Αυτές είναι οι τρεις πρώτες καλοκαιρινές τάσεις στο interior design που μόλις κατέφθασαν!

Μπορεί να μην έχουμε προλάβει ακόμα καλά-καλά να δούμε την άνοιξη, πόσο μάλλον να αναδιαμορφώσουμε και τα σπίτια μας για να την υποδεχθούν μαζί μας, αλλά ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν τα πρώτα προγνωστικά για τις νέες καλοκαιρινές τάσεις που πρόκειται σε λίγο καιρό να κυριεύσουν τη διακόσμησή μας! Η αλήθεια είναι πως μετά από ένα τροπικό και θερμό Σαββατοκύριακο (παρά τη συννεφιά), πασπαλισμένο με μπόλικη… αφρικανική σκόνη, για κάποιους μπορεί να φαίνεται αρκετά κοντά το καλοκαίρι. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, όμως, που κάνουμε ακόμα υπομονή μέχρι να μυρίσει ο αέρας για τα καλά από τις ανθισμένες νεραντζιές, μπορεί αυτά τα trends να μοιάζουν κάπως πρόωρα! Σε κάθε περίπτωση, οι τάσεις δεν μπορούν να περιμένουν, τα μεγάλα labels επίπλων έχουν αρχίσει να προωθούν τους καινούριους καταλόγους τους για την καλοκαιρινή σεζόν και οι interior designers όλου του κόσμου βγάζουν τα… τεφτέρια τους και ξεκινούν τους υπολογισμούς!

Όπως κάθε χρόνο, μετά από ένα μακρύ και δύσκολο χειμώνα κατά τη διάρκεια του οποίου μεσουρανούν οι βαθιές αποχρώσεις, οι βαριές υφάνσεις και οι fluffy υφές, η προετοιμασία για το καλοκαίρι περιλαμβάνει ένα σχετικό… ξεγύμνωμα της διακόσμησης. Άλλωστε, ο καλός καιρός, οι ανεβασμένες θερμοκρασίες και οι περισσότερες ώρες με συντροφιά το φως του ήλιου σίγουρα μας “ανοίγουν” την όρεξη και για περισσότερο ανάλαφρα υφάσματα, ανοιχτόχρωμους τόνους και λιτές γραμμές! Γι’ αυτό και οι διακοσμητικές τάσεις που ήδη έχουν αρχίσει να προβλέπονται για την επόμενη σεζόν καθορίζονται, όπως είναι αναμενόμενο, από αυτά τα στοιχεία.

Ίσως τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα για το καλοκαιρινό interior design είναι τα color predictions που προς το παρόν μιλούν κυρίως για διαβαθμίσεις του μπλε, μιας και το summer look διαχρονικά εμπνέεται από τη θάλασσα και τους κυματισμούς της. Έπειτα, οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις “παίζουν” και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή… σκηνογραφίας μας, ενώ τέλος οι υφές της ερήμου, με αποχρώσεις που εμπνέονται από τη γη, αλλά και γεωμετρία που αντλεί στοιχεία από τη λιτότητα του “ξηρού” καλοκαιρινού τοπίου και τις neutral λεπτομέρειες έρχονται ξανά στο προσκήνιο!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις τις πρώτες τρεις διακοσμητικές τάσεις που προβλέπεται να φέρουν το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά!

Color Splash

Είτε μέσω των κύριων επίπλων του χώρου, όπως ο καναπές, είτε με μικρότερες πινελιές, όπως είναι οι ταπετσαρίες σε καρέκλες και πολυθρόνες, τα καλοκαιρινά χαλιά και τα κάδρα στους τοίχους, οι έντονες και “ζωντανές” αποχρώσεις και οι πολλοί συνδυασμοί τους είναι ο κατάλληλος καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να εξελίξεις το summery look σου!

Watercolor Dream

Μέσα στην κυριαρχία των μπλε αποχρώσεων που αναμένεται να κατακλύσουν το interior design μας αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει αυτή η μικρή αλλά σημαντική ανανεωτική νότα της… νερομπογιάς, που “ανοίγει” τις αποχρώσεις και δημιουργεί πολλαπλά τονικά layers, θυμίζοντας την κίνηση του νερού! Είτε σε διακοσμητικά μαξιλάρια ή στοιχεία της κρεβατοκάμαρας, αυτό το στυλ ταιριάζει άψογα και σε έναν τοίχο!

Desert Storm

Παραδοσιακά, το καλοκαίρι θέλει γήινες αποχρώσεις και ουδέτερους συνδυασμούς για ένα περισσότερο soft touch στη διακόσμηση. Κάπως έτσι φαίνεται πως θα διαμορφωθεί και η φετινή σεζόν, με τα χρώματα της άμμου να ενώνουν το χάσμα ανάμεσα στις έντονες αποχρώσεις και τα φυσικά υλικά που σίγουρα θα μας απασχολήσουν!

Read More

And More