel είναι ό,τι πιο “δροσερό” και ξεχωριστό μπορείς να βρεις στη Νέα Υόρκη! Ιδανικός προορισμός για τις ζεστές νύχτες, αφού το jungle στυλ του συνδυάζεται με τη ρομαντική πλευρά της ζωής για τα πιο ειδυλλιακά βράδια στην αμερικανική μητρόπολη!

Read More

And More