The Line DC Hotel: Το αμερικανικό old-school συναντά τον contemporary σχεδιασμό σε έναν επιβλητικό ναό

Τα εντελώς διαφορετικά αισθητικά ρεύματα και οι διαφορετικών εποχών και εμπνεύσεων επιπλώσεις είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ολοκαίνουριο ξενοδοχείο The Line στην Washington. Και ενώ στο άκουσμα αυτής της περιγραφής θα απορούσε κανείς πώς είναι δυνατόν να αποτελεί design πρόταση ένα τόσο αντιθετικό σύνολο, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό συνδυασμό ετερόκλητων επιρροών με έντονη ματιά στον contemporary σχεδιασμό, αλλά και έμφαση στην παράδοση του αμερικανικού interior στυλ! Η αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή πραγματοποιήθηκε από το νεοϋορκέζικο γραφείο INC Architecture and Design, ενώ το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το πολυτελές ξενοδοχείο είναι ένας ναός 110 ετών στην περιοχή Adams Morgan!

Η εντυπωσιακή όψη του επιβλητικού ναού που έγινε ξενοδοχείο οφείλεται στην μαρμάρινη πρόσοψή του, με τους πανύψηλους κίονες και τις θολωτές οροφές. Όσο για την εσωτερική μορφή του, το The Line διατηρεί ακέραιες τις ξύλινες γλυπτές κατασκευές του εκκλησιαστικού κτίσματος, καθώς και πολλές από τις αρχικές μπρούτζινες λεπτομέρειές του.

Πρώτη κίνηση του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να αναδιαμορφώσει την είσοδο του προϋπάρχοντος κτιρίου, ώστε να δημιουργήσει χώρο για το lobby του καταλύματος. Από εκεί, οι εργασίες συνεχίστηκαν στο κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να στεγαστούν εκεί δύο μπαρ και δύο εστιατόρια που καλύπτουν τις ανάγκες των ενοίκων, αλλά και των επισκεπτών. Έπειτα, μία ολοκαίνουρια κατασκευαστική προσθήκη χρησιμοποιήθηκε, ώστε να δημιουργηθούν συνολικά 220 δωμάτια και σουίτες στην πίσω πλευρά του παλιού ναού.

Βασικό χαρακτηριστικό της πολυτελούς δομής είναι το συνονθύλευμα διαφορετικών αισθητικών επιρροών που έχουν διαμορφώσει την τελική μορφή του. Γι’ αυτό και το interior design του ξενοδοχείου επικεντρώνεται στην συνένωση του παλιού με το νέο, εκμεταλλευόμενο στοιχεία όπως οι σωληνώσεις του εμβληματικού εκκλησιαστικού οργάνου που βρήκαν νέα λειτουργία ως ένας αρχιτεκτονικής υφής πολυέλαιος ή τα στασίδια του ναού που μετατράπηκαν σε καθίσματα. Πλάι σε αυτές τις statement “μεταλλάξεις” έχουν τοποθετηθεί καμπυλωτοί καναπέδες σε βαθιά μπλε απόχρωση, ολοκληρώνοντας έτσι την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων της εισόδου.

“Το Line DC hotel είναι η απόλυτη μίξη του αμερικανικό old-school και της προοδευτικότητας πρώτης γραμμής” λέει το αρχιτεκτονικό γραφείο INC Architecture and Design για το σύνολο της δουλειάς του. Κάπως έτσι, σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου οι τοίχοι έχουν χρωματιστεί σε λευκή απόχρωση, ώστε να δίνεται έμφαση στον εκλεκτό συνδυασμό επίπλων και στα λευκά ξύλινα δάπεδα ψαροκόκαλο, που αποτίουν φόρο τιμής στα ιστορικά χαρακτηριστικά του κτιρίου. Επιπλέον, κάθε δωμάτιο διαθέτει custom made κρεβάτια με μπρούτζινο σκελετό, δρύινα σεκρετέρ και διάφορα side tables και μικροέπιπλα που συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά παλιού και νέου.

Τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα ποτά και τα γεύματά τους στο εστιατόριο και μπαρ A Rake’s Progress, στο cafe The Cup We All Race 4, το αμερικανικού τύπου diner Brothers and Sisters και το ιαπωνικό εστιατόριο Spoken English. Φυσικά, οι ένοικοι έχουν πρόσβαση στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και το εκπληκτικό rooftop, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει και δικό του ραδιοφωνικό σταθμό!

Read More

And More