Faux γούνα: Τόλμησε να τη “φορέσεις” και στο σαλόνι σου

Αν από το σπίτι σου λείπει η… ζεστασιά, αν αισθάνεσαι πως η διακόσμησή σου είναι flat ή αν απλούστατα χρειάζεσαι ένα stylish upgrade στο χώρο σου, η απάντηση είναι πολύ εύκολη και μπροστά στα μάτια σου. Τη βλέπεις παντού γύρω σου, την έχεις “ζηλέψει”, την έχεις ποθήσει και απλά δεν έχεις τολμήσει να την ενσωματώσεις στο decor σου. Είναι η faux γούνα! Έχει επικρατήσει ως trend στις πασαρέλες, έχει αποτελέσει σταθερή αξία τα τελευταία (πολλά!) χρόνια στο χώρο της μόδας και φυσικά βρήκε τον τρόπο να τρυπώσει στο interior design!

Η faux γούνα έχει την ξεχωριστή ικανότητα να κάνει ένα χώρο να δείχνει άνετος, ευχάριστος και ζεστός! Επιπλέον, δίνει προοπτική, μιας και πετυχαίνει το πολυπόθητο layering χάρη στην… τρισδιάστατη υφή της. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων την προτιμούν ιδιαιτέρως όταν στοχεύουν στη δημιουργία χαρούμενης και comfort ατμόσφαιρας, που σε “τραβάει” να χουχουλιάσεις και να ευχαριστηθείς τη θαλπωρή του σπιτιού.

Η γούνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή μαξιλαριού, χαλιού, κουβέρτας, ριχταριού ή ακόμη και επίπλου. Ωστόσο, χρυσός κανόνας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς είναι πως δεν χρειάζεται να το παρακάνεις! Αν για παράδειγμα επιλέξεις γούνινο χαλί, που καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια, δεν μπορείς να έχεις άλλα στοιχεία από γούνα στον ίδιο χώρο. Το ίδιο ισχύει σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις το δωμάτιο να έχει ισορροπία και να μην είναι φορτωμένο. Ένα με δύο μικρά αντικείμενα ή ένα κυρίαρχο είναι η προτεινόμενη… ποσότητα γούνας που “επιτρέπεται” να χρησιμοποιήσεις στο χώρο.

Και μια μικρή υποσημείωση: Όσον αφορά στη λευκή τεχνητή γούνα, καλό θα ήταν να μην την προτιμήσεις σε ολόλευκη απόχρωση. Καλύτερα να κινηθείς σε πιο κρεμ και μπεζ τόνους, ώστε να επιτύχεις ένα γήινο αποτέλεσμα.

Αν λοιπόν θέλεις να ξεφύγεις από την ψυχρότητα της μοντέρνας και minimal διακόσμησης και να δημιουργήσεις cozy ατμόσφαιρα, η faux γούνα είναι η σίγουρη επιλογή, όπως μπορείς να διακρίνεις και στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

Το μικρό γούνινο κάλυμμα στην κουνιστή πολυθρόνα είναι έτοιμο να αγκαλιάσει το σώμα και να προσφέρει χαλάρωση.


Υπόλευκο γούνινο πουφ για χουχούλιασμα και cocooning.


Fluffy χνουδωτό χαλί που δίνει προοπτική και ζεστασιά στο χώρο.


Γούνινες λεπτομέρειες σε ένα σκανδιναβικού ύφους σαλόνι για περισσότερο comfortness.


Χνουδωτό και αφράτο κουβερτάκι σε συνδυασμό με γούνινα μαξιλάρια και ζεστό φωτισμό δημιουργούν την απόλυτη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.


Το faux fur χαλί δίνει προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα στο μοντέρνο σαλόνι.


Γούνινο ριχτάρι σε σκούρα απόχρωση που συνδυάζεται με το χαλί και δημιουργεί layering στο χώρο.

Η μικρή λεπτομέρεια από γούνα αλλάζει το ύφος του minimal σαλονιού.
Γούνα και στην τραπεζαρία, μαζί με μπαμπού και μεταλλικά στοιχεία για εφέ του… Βορρά.
Τα γούνινα σκαμπό δίνουν μια δόση εκκεντρικότητας στο χώρο, χωρίς να τον βαραίνουν.

Read More

And More