Festive Times: Πώς να στολίσεις το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με τις τάσεις του art de la table

Έφτασε και η πιο ανοιξιάτικη γιορτή του χρόνου! Το Πάσχα είναι και επίσημα εδώ και αυτό σημαίνει πως από εδώ και πέρα το σπίτι θα γεμίζει κόσμο, φωνές και γέλια, με την κορύφωση της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα να είναι μια ανάσα μακριά! Και επειδή τα *διονυσιακού επιπέδου* γεύματα των γιορτών θα πραγματοποιούνται γύρω από ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το art de la table! Βλέπεις, κάθε αρχοντικό και φιλόξενο τραπέζι διέπεται από τους δικούς του κανόνες και ο τρόπος που θα το διακοσμήσεις παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εικόνα που θα δώσεις ως οικοδέσποινα! Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε παρέα τις μεγαλύτερες τάσεις στο ανοιξιάτικο table setting!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Τρία είναι τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να σταθείς: πρώτο είναι το ύφος τους γεύματος (επίσημο ή casual), δεύτερο είναι το savoir vivre (για ευχαριστημένους καλεσμένους, τόσο αισθητικά, όσο και χωροταξικά) και τρίτο είναι το art de la table (με τα κατάλληλα υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία).

Για να πάρεις, λοιπόν, μερικές ιδέες σχετικά με το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και τα πιο εντυπωσιακά trends αυτής της περιόδου, ρίξε μια ματιά παρακάτω και κράτα σημειώσεις!

Το moody επίσημο τραπέζι

Φέτος είναι η χρονιά των σκοτεινών αποχρώσεων και το γιορτινό τραπέζι δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από αυτή την τάση! Έτσι, συνδυάζοντας βαθιές τονικότητες του μπλε, του μωβ, του πράσινου ή ακόμη και του γκρι και του μαύρου, θα καταφέρεις να είσαι in style για το πολυτελές τραπέζι σου!

Το “πασχαλινό” τραπέζι

Το επίσημο άνθος του Πάσχα είναι η πασχαλιά! Γιατί, λοιπόν, να μην είναι αυτό και το επίσημο χρώμα του τραπεζιού σου; Διάλεξε την αγαπημένη σου μωβ λιλά απόχρωση και “παίξε” με τα λουλούδια και τις υφάνσεις με μοναδική… μαεστρία!

Το “πράσινο” τραπέζι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι στην κορυφή του interior design και από αυτά οι κάκτοι είναι μέσα στις μεγαλύτερες τάσεις της διακόσμησης. Γι’ αυτό και μπορείς να διακοσμήσεις το γιορτινό τραπέζι σου με αυτό το εντυπωσιακό trend!

Το “ζωντανό” τραπέζι

Τα λουλούδια είναι συνήθως τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία ενός ανοιξιάτικου τραπεζιού. Γιατί, όμως, να μην πρωτοτυπήσεις, στήνοντας το art de la table σου γύρω από φυτά και όχι άνθη; Διάλεξε καταπράσινα, δροσερά φυλλώματα και γήινες αποχρώσεις στις υφάνσεις σου για να ολοκληρώσεις το styling του τραπεζιού!

Το dusty pink τραπέζι

Και για να μην ξεφεύγουμε από τα γνώριμα μονοπάτια, οι αποχρώσεις του ροζ μεσουρανούν και φέτος στην διακόσμηση και το τραπέζι σου μπορεί να υιοθετήσει αυτό το φανταστικό trend! Προτίμησε τονικότητες σε dusty και blush εκδοχές και απόφυγε τις πιο έντονες περιπτώσεις του ροζ, ώστε να έχεις ένα εντυπωσιακό και συνάμα γήινο αποτέλεσμα!

Read More

And More