Green-tastic: Οι πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις του πράσινου που πρέπει να βάλεις στο σπίτι σου

Μέχρι τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, λίστες επί λιστών και αμέτρητα αφιερώματα έχουν γραφτεί για την τάση που έχει καταλάβει το interior design για το 2017 και πώς να το εντάξεις σε -κυριολεκτικά- κάθε χώρο του σπιτιού σου! Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, όταν η κορυφαία εταιρεία χρωμάτων και trendsetter σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις και τις νότες τους, Pantone, κήρυξε το Greenery ως το απόλυτο χρώμα της φετινής χρονιάς! Ένα γλυκό και έντονο… φυτρί, που επανέφερε το πράσινο στο προσκήνιο της διακόσμησης! Από τότε, αρκετοί μήνες πέρασαν και οι προτάσεις πλήθυναν, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την πράσινη… θύελλα! Αν στα παραπάνω προσθέσεις και την eco- friendly διάθεση της contemporary διακόσμησης τα τελευταία χρόνια, έχεις έναν λόγο παραπάνω να… ενδώσεις στον πειρασμό της πρασινωπής απόχρωσης!

Τώρα που οι τάσεις φαίνεται πλέον να παίρνουν την τελική τους μορφή και εν όψει άνοιξης που δίνει ξανά ανανεωτικές “ενέσεις” στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, οι interior designers διαλέγουν τις αγαπημένες τους αποχρώσεις του πράσινου και δίνουν τις καταληκτικές επιλογές τους! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το πολυτελές σμαραγδί που από πολύ νωρίς ξεχώρισε, αλλά και το ανάλαφρο seafoam green που έκανε το μεγάλο… μπαμ με το που άρχισε η άνοιξη να κάνει δειλά- δειλά την εμφάνισή της!

Αν αγαπάς το πράσινο, ξέρεις ήδη πόσο σημαντική προσθήκη μπορεί να είναι σε ένα σπίτι! Αναδεικνύει τα υπόλοιπα χρώματα, ταιριάζει τόσο με τα νεοκλασικά, όσο και με τα industrial, τα vintage, αλλά και με τα minimal στοιχεία, ενώ την ίδια στιγμή δίνει έντονη “προσωπικότητα”, αέρα μυστηρίου και “ηρεμιστικές” νότες στο χώρο που “φιλοξενείται”!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις τις προτάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο… πράσινο interior και να διαλέξεις σε ποιον τύπο ανήκεις!

Το “καπνιστό” πράσινο
Μια γλυκιά και βαθιά απόχρωση, που… σταχτίζει αρκετά, δίνοντας την αίσθηση που θα άφηνε ένα απαλό γκρι! Δεν ανήκει στις “αυστηρές” κατηγορίες του πράσινου, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει το ανθρακί, δίνοντας μια πιο playful διάθεση στο χώρο. Ταιριάζει άψογα με σκούρο και ανοιχτό ξύλο, αλλά και με μεταλλικές επιφάνειες.

Το πράσινο του… αφρού της θάλασσας
Η πιο happy και καλοκαιρινή εκδοχή του πράσινου, που ανακατεύεται με το γαλάζιο δίνοντας τη “δροσερή” αίσθηση στους χώρους! Αναδεικνύει τα υπόλοιπα χρώματα, φέρνει ενέργεια σε κάθε δωμάτιο και τραβάει τα βλέμματα! Το seafoam green ανήκει οπωσδήποτε στα must do της άνοιξης!

Το πράσινο του “κυνηγού”
Μια από τις πιο βαθιές και σκούρες αποχρώσεις του πράσινο, πολύ κοντά στο “πολύτιμο” σμαραγδί, αλλά με περισσότερη… δόση μπλε! Ιδανική για πιο σοβαρά σαλόνια και λεπτομέρειες του σπιτιού, αλλά ίσως κάπως δεσμευτική για το υπνοδωμάτιο, που “απαιτεί” πιο ανάλαφρα και ξεκούραστα χρώματα. Το hunter’s green είναι από τις βασικές τάσεις στο φετινό interior design!

Το πολυτελές σμαραγδί
Η απόλυτη τάση του χειμώνα, που επικράτησε ανάμεσα σε όλες τις αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων που έχουν φέτος την… τιμητική τους! Με μικρές τροποποιήσεις και ανάλογα με τον τόνο που θα επιλέξεις, το emerald green μπορεί να “απογειώσει” τη διακόσμησή σου και να ενσωματωθεί σε κάθε στυλ και εποχή!

Το πράσινο της… χλωροφύλλης

Η πιστή μεταφορά του πράσινου των φυτών στα χρώματα του σπιτιού! Είναι ό,τι κοντινότερο μπορείς να βρεις στην πλούσια άνθιση αυτής της περιόδου, ώστε να ταιριάξει με την Go Green τάση στη διακόσμηση και το design! Φρέσκο και αναζωογονητικό, με ένα μεγάλο χρωματικό φάσμα και ιδανικό για… mexican και boho περιβάλλοντα!

Το vintage φιστικί
Η πιο γλυκιά και “ρομαντική” πλευρά του πράσινου, με αναφορές στο παρελθόν και έντονη “προσωπικότητα”. Μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση, με ελαφρώς γκρίζες νότες, που ταιριάζει σε κάθε χώρο, από το σαλόνι, το δωμάτιο και την τραπεζαρία, έως την κουζίνα και το μπάνιο! Ιδανική για συνδυασμούς με ξύλο και vintage διακοσμητικά στοιχεία!

Read More

And More