Color Combo: Ένα γνώριμο “αχτύπητο δίδυμο” γίνεται ξανά η μεγάλη τάση της διακόσμησης

Υπάρχουν κάποιοι χρωματικοί συνδυασμοί που όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες τάσεις κι αν αναδυθούν, όσα διαφορετικά στυλ κι αν τους “φιλοξενήσουν” και όσες φορές κι αν τους αποκηρύξει ο κόσμος, εκείνοι θα επανέρχονται στο προσκήνιο ξανά και ξανά και θα καταφέρνουν να δείχνουν πάντα “φρέσκοι” και brand new. Ένας από αυτούς είναι και το σημερινό θέμα μας, που μπορεί να συγκαταλέγεται στην κατηγορία των trends, αλλά μάλλον πρόκειται για μια διαχρονική αξία. Παρ’ όλα αυτά, το αχτύπητο δίδυμο του γκρι με το κίτρινο είναι το color combo που αυτή την περίοδο κερδίζει συνεχώς έδαφος και κάνει τους πάντες να τον ποθούν!

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, ας δούμε πώς προέκυψε ξανά ένας τόσο γνωστός συνδυασμός αποχρώσεων, που ενδέχεται να είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια. Βλέπεις, το 2018 έχει στιγματιστεί από μία πολύ ιδιαίτερη διακύμανση του κίτρινου, που ακούει στο όνομα Gen Z Yellow. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, το Gen Z Yellow είναι όλες εκείνες οι dusty, ονειρικές, σχεδόν “θαμπές” αποχρώσεις του κίτρινου που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από το κροκί και το καναρινί έως το μελί και το περίπου πορτοκαλί. Ο τίτλος που δόθηκε σε αυτές τις πολλαπλές αποχρώσεις προέρχεται από τη Generation Z, δηλαδή τη γενιά Ζ που επικρατεί αυτή τη στιγμή και αποτελεί τη συνέχεια των millennials. Με βάση, λοιπόν, αυτή την… έκρηξη του κίτρινου χρώματος, φαίνεται πως ο αγαπημένος συνδυασμός του με το γκρι επανήλθε στο φως και αρχίζει ξανά να μας απασχολεί!

Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν πως το εκτυφλωτικό κίτρινο λατρεύει τη γήινη δύναμη του γκρι, τότε ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Μία απαλά κίτρινη απόχρωση, που συνδυάζεται με μικρότερες γκρι λεπτομέρειες κάνει το πιο ήπιο contrast σε ένα lux περιβάλλον.

 

Η lofty εκδοχή του συνδυασμού θέλει περισσότερη ενέργεια, γεωμετρικά patterns και contemporary feel.

 

Η σκανδιναβική προσέγγιση του επιτυχημένου combo κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε μινιμαλιστικό look.

 

Οι ήρεμες χρωματικές αντιθέσεις σε μια boho chic γωνιά του σπιτιού μπορούν να “απογειωθούν” με λίγο κίτρινο και γκρι.

 

Η έντονη πλευρά της ζωής επιτυγχάνεται με μοναδικό τρόπο σε αυτή την artistic τραπεζαρία.

 

Και στην κουζίνα, ο αντιθετικός συνδυασμός του κίτρινου και του γκρι μπορεί να ταιριάξει υπέροχα.

 

“Σπασμένες” εκδοχές των δύο χρωμάτων, με το γκρι να ελαφραίνει την παρουσία του και το κίτρινο να παίρνει διαστάσεις χρυσού.

 

“Παιχνιδιάρικο ύφος” και Nordic διακοσμητικές γραμμές σε ένα cool υπνοδωμάτιο.

 

Η… σοβαρή πλευρά της ζωής ξέρει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις συναισθηματικές προεκτάσεις αυτού του χρωματικού συνδυασμού.

 

Όταν το μπάνιο γίνεται ένα μικρό αριστούργημα του interior design, τότε το γκρι και το κίτρινο έχουν βάλει το λιθαράκι τους.

Read More

And More