Η καλοκαιρινή διακόσμηση χρειάζεται μερικές μπλε πινελιές

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο του μπλε. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις την απόχρωση που σε εκφράζει. Από το γαλάζιο του ουρανού μέχρι το βαθύ μπλε της θάλασσας, έχεις αμέτρητες επιλογές για να αποτυπώσεις το γούστο σου και το προσωπικό σου στιλ.

Το μπλε μας θυμίζει νησί, όμορφες στιγμές, ξεγνοιασιά. Είναι κομψό, διαχρονικά μοντέρνο και φρεσκάρει όμορφα τον χώρο. Φέρει μια αισθητική ηρεμία, ζωντάνια και ελληνική γεύση.

Δεν χρειάζεται να κάνεις δραματικές κινήσεις. Μερικές έξυπνες κινήσεις και αγορές αρκούν…

Στο σαλόνι…

Τα μαξιλάρια είναι από τα πιο χρήσιμα στη διακόσμηση στοιχεία. Μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο και να προσθέσουν στιλ πανεύκολα. Επίλεξε μονόχρωμα ή με ενδιαφέροντα pattern. Ή μπορείς απλά να κάνεις έναν συνδυασμό των δύο παραπάνω.

Το βασικό χρώμα του καθιστικού σου είναι αυτό που θα σε καθοδηγήσει και προς ποια απόχρωση του μπλε θα κινηθείς. Το καλό είναι ότι το μπλε και οι αποχρώσεις του είναι από τα κλασικά χρώματα που ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα.

Μερικά καδράκια με θαλασσινές εικόνες, μερικά μαξιλάρια, μερικά διακοσμητικά (βάζα, ριχτάρια κ.λ.π.) αρκούν για να δώσουν στο σαλόνι σου καλοκαιρινή αύρα.

 

Στην κουζίνα…

Στρώσε τραπέζι με αιγαιοπελαγίτικη ατμόσφαιρα. Επίλεξε σερβίτσια με μπλε μοτίβα και η καλοκαιρινή διάθεση μόλις μπήκε στο σπίτι σου.

Μπορείς να αλλάξεις τα “ρούχα” της κουζίνας σου. Τα τραπεζομάντηλα, τις πετσέτες, τα σουπλά, τα ποτήρια. Αν θέλεις κάτι πιο έντονο, επίλεξε μπλε καρέκλες και δώσε έναν σύγχρονο αέρα που συνειρμικά παραπέμπει στις διακοπές. 

Το γαλάζιο, το μπλε, είναι ένα υπέροχο χρώμα που συνδυάζει την κομψότητα με το όμορφο συναίσθημα.

 

Στην κρεβατοκάμαρα…

Το μπλε συμβολίζει την ηρεμία, την αυτοπεποίθηση. Θεωρείται ευεργετικό χρώμα για το μυαλό και το σώμα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να το προσθέσεις στην κρεβατοκάμαρά σου. Παίξει με τα μοτίβα, με τις αποχρώσεις στα σεντόνια, κάνε συνδυασμούς και δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

 

Στο μπάνιο…

Οι αποχρώσεις του μπλε είναι υπέροχες στο σπίτι. Προτίμησέ το σε πινελιές. Ένας τοίχος στο μπάνιο που σετάρεται υπέροχα με το νερό και σε ηρεμεί. Μερικά διακοσμητικά στοιχεία, τα πρακτικά αξεσουάρ που χρησιμοποιείς.

Μην το παρακάνεις. Προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες αν επιλέξεις μια πιο σκούρα απόχρωσή του. Αν κινηθείς σε παστέλ επιλογές, πιο “ελαφριές”, τότε δεν υπάρχει ο κίνδυνος το αποτέλεσμα να “βαρύνει”.

Να θυμάσαι ότι το μπλε απογειώνεται αν το συνδυάσεις με μερικές μεταλλικές λάμψεις. Μια glam πινελιά, χρυσή ή ασημί, θα δώσει ένα πραγματικά elegant αποτέλεσμα με μεγάλο ενδιαφέρον.

And More