Interior Trends: Αυτές είναι οι πιο σημαντικές τάσεις που πρέπει να γνωρίσεις αυτή τη στιγμή

Interior Trends: Αυτές είναι οι πιο σημαντικές τάσεις που πρέπει να γνωρίσεις αυτή τη στιγμή | tlife.gr

Κάθε εποχή διακρίνεται από τις δικές της διακοσμητικές κατευθύνσεις. Άλλωστε, οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών μας προδιαθέτουν πάντα για διαφορετικά σκηνικά. Γι’ αυτό και πολύ συχνά θα δεις να προκύπτουν καινούριες τάσεις όταν πλησιάζει ή φτάνει το καλοκαίρι ή όταν περνάμε πια προς το φθινόπωρο και το χειμώνα. Βέβαια, βασικό μέλημα είναι πάντα να ανανεώνουμε τους χώρους μας σύμφωνα με τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό και ορισμένα trends δεν έχουν εποχή, αλλά μπορούν να υιοθετηθούν ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο, φτάνει να ταιριάζουν στο γούστο και την αισθητική μας. Και δεν έχουμε παράπονο, η φετινή χρονιά έχει φέρει μαζί της ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις. Άλλοτε με “αέρα” πολυτέλειας και άλλες φορές με πιο “διακριτική” φινέτσα, αλλά πάντα με γούστο και στυλ!

Γι’ αυτό, λοιπόν, και παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει τις τάσεις που βλέπουμε γύρω μας παντού αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσουμε να τις βλέπουμε για αρκετά χρόνια ακόμη!

 

Οι βελούδινοι καναπέδες

Το βελούδο είναι μια ύφανση στενά συνδεδεμένη με την πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική. Γι’ αυτό και έχει αγαπηθεί πολύ σε μεγάλο βάθος χρόνου. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο βελούδινος καναπές έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές μας για την elegant όψη και την απαλή υφή του! Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι αποχρώσεις του σμαραγδιού και το navy blue βρήκαν την καλύτερη απόδοσή τους στον βελούδινο καναπέ!

 

Τα animal prints

Όπως στη μόδα, έτσι και στη διακόσμηση, το animal print είναι μια διαχρονική αξία. Δεν έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, γιατί η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων μοτίβων είναι η… χαμαιλεοντική φύση τους. Φέτος, είδαμε πως το dalmatian είναι εκείνο που έχει κερδίσει πολλούς πόντους και φαίνεται πως διεκδικεί μια σταθερή πορεία στη διακόσμηση!

 

Τα φυτά και τα “πράσινα” posters

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τα φυτά εσωτερικού χώρου, πέρα από το γεγονός πως είναι huge trend. Και ενώ μπορεί τα είδη των φυτών να εναλλάσσονται, πάντως η παρουσία τους παραμένει σταθερή. Μάλιστα, αγαπήθηκαν τόσο πολύ, που πλέον μπήκαν και στα κάδρα μας και λειτουργούν ως τέχνη!

 

Ο μινιμαλισμός

Νομίζω πως δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο μινιμαλισμός είναι το αισθητικό ρεύμα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο interior design και πάντα θα θεωρείται βασική τάση. Ειδικά σε συνδυασμό με το σκανδιναβικό στυλ, έχει γίνει το αγαπημένο look όλων μας!

 

Ο μαξιμαλισμός

Στον αντίποδα της αφαιρετικής αισθητικής έρχεται ο πλουραλιστικός μαξιμαλισμός που αρέσκεται στο συνδυασμό πολλών διαφορετικών αισθητικών ρευμάτων! Και πλέον τον βλέπουμε παντού γύρω μας, είτε πρόκειται για πιο κλασικό στυλ, είτε για περισσότερο bohemian!

 

Το Danish design

Γενικότερα, οτιδήποτε έχει vintage καταβολές και προέρχεται κυρίως από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 έχει γίνει αντικείμενο πόθου για όλους μας τα τελευταία χρόνια. Ειδικά, όμως, η δανέζικη αισθητική έχει αποκτήσει τη μεγαλύτερη δύναμη!

 

Το μωσαϊκό

Εντάξει, μπορεί να λατρεύτηκε, μπορεί και να μισήθηκε. Δύσκολα, όμως, θα μπορέσεις να το προσπεράσεις, ειδικά τη στιγμή που έχει καταλάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, αλλά ενώ έχει ταυτόχρονα επανεφεύρει τον εαυτό του και έχει ταιριάξει με τις σύγχρονες τάσεις!

READ more