Dream: Η Dulux υπόσχεται πως αυτή η χρωματική παλέτα είναι η ιδανική για την φετινή χρονιά

Στον χώρο των χρωμάτων, μπορεί όλοι να γνωρίζουμε την Pantone, ωστόσο δεν είναι η μόνη εταιρία που ασχολείται με τα προγνωστικά των τάσεων! Και ενώ το Pantone Color of the Year έχει τόσο μεγάλη επιδραστικότητα, που πέρα από τον κόσμο του interior design καθορίζει και εκείνους της μόδας και της ομορφιάς, παρ’ όλα αυτά, άλλη μία από τις διεθνείς υπερδυνάμεις στην βιομηχανία των χρωμάτων έρχεται να εκδώσει το δικό της trend forecast για το 2019. Μιλάω για το διάσημο brand χρωμάτων Dulux, το οποίο πέρα από το δικό του χρώμα της χρονιάς, που για φέτος “στέφθηκε” το Spiced Honey, ανακοίνωσε και την συλλογή χρωμάτων Dream, ως την κυρίαρχη παλέτα αποχρώσεων!

Η συλλογή χρωμάτων Dream περιγράφεται ως “χαλαρωτική παλέτα από απαλά, παστέλ χρώματα, η οποία είναι ιδανική για τους κρύους, χειμωνιάτικους τόνους που επικρατούν έξω και επιτρέπει στους χρήστες κάθε χώρου να αφήσουν την φαντασία και τον στοχασμό τους ελεύθερο”. Επιπλέον, στόχος της παλέτας είναι να μας ενθαρρύνει να ξεχάσουμε για λίγο τους καθημερινούς σοβαρούς προβληματισμούς και να χαλαρώσουμε.

Η Dulux σε συνεργασία με το έτερο brand χρωμάτων AkzoNobel εξέδωσε συνολικά τέσσερις χρωματικές παλέτες, που θεωρούν ιδιαιτέρως επιδραστικές για την φετινή χρονιά, ως μέρος του ετήσιου Colour Futures project που “τρέχουν” από κοινού. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν με μια ομάδα color specialists και σχεδιαστών, οι οποίοι στηρίχθηκαν για την απόφασή τους στα κοινωνικά, οικονομικά και design πρότυπα που επικρατούν αυτή την στιγμή. Το συμπέρασμά τους ήταν πως υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία για χαλάρωση και παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν πως οι αποχρώσεις της Dream συλλογής ταιριάζει υπέροχα με το ζεστό πορτοκαλί-καφέ του Spiced Honey.

Read More

And More