Deco trends 2018: Ποιες τάσεις προβλέπει το Pinterest ότι θα μας απασχολήσουν;

Deco trends 2018: Ποιες τάσεις προβλέπει το Pinterest ότι θα μας απασχολήσουν; | tlife.gr

Καλή χρονιά!! Ελπίζω να καλωσόρισες το 2018 με την καλύτερη διάθεση και φυσικά το νέο έτος να έφερε μαζί του αέρα ανανέωσης! Και ενώ μπορεί να είμαστε μόλις στην πρώτη ημέρα του χρόνου, ωστόσο οι τάσεις στη διακόσμηση για τη νέα σεζόν είναι ήδη εδώ και κάθε εβδομάδα ανακατατάσσονται και εμπλουτίζονται! Άλλωστε, το σπίτι και η διακόσμηση είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί που συνεχώς εξελίσσονται και αναδιαμορφώνονται, χωρίς ποτέ να μένουν σταθεροί και άκαμπτοι! Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και από τις προτιμήσεις του κόσμου, όπως αυτές διαμορφώνονται από τους χρήστες του Pinterest, που δείχνουν κατά διαστήματα ιδιαίτερη εύνοια σε συγκεκριμένα στυλ! Και για τη νέα χρονιά, λοιπόν, που μόλις ξεκίνησε, το Pinterest φαίνεται να ξέρει ήδη όλα όσα πρόκειται να ψάξεις και να αγαπήσεις! Και παρακάτω μπορείς να μάθεις ποια είναι τα μεγαλύτερα trends!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα pins είναι εκείνα που καταδεικνύουν τη ροπή του κοινού προς συγκεκριμένα διακοσμητικά ρεύματα, αλλά και μικρότερες λεπτομέρειες! Οι αναζητήσεις του κόσμου, αλλά και επιλογή συγκεκριμένων look είναι εκείνα που συμπληρώνουν την εικόνα και κατά κάποιο τρόπο δίνουν τις γενικές “συντεταγμένες” γύρω από τις οποίες θα κινηθεί το interior design! Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μετρήσεις του Pinterest, αρκετά στοιχεία που έχουμε από τώρα “αγκαλιάσει” θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας και μέσα στο 2018, ενώ κάποια νέα θα… ταράξουν τα νερά, φέρνοντας ανανέωση και ενδιαφέρον στη διακόσμησή μας!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις ποιες είναι οι προβλέψεις της ιστοσελίδας και να προετοιμαστείς αναλόγως για τις ολοκαίνουριες διακοσμητικές τάσεις του 2018!

 

Το resort στυλ


Το συγκεκριμένο trend αφορά περισσότερο το χώρο του μπάνιου, το οποίο θα πάρει περισσότερο πολυτελείς διαστάσεις, θυμίζοντας σπα και εκπέμποντας vibes διακοπών και χαλάρωσης!

 

Τα μεταλλικά στοιχεία


Τα metallics φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να μας… αφήσουν, αφού η ευκολία τους στους συνδυασμούς με διάφορες αποχρώσεις και υφές τα κάνει ιδανικά για κάθε διακοσμητικό look! Ετοιμάσου φέτος να υποδεχθείς τη μείξη τους!

 

Το μωσαϊκό


Κάνει δειλά βήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον φαίνεται πως θα κερδίσει τη θέση που του αναλογεί! Το μωσαϊκό σε δάπεδα, τοίχους και επιφάνειες αντικειμένων θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή σου!

 

Ο… πέμπτος τοίχος


Δεν είναι άλλος από το ταβάνι! Ναι, οι οροφές των σπιτιών μας μάλλον θα αποκτήσουν δική τους υπόσταση, μιας και διεκδικούν μια θέση στο interior design! Έντονοι χρωματισμοί, ταπετσαρίες και τεχνοτροπίες θα κάνουν την εμφάνισή τους εκεί πάνω!

 

Το ψαροκόκαλο


Το 2017 μονοπώλησε το ξύλινο δάπεδο, αλλά τώρα το ψαροκόκαλο εξαπλώνεται και στους τοίχους μας μέσα από τα πλακάκια! Γεωμετρία και μαξιμαλισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους!

 

Ξύλο, ξύλο, ξύλο


Μιλώντας για ψαροκόκαλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε το… αδερφάκι του, το chevron! Ζιγκ ζαγκ, λοιπόν, στο ξύλινο δάπεδο, αλλά και στις ξύλινες επενδύσεις τοίχων θα έχουν φέτος την τιμητική τους!

 

Οι “θαρραλέες” πόρτες


Ναι, το 2018 θα είναι πολύχρωμο! Και αυτό θα αντικατοπτρίζεται ακόμα και στην εξώπορτα! Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από την 121% αύξηση των αναζητήσεων στο Pinterest του θέματος “χρωματιστές πόρτες”!

 

Τα φυτά με patterns


Τα φυτά μας δεν πάνε πουθενά! Αλλά εμπλουτίζονται με φύλλωμα που διαθέτει φυσικούς σχεδιασμούς, τονικές διαβαθμίσεις και χρωματικές εναλλαγές.

 

Η oversized τέχνη


Από τον περασμένο χειμώνα είχαμε αρχίσει να αποχαιρετάμε τα gallery walls, με τα πολλά μικρά κάδρα σε διάταξη! Φέτος θα “αγκαλιάσουμε” τα μεγάλα posters και τα oversized κάδρα!

 

Το… φασκόμηλο


Προφανώς, όχι το ρόφημα, αλλά η απόχρωση! Ναι, τα παστέλ θα έχουν δυναμική παρουσία στη διακόσμηση και το πράσινο του φασκόμηλου θα κατέχει τις πρώτες θέσεις (+170%)!

READ more