Color trends: Ποιο είναι το χρώμα που θα μας απασχολήσει το… 2020;

Color trends: Ποιο είναι το χρώμα που θα μας απασχολήσει το… 2020; | tlife.gr

Τα διακοσμητικά trends αποτελούν πάντα πόλο έλξης για όλους τους interior lovers εκεί έξω. Ok, μπορεί οι τάσεις να μην αποτελούν για κανένα λόγο απαραίτητα προϋπόθεση για να διακοσμήσεις το χώρο σου, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται για massive προτάσεις (βλ. millannial pink), τότε αντιλαμβάνεσαι πως κανείς μας δεν μπορεί να ξεφύγει! Γι’ αυτό, λοιπόν, ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθεις το νέο huge χρωματικό trend που θα μας απασχολήσει -πολύ, όπως φαίνεται- το… 2020! Τι κι αν είμαστε ακόμα στα μέσα του 2018; Ο οργανισμός WGSN που παρέχει online υπηρεσίες προγνωστικών αποφάνθηκε πως μία είναι η απόχρωση που θα κυριαρχήσει στο άμεσο μέλλον και πρόκειται για το neo mint. Πρόσεχε, δεν είναι neon, αλλά neo, σαν μία νέα απόχρωση δηλαδή της μέντας. Μήπως, όμως, περιέχει και κατιτίς από neon τελικά, στα βήματα του Ultra Violet που μας σύστησε η Pantone; Θα το μάθουμε… το 2020!

Όπως ανακοίνωσε, πάντως, η λονδρέζικη forecasting εταιρία WGSN, αυτός ο παστέλ τόνος του πράσινου θα κυριαρχήσει τόσο στα catwalks, όσο και στα interiors, ενώ χαρακτηρίζεται ως “ένα αναζωογονητικό, φρέσκο χρώμα που ταιριάζει την επιστήμη και την τεχνολογία με τη φύση”.

Πώς προέκυψε, όμως, αυτό; Μέσα από βαθιά και εκτενή έρευνα, η οποία περιελάμβανε τόσο την παρατήρηση των street fashion looks, των ψηφιακών δεδομένων, της επικαιρότητας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. “Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι η σημαντική αξία του neo mint, μίας απόχρωσης που συνδέει τη φουτουριστική ανάπτυξη με τη φύση” εξηγεί η color director της WGSN, Jane Monnington Boddy και συνεχίζει: “Το τμήμα ανάλυσης πωλήσεων της εταιρίας, WGSN Instock, μπορεί να εντοπίσει τις πωλήσεις των διαδικτυακών καταστημάτων και να αναλύσει ποιο χρώμα τα έχει πάει καλά. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τα social media ως μέσο για να μάθουμε τι συμβαίνει στον τομέα των χρημάτων. Στο παρελθόν, συνηθίζαμε να βγαίνουμε στους δρόμους και να καταγράφουμε τι φοράει ο κόσμος, πράγμα που ακόμα κάνουμε, αλλά τώρα δίνουμε πλέον βάση και στους influencers του Instagram”.

Γιατί, λοιπόν, θα δούμε το neo mint να μεσουρανεί στα fashion shows και το interior design το 2020 συγκεκριμένα; Όπως επισημαίνει η Monnington Boddy: “Τα χρώματα έχουν μια τάση… διάχυσης προς τα κάτω. Κάτι που βλέπουμε στο πλαίσιο του Milan Design Week ή στα runways των παγκόσμιων εβδομάδων μόδας, μπορεί να μην εντοπιστούν στο κοινό για τα επόμενα δύο χρόνια” και συμπληρώνει: “Έχω ήδη δει το neo mint να εμφανίζεται σε νεότερα fashion brands και σε διάστημε μερικών χρόνων θα αρχίσει να εισχωρεί στα καταστήματα. Όπως όλες οι τάσεις, θα εξελιχθεί και θα μεγαλώσει”.

Και ποιο είναι το πιο τρανό παράδειγμα αυτής η εξελικτικής πορείας που αναμένεται να διαγράψει και το neo mint; Το millennial pink φυσικά! Η Jane Monnington Boddy θυμάται: “Άρχισα να εντοπίζω το millennial pink πίσω στο 2011. Το είχα δει σε μια συλλογή Céline και κατάφερε να έχει τεράστια απήχηση. Τώρα είναι πλέον παντού, ειδικά στη διακόσμηση. Ο κόσμος ακόμα το αγαπάει”. Μάλιστα, η ίδια θεωρεί πως το millennial pink άλλαξε τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται τα χρώματα: “Ήταν σαν να άνοιξε μια πόρτα σε κάθε απόχρωση να γίνει δημοφιλές και στα δύο φύλα και το neo mint έχει την απαλότητα που παρουσίαζε και το millennial pink. Μπορεί να ‘μεταφραστεί’ με πολλούς τρόπους για κάθε design”.

Πάντως, εμείς να σημειώσουμε πως η απόχρωση neo mint μας θυμίζει πολύ, τόσο την απλή μέντα που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερή στις χρωματικές τάσεις κάθε σεζόν, όσο και το seafoam green που εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και το sage που αγαπήθηκε πολύ από τις αρχές της χρονιάς…

READ more