B&W κιλίμια: Πόσες αποδείξεις θε(λει)ς για να δεις πως είναι το απόλυτο trend της σεζόν;

Κάθε στιγμή που περνάει, κάποιος, σε κάποιο σημείο της γης, υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, εμπνέεται κάποια διακοσμητική τάση. Και αυτή η κάποια τάση φτάνει κάποια στιγμή και στα υπόλοιπα σημεία της γης, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις και ασκώντας επιρροές μέχρι να φτάσει στα σπίτια όλων μας. Και έπειτα, υπάρχει το στυλ, που δεν αφορά την μαζικότητα, αλλά την ατομική προσωπικότητα. Και εκεί, όμως, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τάσεις, μιας και το στυλ απαρτίζεται από πάντοτε επίκαιρα στοιχεία που τα χαρακτηρίζει η διαχρονικότητα και η ανώτερη αισθητική. Τέτοιο είδος τάσης είναι και αυτό για το οποίο θα σου μιλήσω σήμερα. Βλέπεις, δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά ούτε και κάτι “παλιακό” με την έννοια του ξεπερασμένου. Εννοείται πως δεν είναι vintage, ούτε όμως και contemporary. Είναι, όμως, ένα pattern που βασίζεται στον κλασικό χρωματικό συνδυασμό black & white και αφορά ένα αντικείμενο του σπιτιού που δεν λείπει από καμία διακόσμηση, δηλαδή το χαλί! Σου παρουσιάζω, λοιπόν, το μεγάλο hit του φετινού χειμώνα (τύμπανα, παρακαλώ!)… τα κιλίμια με ριγέ ασπρόμαυρο μοτίβο!

Και επειδή αρκετά σε μπέρδεψα με τις αοριστολογίες μου, παρακάτω μπορείς να πάρεις ιδέες και να πειστείς πως το ασπρόμαυρο ριγέ κιλίμι ταιριάζει αποδεδειγμένα σε κάθε χώρο, σε κάθε σπίτι και σε κάθε στυλ!

 

Pop culture, φυσικά υλικά και mix & match διάθεση είναι ένα ιδανικό σκηνικό για το ριγέ ασπρόμαυρο χαλί σου.

 

Η urban διάθεση, ακόμη και με συγκαλυμμένο girly χαρακτήρα είναι άλλη μία μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί το ασπρόμαυρο κιλίμι σου.

 

Εντάξει, αν ένα ριγέ pattern δεν ταίριαζε στον μαξιμαλισμό, τότε τι;

 

Ένας περισσότερο θεματικός χώρος, με lux, αλλά και natural στοιχεία και γήινες αποχρώσεις μπορεί να εντάξει τέλεια το ασπρόμαυρο κιλίμι.

 

Ο χώρος του γραφείου είναι πλασμένος για τον βιομηχανικό σχεδιασμό και το ριγέ ασπρόμαυρο χαλί δεν θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο.

 

Η κουζίνα χρειάζεται ένα κιλίμι που να τραβάει τα βλέμματα και το συγκεκριμένο σίγουρα “κλέβει” τις εντυπώσεις.

 

Μία minimal και urban τραπεζαρία με κυρίαρχο υλικό το ξύλο και μαύρες λεπτομέρειες είναι ο κατάλληλος καμβάς για το ασπρόμαυρο κιλίμι.

 

Στο πιο χαλαρωτικό και hotel-like υπνοδωμάτιο του κόσμου, ένα ξεβαμμένο ριγέ χαλί σε B&W χρωματισμούς μπορεί να κάνει θαύματα.

Read More

And More