Fairy-tile: Ποιες είναι οι φετινές τάσεις που θα μας απασχολήσουν στα πλακάκια;

Τάσεις υπάρχουν πολλές. Όχι μόνο πολλές τάσεις σε ένα αντικείμενο, όπως είναι το millennium pink, το hunter green και το gen Z yellow χρώμα στους τοίχους, αλλά και πολλές τάσεις λόγω των πολλών διαφορετικών κατηγοριών ενός interior design. Γι’ αυτό έχουμε τις χρωματικές τάσεις για τους τοίχους, αλλά και εκείνες για τα έπιπλα, τι τάσεις στο design, όπως το σκανδιναβικό και το μαξιμαλιστικό, τις τάσεις στα metallics, όπως ο χαλκός και ο μπρούτζος και ούτω καθεξής. Σε αυτή, λοιπόν, την κατηγοριοποίηση έχουμε και τα πλακάκια! Άλλωστε, η χρήση πλακιδίων είναι τα τελευταία πέντε χρόνια μια μεγάλη τάση συνολικά στην διακόσμηση και έτσι, σε κάθε σεζόν γνωρίζουμε και τα νέα trends στο κεφάλαιο που αφορά την επένδυση των δαπέδων και των τοίχων με πλακάκια.

Θέλεις, λοιπόν, να μάθεις ποια είναι τα μεγαλύτερα tile trends της φετινής χρονιάς; Κάνε τον κόπο να ρίξεις μια ματιά παρακάτω και να δεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Τα ευφάνταστα patterns

Ok, γνωρίζουμε το pattern του φολιδωτού πλακιδίου, εκείνο του chevron, του subway tile και του ψαροκόκαλου. Όλα τους έχουν καταφέρει να μας “κλέψουν” την καρδιά κατά καιρούς. Πλέον, όμως, φαίνεται ότι ο κόσμος του interior design αρχίζει να στρέφεται σε περισσότερο playful μοτίβα, που δεν έχουν πλήρη συμμετρία, δεν υπάρχει οπωσδήποτε επαναληπτικότητα και γενικά είναι ελαφρώς πιο “ελεύθερο” το θέμα και η σύνθεσή τους!

Το “απόκοσμο” μάρμαρο

Εχμ, το μάρμαρο είναι ό,τι πιο in style τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον γρανίτη και το terrazzo. Και φέτος, λοιπόν, το marble trend δεν έχει σκοπό να μας αφήσει… σύξυλους, αλλά βρίσκει νέους τρόπους να μας προσεγγίσει ξανά! Έτσι, μετά την επέλαση του all time classic λευκού με γκρι φλέβες και πράσινου με μαύρες φλέβες, τώρα θα δούμε περισσότερο μάρμαρο σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις και με περισσότερες εσωτερικές εναλλαγές στην σύνθεσή τους, σε σημείο που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο!

Το μπλε πλακάκι

Εδώ έχουμε να κάνουμε περισσότερο με τις αποχρώσεις των πλακιδίων και λιγότερο με το στυλ τους. Διότι, τα μπλε πλακάκια έρχονται να δώσουν στα σπίτια των πιο τολμηρών την ένταση και την ζωηράδα ενός “φρέσκου” χρώματος που σχετίζεται με την θάλασσα και τον ουρανό. Μάλιστα, η παλέτα είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να φτάνει από το έντονο ultra μπλε έως το απαλό και παστέλ seafoam green με την πράσινη χροιά!

Το oversized πλακάκι με μοτίβο

Σε μια περίοδο που οι ταπετσαρίες έχουν κερδίσει επάξια την προσοχή μας, τα πλακάκια αποφάσισαν να ακολουθήσουν την τάση και να μπουν στο παιχνίδι δυναμικά. Έτσι, φέτος θα δούμε κεραμικά πλακίδια σε μεγαλύτερο μέγεθος, με συνεχές pattern σαν της ταπετσαρίας και χωρίς εμφανή χωρίσματα. Το αποτέλεσμα θα είναι η επένδυση των τοίχων με πλακάκια που μοιάζουν με ταπετσαρία! Τέλειο;

Read More

And More