Σαλάτα με φασόλια και ρεβίθια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σαλάτα με ρεβίθια και φασόλια όταν ο χρόνος είναι πολύτιμος και βιάζεσαι.
θερμίδες: 250

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα ή 1 ½ φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε φέτες
  • 1 ώριμη κόκκινη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο ή δυόσμο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μικρή πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ανακάτεψε το έτοιμα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σέλινο, τη ντομάτα, το αγγούρι, το μαϊντανό και τον άνηθο (ή δυόσμο).
  • Για τη σάλτσα λεμονιού:
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες πιπεριού μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  • Ρίξε το dressing πάνω από το μείγμα φασολιών και λαχανικών και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε αμέσως ή άφησέ το να μαριναριστεί στο ψυγείο για μια-δυο ώρες ή περισσότερο.

Tip


Read More

And More