Αυτό το νέο διακοσμητικό trend θα σε γυρίσει για λίγο στα σχολικά θρανία!

Πολλές φορές έχω τονίσει πως η τέχνη που κρεμάς στο σπίτι σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα χώρο που δεν έχει τίποτα κρεμασμένο στους τοίχους του. Εντάξει, τα πάντα έχουν το σωστό τόπο και το σωστό χρόνο και γι’ αυτό ποτέ δεν θα επέμενα σε έναν μινιμαλιστή να διακοσμήσει τους τοίχους του με πολύχρωμα posters, ούτε θα απαιτούσα από ένα industrial διαμέρισμα να περιλαμβάνει και μερικά καδράκια πάνω από τον καναπέ του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως σε ένα κατά τα άλλα “γεμάτο” σπίτι, θα πρέπει να παραμελούμε τα κάδρα που κρεμάμε! Αντιθέτως, αυτά είναι που θα δώσουν ενδιαφέρον και θα αναδείξουν τόσο τα επιμέρους στοιχεία του interior design, όσο και την προσωπικότητά του που διαφαίνεται σε αυτές ακριβώς τις λεπτομέρειες! Μιλώντας, λοιπόν, για τέχνη, κάδρα και posters, μάλλον πρέπει να σε ενημερώσω (αν δεν το έχεις πάρει ήδη… πρέφα), πως η νέα μεγάλη τάση είναι οι χάρτες!

Ω ναι, το trend που βλέπουμε όλο και πιο συχνά να μπαίνει στους εσωτερικούς χώρους είναι οι παγκόσμιοι χάρτες –ενίοτε και η υδρόγειος σφαίρα, αν και αυτή είναι ήδη αρκετό καιρό στη διακοσμητική… επικαιρότητα. Σαν τάση ξεκίνησε να εμφανίζεται μαζί με την ανάδειξη του vintage style, όπου βρήκε τον κατάλληλο χώρο να εξαπλωθεί μέσα από παλιούς και ανακυκλωμένους χάρτες. Πλέον, όμως, στην εποχή του απόλυτου mix & match και της πολυφωνίας, οι χάρτες κατάφεραν να αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να υιοθετήσουν νέο στυλ και χρήσεις, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι κάθε interior design που σέβεται τον εαυτό του! Είτε με πιο pop χαρακτήρα, είτε με retro ύφος ή ακόμη και με girly αναφορές, οι χάρτες είναι το νέο μεγάλο trend που θα βλέπεις όλο και πιο συχνά γύρω σου!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και πάρε μια γεύση από τις πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές που μπορούν να σου προσφέρουν οι χάρτες ως art décor!

 

Ο “ναός” του mix & match! Λίγο vintage, λίγο pop, λίγο boho και ένας πολιτικός χάρτης με πολύ ενδιαφέροντες χρωματισμούς!

 

Η πιο contemporary ματιά στους χάρτες, που αποτυπώνουν σε B&W φόντο το οδικό δίκτυο μιας πόλης –στην προκειμένη περίπτωση του Μιλάνου! Το θέλουμε!

 

Ο χάρτης σε μικρογραφία! Ένα μικρό παλαιωμένο poster ταιριάζει υπέροχα σε αυτό το φωτεινό και πολύχρωμο χωλ!

 

Όταν ο χάρτης γίνεται ταπετσαρία! Οι παστέλ χρωματισμοί του είναι ιδανικοί για ένα chic και κομψό υπνοδωμάτιο!

 

Η μικρή minimal υδρόγειος σφαίρα μπορεί να “σταθεί” πλάι στα υπόλοιπα διακοσμητικά σου και να δημιουργήσουν μια υπέροχη σύνθεση.

 

Μια υπέροχη vintage τραπεζαρία με μπόλικο χρώμα, ξύλο, φυτά και έναν χάρτη που καταφέρνει να “δέσει” με όλα τα στοιχεία!

 

Αν η ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο σου μοιάζει υπερβολή, τότε και ένας απλός vintage χάρτης μπορεί να σταθεί επάξια στο δωμάτιό σου!

 

Αυτός ο ιδιαίτερος γεωφυσικός χάρτης ταιριάζει άψογα με τα contemporary στοιχεία αυτού του γραφείου!

Read More

And More