Tierra Chiloe: Μπορείς να αντισταθείς στην υψηλή αισθητική αυτού του καταλύματος στη Χιλή;

Μπορεί τα ταξίδια και οι μαγευτικοί προορισμοί να μην έχουν εποχή, αφού ανά πάσα στιγμή θα θέλαμε να τα παρατήσουμε όλα και να “διακτινιστούμε” σε ένα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (ή και σε όλα διαδοχικά)! Όταν, όμως, έρχεται το καλοκαίρι, είναι σαν να μας πιέζει κάποιος ένα εσωτερικό κουμπί και κανείς μας δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται (να ονειροπολεί καλύτερα) τις διακοπές σε εξωτικά μέρη και πολυτελή καταλύματα. Αν μάλιστα πέσει το μάτι μας σε κανένα luxurious resort, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα -ειδικά όταν οι ημέρες της άδειας είναι ακόμα μια μακρινή πιθανότητα! Ετοιμάσου, λοιπόν, να νιώσεις αυτό το συναίσθημα, γιατί το σημερινό θέμα είναι αποφασισμένο να σε βάλει σε… vacation mode, θέλεις δεν θέλεις! Πώς θα μπορούσες, άλλωστε, να αντισταθείς στην ειδυλλιακή εικόνα του boutique hotel Tierra Chiloe που βρίσκεται στη νήσο Τσιλοέ της Χιλής και έχει βαλθεί να μας ξεσηκώσει όλους με την ομορφιά και την καινοτομία του;

Σχεδιασμένο από την χιλιανή εταιρία Mobil Arquitectos, το εντυπωσιακό ξενοδοχείο έχει κατασκευαστεί στο κεντρικό νησί του αρχιπελάγους Τσιλοέ, απολαμβάνοντας ένα τοπίο με λόφους, αγροτικές εκτάσεις και μοναδική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και τα κοντινά κανάλια, αλλά και τις κορυφές των Άνδεων στην αντίπερα όχθη.

Με στόχο να ενσωματωθεί το κτίριο στο φυσικό περιβάλλον και να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο τόσο το οικοσύστημα, όσο και την αποστομωτική τοπογραφία, το εξωτερικό περίβλημά του έχει επενδυθεί εξολοκλήρου με ξύλινα πάνελ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του είναι υπερυψωμένο. Επιπλέον, το ξύλο επιλέχθηκε και ως αναφορά στις ιστορικές ξύλινες εκκλησίες που χτίστηκαν στο νησί τον 17ο αιώνα από Ιησουίτες ιεραπόστολους.

Το εκθαμβωτικό boutique hotel διαθέτει τρία επίπεδα, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη “σύνδεση” με το φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα, το ισόγειο είναι περιτριγυρισμένο από τζαμαρίες, δίνοντας την αίσθηση πως το κτίσμα… ίπταται, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους επισκέπτες ανεμπόδιστη θέα! “Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως ένα στοιχείο της φύσης” εξηγεί η αρχιτεκτονική εταιρία και συνεχίζει: “Η αρχιτεκτονική του είναι ένας συνδυασμός της παλιάς χιλιανής παράδοσης και του σύγχρονου design. Πρόκειται για μια ‘γέφυρα’ που ενώνει τον τόπο με τη μακρινή θέα, ενώ προσπαθεί να μην μεταλλάξει την τοπογραφία της περιοχής”.

Το ξύλο αποτελεί βασικό αισθητικό στοιχείο και στο εσωτερικό, αφού επενδύει τους τοίχους και τις οροφές όλων των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και των δωματίων, προσφέροντας με την γλυκιά μελί απόχρωσή του περισσότερη “ζεστασιά” και χαλάρωση στους ενοίκους, ενώ δίνουν μια ρουστίκ αισθητική στις εγκαταστάσεις. Όσο για τις χρωματικές επιλογές στο interior design, εκείνες ακολουθούν μια minimal παλέτα με το γκρι, το μαύρο, το μωβ και την ώχρα να πρωταγωνιστούν.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου βρίσκονται το lobby με το καθιστικό, το μπαρ και το εστιατόριο, καθώς και αρκετά lounge για τους επισκέπτες, ενώ οι χώροι ενώνονται από τα δύο εξωτερικά deck. Τέλος, στο ισόγειο συναντά κανείς τις εγκαταστάσεις του σπα με την εσωτερική πισίνα και το wellness center, ενώ βγαίνοντας από τον χώρο βρίσκεται η εξωτερική πισίνα με τα πετρόχτιστα σοκάκια που οδηγούν στη θάλασσα.

Read More

And More