Color trends: Ποιο είναι το χρώμα “της χρονιάς” που θα αντικαταστήσει το millenial pink; Τα… στοιχήματα ξεκίνησαν

Το millenial pink μοιάζει να είναι το μοναδικό χρώμα που αφορά τους πάντες. Το βλέπεις παντού γύρω σου, ξετρελαίνεσαι με κάθε νέο διακοσμητικό που ξετρυπώνεις στην αγορά και θέλεις να το βάλεις στο σπίτι σου (ο κόσμος να χαλάσει), η ντουλάπα σου έχει ήδη τουλάχιστον τέσσερα (οκτώ) κομμάτια σε αυτή την αγαπημένη σου απόχρωση και γενικά η γη γυρίζει γύρω από αυτό το νέο “πλανήτη του ροζ”! Για αυτό ίσως και οι interior designers και trendsetters του εξωτερικού πασχίζουν να μαντέψουν ποιο θα είναι το χρώμα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη ροζ… θύελλα μέσα στη νέα χρονιά. Ποια θα είναι, λοιπόν, η νέα χρωματική τάση που θα κυριαρχήσει στο interior design αυτή τη σεζόν;

Μπορεί οι προβλέψεις να παίρνουν συνεχώς νέα τροπή, όσο τα δεδομένα αλλάζουν προχωρώντας πιο δυναμικά προς το χειμώνα, ωστόσο ακόμα είναι κάπως νωρίς για να βγει ένα καθολικό συμπέρασμα. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως κατά πάσα πιθανότητα εκείνο που θα αλλάξει στις προτιμήσεις μας είναι η… τονικότητα. Και εξηγούμαι: όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, τόσο οι προτάσεις των διακοσμητών, όσο και οι προτιμήσεις του κόσμου έχουν πάρει μια πιο βαθιά… απόχρωση! Άλλωστε, από τον περασμένο χειμώνα έχει φανεί πως τα moody χρώματα έχουν κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στη διακόσμηση και το κοινό δείχνει να τα “αγκαλιάζει” συχνά! Μέσα σε αυτά, λοιπόν, εκείνο που αναδεικνύεται περισσότερο είναι το (νταν-νταν, νταν-νταν) πετρόλ! Βεβαίως! Μετά την περσινή επέλαση του emerald green και του navy blue, μοιάζει να ήρθε η ώρα που αυτά θα… ενωθούν και θα μας δώσουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα αποτελέσματα! Γιατί, αυτό το βαθύ και ατμοσφαιρικό γαλαζοπράσινο πετρόλ είναι “φρέσκο”, πρωτότυπο (ειδικά όταν μιλάμε για τοίχους) και αρκετά… millenial, ενώ ταυτόχρονα εμπεριέχει μια νοσταλγία αφού χαρακτήρισε πολύ τη δεκαετία του ’80 (βλ. millenial pink), αλλά προσφέρει και μια ιδιαίτερα “σκοτεινή” αύρα που χρειάζεται ένα σπίτι το χειμώνα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αξίζει να στρέψεις την προσοχή σου στο πετρόλ και στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δεις και με τα ίδια σου τα μάτια γιατί!

Όσο “βαρύ” κι αν έχεις το πετρόλ στο μυαλό σου, στην πραγματικότητα ταιριάζει άψογα με τη minimal διακόσμηση, δίνοντάς της “φρέσκο” αέρα.

Στο αγαπημένο french style, αυτό που αγαπούν όλα τα it girls, το πετρόλ έχει μια ξεχωριστή θέση, αφού συμπληρώνει τις πολυτελείς υφές και την intellectuelle διάθεση.

Και ενώ πολλοί φοβούνται τη σκουρόχρωμη “προσωπικότητα” του πετρόλ, η αλήθεια είναι πως κάνει φοβερό συνδυασμό με το μαύρο -άλλο ένα χρώμα που διεκδικεί τη θέση του millenial pink, όπως έχουμε πει και εδώ!

Ένας ακόμη συνδυασμός που μοιάζει ελαφρώς “νοσταλγικός” είναι αυτός του πετρόλ με το μουσταρδί, που παραπέμπει σε χρυσό.

Και στην κουζίνα, το αγαπημένο εξαγωνικό πλακάκι παίρνει την απόχρωση του πετρόλ δίνοντας μοναδικό αποτέλεσμα.

Άλλη μία εκδοχή του πετρόλ, πιο “σπασμένη” και περισσότερο φωτεινή διάθεση μπορεί να επενδύσει τέλεια το υπνοδωμάτιο.

Η monochromatic εκδοχή της τάσης, θέλει ολόκληρος ο τοίχος και τα επιμέρους στοιχεία να αποκτούν την απόχρωση του πετρόλ.

Read More

And More