Botanical: Αυτή είναι η νέα τάση που θα διακοσμήσει τους τοίχους μας

Ναι, είμαστε αυτοί οι τύποι που θέλουμε να γεμίσουμε τα σπίτια με φυτά! Τόσα φυτά, που να νομίζουμε ότι ζούμε στο τροπικό κλίμα του Αμαζονίου! Τόσα φυτά, που ακόμη και οι τοίχοι μας έγιναν κήποι κρεμαστοί! Τόσα φυτά, που το σαλόνι μας έγινε ζούγκλα! Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως τα φυτά δεν θα είναι ποτέ αρκετά! Γι’ αυτό και βρίσκουμε διάφορους τρόπους να προσθέσουμε κι άλλα φυτά στους χώρους μας! Και ένας από αυτούς είναι η botanical art, δηλαδή οι εικονογραφήσεις με βοτανολογία! Αυτό, λοιπόν, είναι το ανερχόμενο trend στο interior design και σίγουρα θα έχεις προσέξει πως τους τελευταίους μήνες “ξεπηδά” συνεχώς μπροστά σου!

Posters, καμβάδες και εκτυπώσεις με θέμα τα βότανα και τα φυτά, artprints βασισμένα στο “θαύμα” της βλάστησης, αλλά ακόμη και floating art με αποξηραμένα φυλλώματα, είναι μόνο μερικές από τις εκφάνσεις αυτής της δυναμικής τάσης που έχει βρει το δρόμο για τη διακόσμησή μας! Η αλήθεια είναι, πως πέρα από τη… φρενίτιδα που έχει επικρατήσει γύρω από τα φυτά εσωτερικού χώρου, η botanical εικονογράφηση εξυπηρετεί στο design με δύο βασικούς τρόπους: 1ον είναι όσο ουδέτερη χρειάζεται, ώστε να ταιριάζει στα περισσότερα σπίτι και 2ον η θεματική της δεν είναι καθόλου προκλητική ή εκκεντρική, με αποτέλεσμα να είναι και κοινώς αποδεκτή! Plus: είναι ιδιαιτέρως οικονομική, ενώ μπορεί να μετατραπεί στο τέλειο DIY project που θα λετρέψεις!

Και αν δεν με πιστεύεις, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν και άρχισε να προετοιμάζεσαι για την “επέλαση” της… βοτανικής τέχνης!

Read More

And More