The Home That Runs on Dunkin’: Το πρώτο σπίτι που “καίει” κόκκους καφέ για ενεργειακή αυτονομία

Ένα σπίτι που αντλεί ενέργεια από χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ. Ένα σπίτι φτιαγμένο από τα πιο διάσημα donuts του κόσμου. Το σπίτι που λειτουργεί με Dunkin’ ή όπως είναι το ορθό όνομά του… “The Home That Runs on Dunkin’”! Αυτή είναι η τελευταία καινοτόμα ιδέα που εμπνεύστηκε το μεγαλύτερο αμερικανικό brand με τα περίφημα αμερικανικά donuts και δημιούργησε ένα οικολογικό μικροσκοπικό σπίτι, με έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα! Μάλιστα, οι εσωτερικοί χώροι της λιλιπούτειας μονοκατοικίας έχουν σχεδιαστεί από την ηθοποιό Olivia Wilde, ενώ μπήκε και στην πασίγνωστη ταξιδιωτική πλατφόρμα Airbnb έναντι $13 την βραδιά. Πώς ξεκίνησαν, όμως, όλα αυτά;

Ακολουθώντας την συνεχώς εξελισσόμενη οικιστική τάση που σημειώνεται στις Η.Π.Α., όπου το κοινό στρέφεται ολοένα και περισσότερο στα μικρά σπίτια οικολογικού χαρακτήρα, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα, αλλά και να προστατευτεί το περιβάλλον, το Home that Runs on Dunkin’ είναι η απάντηση του διάσημου brand εστίασης σε μια αυξανόμενη ανάγκη για απλότητα και οικονομικό lifestyle. Η Dunkin’ Donuts, λοιπόν, “στρατολόγησε” την βιομηχανία παραγωγής ενέργειας, Blue Marble, για να αναπτύξει ένα καύσιμο οικολογικού χαρακτήρα, το οποίο να προορίζεται για χώρους οικιακής χρήσης. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα μείγμα βιοκαυσίμου που αποτελείται κατά 80% από έλαιο το οποίο αποσπάται από used κόκκους καφέ και κατά 20% από αλκοόλ για την επαρκή καύση του.

“To Home That Runs on Dunkin’ έφερε το slogan της εταιρίας μας (America Runs on Dunkin’) σε νέα επίπεδα” λέει η εκπρόσωπος της Dunkin’, Tina Meyer-Hawkes, και συνεχίζει: “Θέλαμε, όμως, να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να δώσουμε την ευκαιρία στους fans μας από κάθε γωνιά της χώρας να απολαύσουν όσα έχει να προσφέρει αυτό το μικρό σπίτι, επιτρέποντας την διήμερη διαμονή σε αυτό”.

Στο εσωτερικό του, η open plan διάταξη προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων στον εκάστοτε ένοικο, ενώ δίνει την αίσθηση ενός ευρύχωροι σπιτιού, παρά τα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα του. Ταυτόχρονα, στην εξωτερική όψη του έχει επιλεχθεί το σκούρο μέταλλο και το παλαιωμένης υφής ξύλο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο contrast στην αίσθηση που δημιουργεί στον θεατή με την πραγματική εικόνα που προσφέρει στον επισκέπτη.

“Το μικροσκοπικό σπίτι είναι πραγματικά μοναδικό, από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έως το interior design, ενώ η γεννήτριά του λειτουργεί με χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ” λέει από την πλευρά της η ηθοποιός Olivia Wilde. Η διάσημη κινηματογραφική και τηλεοπτική πρωταγωνίστρια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην διακόσμηση, κάνοντας έτσι ένα “βήμα που φαίνεται να προτιμούν και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της διεθνούς showbiz, όπως η Ellen DeGeneres, η Kate Moss, η Solange και ο Kanye West.

Το εντυπωσιακό και πρωτότυπο σπίτι εγκαινιάστηκε στο Madison Square Park της Νέας Υόρκης στις αρχές του Οκτωβρίου, ενώ η περιοδεία του έχει ήδη ξεκινήσει με πολλαπλά νέα spots των Ηνωμένων Πολιτειών. Πάντως, όλοι οι νέοι προορισμοί του Home That Runs on Dunkin’ έχουν ανακοινωθεί εκ των προτέρων, αλλά η διαμονή μέσω Airbnb για καθέναν από αυτούς είναι ήδη sold out!

Read More

And More