Baby bye, bye, bye: Τέσσερις τάσεις που οι interior designers ψηφίζουν για… trendexit!

Συνήθως, όταν μιλάμε και περιγράφουμε τις διακοσμητικές τάσεις που προκύπτουν ανά σεζόν, αναφερόμαστε σε εκείνες που πρόκειται να μας απασχολήσουν στο παρόν ή το προσεχές μέλλον! Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση… των αντι-τάσεων. Τι σημαίνει αυτό; Πως πολύ συχνά οι interior designers της παγκόσμιας βιομηχανίας μιλούν για τα interior trends που θα ήθελαν να σταματήσουν να βλέπουν. Επειδή, λοιπόν, βρισκόμαστε σε αυτό το μεταβατικό στάδιο από το 2018 στο 2019 και τώρα είναι η ώρα που “προβλέπονται” οι επόμενες τάσεις, υπάρχει και μεγάλη συζήτηση γύρω από εκείνες που θα έπρεπε σιγά-σιγά να… ξεφορτωθούμε! Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε μερικές από αυτές τις τελευταίες, που είναι πολύ πιθανό να εκλείψουν αρκετά άμεσα!

Ρίξε, λοιπόν, τις ματιές σου παρακάτω και δες αν θα εντοπίσεις κάποιες που και εσύ η ίδια έχεις βαρεθεί να βλέπεις ή που σε καμία περίπτωση δεν θα αποχωριζόσουν!

Οι λευκοί τοίχοι

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, το λευκό χρώμα φέρνει ηρεμία και χαλάρωση, ενώ ταυτόχρονα φωτίζει και βοηθάει έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Έλα, όμως, που οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων έχουν άλλες βλέψεις για τους τοίχους μας! Και επειδή το 2019 προβλέπεται να είναι το έτος του μαξιμαλισμού, οι moody, σκουρόχρωμες και μυστηριακές αποχρώσεις θα έχουν την τιμητική τους!

Οι vintage λαμπτήρες πυράκτωσης

Το καλό με τους λεγόμενους Edison γλόμπους είναι πως προσφέρουν ambient φωτισμό χαμηλής έντασης, που δημιουργεί χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Επιπλέον, είναι από μόνοι τους εντυπωσιακοί και επομένως τα φωτιστικά μπορούν να είναι και πιο αφαιρετικά. Φέτος, όμως, φαίνεται πως δεν θα κυριαρχήσουν στο interior, μιας και την θέση τους θα πάρουν οι statement απλίκες τοίχου!

Ο λαμπερός μπρούτζος

Ο μπρούτζος (brass), όπως και ο χαλκός (copper) ή ο ροζ χρυσός (rose gold) είναι μέταλλα που τα τελευταία χρόνια έχουν δοκιμαστεί αρκετά στις προτιμήσεις του κοινού, με τον μπρούτζο να έχει καταφέρει να επικρατήσει στο πέρασμα του χρόνου. Πλέον, όμως, το ενδιαφέρον θα στραφεί στις πιο used, πατιναρισμένες και παλαιωμένες εκδοχές του και θα απομακρυνθούμε από την λαμπερή και πολύ φωτεινή, σχεδόν κίτρινη brass όψη!

Η τελειότητα

Μπορεί ένας λαμπερός μεταλλικός δίσκος, μία λουστραρισμένη πορσελάνινη κούπα και ένα βελούδινο ριχτάρι να κάνουν τον χώρο πιο classy, αλλά σίγουρα δεν θα τον κάνουν… in style! Γιατί, πλέον, το στημένο, faux πολυτελές και προσποιητά αριστοκρατικό φινίρισμα είναι εντελώς out of date! Αντ’ αυτού, έχει έρθει η στιγμή να “αγκαλιάσεις” τα φυσικά υλικά, τις ατέλειες, τα χειροποίητα αντικείμενα και την πιο αφηρημένη αισθητική, όπως τα κεραμικά δοχεία, το λινό και το οργανικό βαμβάκι, το δέρμα, την ψάθα και το μπαμπού.

Read More

And More