Color trends 19: Ένας μίνι οδηγός στις μεγαλύτερες χρωματικές τάσεις της χρονιάς

Χρώμα και interior design. Ναι, είναι ένας μεγάλο Γολγοθάς για όλους μας, είτε γιατί δεν μπορούμε να καταλήξουμε στην απόχρωση που μας ταιριάζει περισσότερο, είτε γιατί δεν ξέρουμε πώς να εντάξουμε το εκάστοτε χρώμα στην διακόσμησή μας ή απλά γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν χώρο με περισσότερα από… ένα χρώματα. Σε κάθε περίπτωση, οι αποχρώσεις που επικρατούν ανά εποχή στον interior κόσμο είναι ένα αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών κλάδων και επιστημονικών πεδίων, που καταλήγουν σε μια κοινή γνώμη γύρω από τις κυριότερες προτιμήσεις του κοινού. Και κάπως έτσι, “γεννιούνται” κάθε χρόνο τα color trends, όπως αυτά για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα!

Είσαι, λοιπόν, έτοιμη να δεις ποιες θα είναι οι αποχρώσεις που υπόσχονται να αντικαταστήσουν τις 50 αποχρώσεις… του ροζ, την δυναμικότητα του μωβ και την έντονη “προσωπικότητα” του κίτρινου; Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις ποιες θα είναι οι χρωματικές τάσεις της χρονιάς!

Οι ξυλώδεις αποχρώσεις

Εφόσον η φύση είναι στο “μικροσκόπιο” του κόσμου του interior design, δεν είναι άξιο απορίας που μετά τα ποικίλα πράσινα με έμπνευση από τα φυτά, μιλάμε πλέον για τις αποχρώσεις που βασίζονται σε εκείνες του φυσικού ξύλου. Έτσι, δίνουμε ιδιαίτερα έμφαση στα σκουρόχρωμα μπεζ, τα ανοιχτόχρωμα καφέ και τα taupe που μπλέκουν το καφέ και το μπεζ με το γκρι!

Οι κοραλί νότες

Με την Pantone να μας υπενθυμίζει πως το κοραλί δεν χρειάζεται να είναι μόνο… fluo, αλλά μπορεί να είναι και παστέλ, όπως το Living Coral, έχουμε τώρα την επέλαση των κοραλί αποχρώσεων! Είναι αναζωογονητικές, τραβούν τα βλέμματα, αλλά φέρνουν και την απαραίτητη χαλαρότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στους προσωπικούς χώρους μας!

Οι hunter green επιλογές

Εντάξει, πώς θα μπορούσαμε να αφήσουμε πίσω μας το πράσινο, όταν αποτελεί τόσο ισχυρή πηγή έμπνευσης για όλους μας; Φέτος, όμως, φαίνεται πως θα δώσουμε μια ακόμα (μεγάλη) ευκαιρία στο ευγενές και διαχρονικό hunter green, που κινείται ανάμεσα στο κυπαρισσί και το σμαραγδί, με μια φυσική νότα φρεσκάδας.

Οι απαλές ροζ αποχρώσεις

Ok, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κυριαρχία του ροζ, πολύ απλά επειδή δεν το θέλουμε! Και φέτος, λοιπόν, το ροζ θα παραμείνει στις ζωές μας, ωστόσο σε λιγάκι πιο παλ και χαλαρωτικές αποχρώσεις από εκείνη του millennial pink. Οι αχνές και σχεδόν θαμπές εκδοχές του ροζ θα γίνουν ο τέλειος συνδυασμός για τις ξυλώδεις νότες, αλλά και τις ζωηρές κίτρινες και κοραλί επιφάνειες!

Οι παστέλ τερακότες

Κάτι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με τον πηλό και τα κεραμικά στοιχεία. Και κάπως έτσι,η τερακότα έχει γίνει αγαπημένη πλέον απόχρωση, που την συναντάμε παντού και κυρίως στα σπίτια μας! Φέτος, όμως, η τερακότα θα πάρει πιο ελαφριά μορφή, θα γίνει περισσότερο παστέλ και θα φέρει την ένταση των φυσικών στοιχείων στους εσωτερικούς χώρους!

Read More

And More