Το Zaha Hadid Design στη διεθνή έκθεση του Παρισιού Maison & Objet

Το Zaha Hadid Design στη διεθνή έκθεση του Παρισιού Maison & Objet | tlife.gr

Από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα, το Παρίσι έγινε για ακόμη μια φορά πόλος έλξης και συνάντησης όλων των πρωτοπόρων σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, μιας και έλαβε χώρα η κορυφαία διεθνής έκθεση για το design, Maison & Objet Paris! Ανάμεσά τους, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε και το γραφείο Zaha Hadid Design, της αλησμόνητης Ιρανής αρχιτέκτονα. Διατηρώντας “ζωντανό” το όραμα της δημιουργού, το σχεδιαστικό γραφείο που η ίδια ίδρυσε το 2006 συνεχίζει να καινοτομεί και να παρουσιάζει έργα που εμπνέονται από την πορεία και την αισθητική ανωτερότητα αυτής της μεγαλειώδους γυναίκας που για χρόνια υπηρέτησε το deconstructive design με τη δουλειά της! Σε αυτή τη λογική “κινήθηκαν” και τα εκθέματα που παρουσίασε το studio στο πλαίσιο της έκθεσης, με τη συλλογή “Pulse” να… κλέβει τις εντυπώσεις!

Η νέα σειρά “Pulse” αποτελείται από χρηστικά και διακοσμητικά αγγεία, “χτισμένα” από φυσητό γυαλί που αντικατοπτρίζουν έντονες αρχιτεκτονικές αναφορές στο σχεδιασμό τους και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Zaha Hadid δημιουργού που κατάφερνε να ενσωματώσει τις αρχιτεκτονικές δομές σε όλες τις δημιουργίες της! Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της αναδρομικής έκθεσής της στο μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, και η ίδια είχε τονίσει αυτό το στοιχείο στο συνολικό έργο της: “Τα προϊόντα και η αρχιτεκτονική μου ήταν πάντοτε συνδεδεμένα. Μερικά από τα παλαιότερα projects μας ήταν σχέδια για προϊόντα και εσωτερικούς χώρους και αυτά τα κομμάτια είναι πολύ σημαντικά για εμένα και την ομάδα μου. Εμπνέουν τη δημιουργικότητά μας, παρέχοντάς μας την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ιδέες μας μέσα από διαφορετικά επίπεδα και χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα. (Είναι) ένα απαραίτητο μέρος της συνεχούς έρευνάς μας γύρω από το design”.

Τα γυάλινα δοχεία της συλλογής “Pulse” διαθέτουν διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, ενώ το concept που τα ενώνει είναι πως μέρος της επιφάνειάς τους φέρει κάθετες κυματιστές γραμμές, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια ισχυρή αντίθεση στο λείο χαρακτήρα του γυαλιού και τις ιδιαίτερες πτυχώσεις στις οποίες καταλήγει!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις τη συλλογή του Zaha Hadid Design, όπως αποκαλύφθηκε στην έκθεση Maison & Objet Paris!

READ more