Από τα catwalks στη διακόσμηση: 7 τάσεις που βρήκαν το δρόμο τους προς το σπίτι σου

Πόσες φορές έχεις εντοπίσει ότι ο χώρος της μόδας επηρεάζει το χώρο του interior design και της ομορφιάς; “Πολλές” είναι η σωστή και αναμενόμενη απάντηση, αφού η αισθητική είναι μια ρευστή έννοια που μπορεί να “απλώσει” την επιρροή της σε πολλούς διαφορετικούς τομείς του lifestyle! Συνήθως, οι τάσεις ξεκινούν από τα διασημότερα catwalks του κόσμου για να βρουν στη συνέχεια το δρόμο τους προς τα σπίτια και τη διακόσμησή μας! Σίγουρα θα δεις να συμβαίνει και το αντίστροφο, ή ακόμη και τον beauty κόσμο να ασκεί επιρροή στη μόδα και… so on and so forth! Για αυτό και τώρα θα πρέπει να αρχίζεις να προετοιμάζεσαι για τα νέα μεγάλα trends που αναμένεται να “κατακλύσουν” τον προσωπικό χώρο σου, αφού πρώτα διεκδικήσουν το μερίδιό τους στην ντουλάπα σου!

Η αλήθεια είναι πως τα παραδείγματα που προκύπτουν από τα fashion shows και ο τρόπος που “εισβάλουν” στο interior design είναι πολλά. Άλλωστε, τα πάντα αλληλοσυνδέονται και αλληλοεξαρτώνται! Τρανό δείγμα αυτής της αλληλουχίας είναι η “επιδρομή” των 80s που από το χώρο του θεάματος πέρασαν στα catwalks και από εκεί στην ομορφιά και τη διακόσμηση. Κάπως έτσι αναμένεται να επηρεαστεί η “οικιακή σκηνή” και από τα τελευταία trends που κατέφθασαν στις διεθνείς εβδομάδες μόδας για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018! Από τα floral και τα tropical prints, έως τις διαφάνειες και τα sequin, όλες οι μικρές και μεγαλύτερες λεπτομέρειες των υψηλών δημιουργιών από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας φαίνεται πως κάτι έχουν να “πουν” και στο σπίτι σου. Κάποιες τάσεις είναι ήδη γνωστές και πρόκειται αυτό το διάστημα να καθιερωθούν. Άλλες κάνουν τώρα τα πρώτα βήματά τους. Και κάποιες δεν περίμενες με τίποτα ότι θα φτάσουν μέχρι το σαλόνι σου! Για όλες αυτές και λίγες παραπάνω, μπορείς να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

Κάνε, λοιπόν, scroll down για να δεις ποια είναι τα δημοφιλέστερα trends που έρχονται απευθείας από τα runways του εξωτερικού για να… τρυπώσουν στο σπίτι σου!

 

⇒ Οι έντονες αποχρώσεις

Miu Miu

Ενώ στο millenial pink μπορούμε επάξια να δώσουμε τον τίτλο του “Πιο influencial χρώματος του 2017”, η παλέτα της ερχόμενης άνοιξης φαίνεται πως θα στραφεί σε πιο έντονες και “ζωηρές” αποχρώσεις. Τα λαμπερά, λοιπόν, και δυναμικά χρώματα αναμένεται να κυριαρχήσουν στις τάσεις της νέας σεζόν, είτε προτιμηθούν σε μονοχρωματικές, είτε σε colorblocking επιλογές!

 

⇒ Τα tropical prints

Carolina Herrera

Δεν είναι κάποια καινούρια τάση, μιας και τα τροπικά μοτίβα είναι ήδη αρκετά δημοφιλή στο interior design τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, τα διάσημα catwalks έρχονται να μας επιβεβαιώσουν πως οι εξωτικές νότες δεν πρόκειται να… εξαφανιστούν σύντομα ούτε από τα ρούχα, ούτε από τα σπίτια μας!

 

⇒ Οι διαφάνειες

Chanel

Τα φίνα, αραχνοΰφαντα υφάσματα με εκλεπτυσμένη διαφάνεια μεσουράνησαν σε αρκετές δημιουργίες υψηλής ραπτικής και αυτό κάτι μας λέει για τη διακόσμηση! Με κομψότητα και φινέτσα θα μπορούσαμε να εντάξουμε τη διαφάνεια και στους εσωτερικούς χώρους, φροντίζοντας όμως να μην φτάσουμε στον κιτς χαρακτήρα προηγούμενων δεκαετιών!

 

⇒ Η μείξη διαφορετικών patterns

Christopher Kane

Αυτή είναι μία περίπτωση “παγίδα”, μιας και χρειάζεται διακριτικό χειρισμό και αρκετή προσοχή. Η μείξη διαφορετικών prints μπορεί είτε να “απογειώσει”, είτε να “χαντακώσει” ένα χώρο και για αυτό το λόγο θεωρείται αρκετά επικίνδυνη. Παρ’ όλα αυτά, όταν γίνεται με μεράκι και φινέτσα, μπορεί να έχει τα πιο φαντασμαγορικά αποτελέσματα!

 

⇒ Οι παστέλ αποχρώσεις

Christopher Kane

Κάτι που έχει πετύχει τόσο πολύ και έχει γίνει το απόλυτο go-to-trend, σίγουρα δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε εύκολα. Γι’ αυτό και οι παστέλ και dusty αποχρώσεις δεν πρόκειται να πάνε πουθενά!

 

⇒ Τα sequin

Alberta Ferretti

Έως τώρα, ο κόσμος του interior design “αγκάλιαζε” τα metallics και φρόντιζε να μείνει μακριά από πιο “χτυπητά” κομμάτια που κινδύνευαν να εισβάλουν στο χώρο του κιτς. Ωστόσο, οι fashion designers προτείνουν πιο φίνες και ευαίσθητες εκφάνσεις του μεταλιζέ sequin και αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να το εκμεταλλευτεί και η διακόσμηση!

 

⇒ Τα κρόσσια

Dior

Τα φινετσάτα, υφασμάτινα, λεπτά και διακριτικά κρόσσια που τοποθετούνται στο τελείωμα ενός υφάσματος, επίπλου ή διακοσμητικού αντικειμένου βρήκαν το δρόμο τους και αποτελούν πλέον από μόνα τους… a thing! Και τα runways είναι εδώ για να μας το επιβεβαιώσουν!

Read More

And More