Tiny Homes: Τα πιο μικροσκοπικά και πολυτελή σπίτια που είδαμε μέσα στο 2017!

Tiny Homes: Τα πιο μικροσκοπικά και πολυτελή σπίτια που είδαμε μέσα στο 2017! | tlife.gr

Αρκετές φορές μέσα στη χρονιά κεντρικό θέμα συζήτησης στον κόσμο του interior design υπήρξε η “στροφή” που έχει αρχίσει να γίνεται προς έναν περισσότερο compact τρόπο ζωής. Ίσως λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, που μας σπρώχνουν να “αγκαλιάσουμε” ένα ελαφρώς πιο λιτό lifestyle, μπορεί και να ήρθε ως αποτέλεσμα μιας προτίμησης στο μινιμαλισμό που ούτως ή άλλως έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, ή ακόμη και εξαιτίας του ήδη “στριμωγμένου” τρόπου οίκησης των πόλεων, πάντως μέσα στο 2017 είδαμε πολλά παραδείγματα λιλιπούτειων σπιτιών να κάνουν την εμφάνισή τους! Το φαντασμαγορικό σε αυτές τις περιπτώσεις κατοικιών είναι πως καταφέρνουν μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα τους απίθανη πολυτέλεια και ξεχωριστό στυλ που θα ζήλευαν ακόμη και οι μεγαλύτερες επαύλεις!

Σήμερα, λοιπόν, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις πιο εντυπωσιακές μικροσκοπικές μονοκατοικίες -ναι, καλά διαβάζεις, δεν πρόκειται για διαμερίσματα, αλλά για ολόκληρα σπίτια-, που τράβηξαν τα βλέμματα του αρχιτεκτονικού και σχεδιαστικού κόσμου μέσα στη χρονιά που μας αποχαιρετά!

 

The Muji Hut, Ιαπωνία


Ο ιαπωνικός κολοσσός με είδη σπιτιού Muji αποφάσισε να λανσάρει στην αγορά μία προκατασκευασμένη κινητή κατοικία, πιστή στο minimal στυλ που χαρακτηρίζει την εταιρία και την ασιατική κουλτούρα. Με ξύλινους τοίχους και έκταση μόλις εννέα τ.μ., η “καλύβα” είναι ιδανική για κάθε πιθανό προορισμό!

 

PH Lavalleja, Αργεντινή

Το αρχιτεκτονικό studio CCPM Arquitectos κατάφερε να χωρέσει ένα τετραώροφο σπίτι με δύο υπνοδωμάτια σε μία ήδη πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Buenos Aires! Και ενώ μπορεί να αγγίζει συνολικά τα 89 τ.μ., σκέψου πως η έκταση χωρίζεται σε τρία επίπεδα, μιας και όλος ο όγκος του σπιτιού εξαπλώνεται προς τα… επάνω!

 

microHOUSE, ΗΠΑ

Η “όαση” των 40 τ.μ. συνδυάζει και σπίτι και studio εργασίας για τον καλλιτέχνη ιδιοκτήτη του! Σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Elizabeth Herrmann Architecture + Design με στόχο να αποδείξει πως ένα μικροσκοπικό σπίτι δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα και κλειστοφοβικό ή μονότονο!

 

The SHED Project, Μεγάλη Βρετανία

Η πρωτοβουλία της μεσιτικής εταιρίας Lowe Guardians, σε συνεργασία με το Studio Bark, κατέληξε σε αυτή την υπέροχη και super stylish ιδέα! Τα μικρο-σπίτια βρίσκονται διασκορπισμένα στο Λονδίνο, εντός εγκαταλειμμένων κτιρίων. Με αυτό τον τρόπο προσφέρεται ένας εξαιρετικά οικονομικός τρόπος ζωής σε νέους με μειωμένο εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται τα κτίρια από βανδαλισμούς και ανεπιθύμητες καταλήψεις!

 

Tiny House, Ιαπωνία

Κατασκευασμένο από το γραφείο FujiwaraMuro Architects, το… όνομα και πράγμα Tiny House έχει πλάτος μόλις 2,5 μέτρα, ενώ ο εσωτερικός χώρος εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα, δίνοντας την αίσθηση πως πρόκειται για μια αρκετά ευρύχωρη οικία! Το αίθριο στην οροφή βοηθά, ώστε το φως να “ανοίγει” περισσότερο το εσωτερικό, ενώ η ξύλινη μορφή του δίνει έμφαση στην πολυτελή χροιά του!

READ more