Crystal Castles: Γιατί η τάση των κρυστάλλων στη διακόσμηση είναι πιο δυνατή από ποτέ;

Crystal Castles: Γιατί η τάση των κρυστάλλων στη διακόσμηση είναι πιο δυνατή από ποτέ; | tlife.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για τους κρυστάλλους και τους πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους, μιας και πλέον αποτελούν ένα από τα πιο hip στοιχεία της διακόσμησης, κάνοντας τους πάντες να ξετρελαίνονται με τις ενεργειακές ιδιότητές τους και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε κάθε χώρο. Τον τελευταίο καιρό, όμως, φαίνεται πως το energy trend της διακόσμησης έχει χτυπήσει “κόκκινο”, κάνοντας ακόμη και το Instagram να… δονείται στους ρυθμούς του!

Μάλιστα, αν ρίξεις μια ματιά στα hashtags #crystalsofinstagram και #crystalgram θα αντιληφθείς πως πρόκειται για μία τόσο δυναμική τάση, που συνεχώς εξαπλώνεται! Ίσως αυτή η στροφή να οφείλεται όντως στο κίνημα του wellness, όπως λέγαμε και εδώ, ίσως από την άλλη να πρόκειται για μια ακόμη προσθήκη στα elegant φυσικά στοιχεία που σταδιακά ενσωματώνονται στο interior design! Πάντως, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα από τα πιο χρωματιστά και chic trends, ενώ παράλληλα -είτε το πιστεύεις, είτε όχι- απλά και μόνο κοιτάζοντας τους κρυστάλλους νιώθεις πως στο χώρο υπάρχει αρμονία!

Όσοι πιστεύουν στη δύναμη των κρυστάλλων θα σου πουν πως τα ενεργειακά πετρώματα μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας και να υποδεχτούμε με θετική σκέψη τις εμπειρίες που έρχονται στη ζωή μας. Κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή, μας “σπρώχνουν” να σκεφτόμαστε αισιόδοξα και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζεται πως οι κρύσταλλοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την ενέργεια στο σπίτι μας, φέρνοντας ισορροπία και ηρεμία στο χώρο, ανάλογα με το είδος και την προέλευσή τους.

Τέλος, αν η εξόρυξή τους έχει γίνει με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και δεν προέρχονται από κάποια τεχνητή πρόσμιξη, τα ενεργειακά πετρώματα πέρα από τη διακοσμητική ιδιότητά τους -που είναι μάλιστα μεγάλη-, είναι στοιχεία που ανταποκρίνονται στην προσωπική αισθητική μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την καλαισθησία. Με λίγα λόγια, αξίζει να επιλέξουμε εκείνο τον κρύσταλλο που μας προκαλεί καλά συναισθήματα όταν τον βλέπουμε!

Από την άλλη, αν είμαστε “αρχάριοι” στον τομέα των κρυστάλλων, υπάρχουν κάποια βασικά είδη από τα οποία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε. Φυσικά και η αισθητική του καθένα μας είναι σημαντική στην επιλογή του κατάλληλου πετρώματος για το σπίτι μας, όπως και η συνολική διακόσμηση που έχουμε ακολουθήσει. Παρ’ όλα αυτά, μερικά από τα πιο δυναμικά είδη κρυστάλλων είναι ο αμέθυστος, ο ροζ χαλαζίας (θα τον γνωρίζεις σίγουρα ως rose quartz!) και ο σεληνίτης, επειδή είναι μοναδικοί και προσθέτουν μια ήρεμη και φιλόξενη αύρα στο σπίτι!

Πιο συγκεκριμένα, ο αμέθυστος είναι ο πιο διαδεδομένος αυτή τη στιγμή κρύσταλλος για το interior design, ίσως γιατί συντονίζεται πλήρως με το κορυφαίο χρώμα της χρονιάς, όπως αναδείχθηκε από την Pantone, δηλαδή το Ultraviolet. Ο αμέθυστος, λοιπόν, θεωρείται πως καθαρίζει την ενέργεια του εκάστοτε χώρου.

Όσο για το ροζ χαλαζία, που η απόχρωσή του ανταποκρίνεται απόλυτα στον millennial που όλοι κρύβουμε μέσα μας, θεωρείται πως έχει μια ήσυχη ενέργεια, που προωθεί το αίσθημα αγάπης και της ηρεμίας.

Τέλος, ο σεληνίτης, χάρη στη γαλακτώδη απόχρωσή του είναι… προορισμένος για τις πιο elegant & chic διακοσμητικές επιλογές, ενώ θεωρείται πως φέρνει χαρά και αναζωογόνηση! Φυσικά, το χρώμα του ταιριάζει σε κάθε interior design!

READ more