Kitchen Diaries: Ποιο είναι το νέο μεγάλο interior trend στην κουζίνα και γιατί να το επιλέξεις

Διανύουμε μάλλον την σεζόν… της κουζίνας (στο μυαλό μου, τουλάχιστον). Βλέπεις, μετά από ένα μακρύ διάστημα παραμονής μας σε αυτό τον χώρο, με τις χειμωνιάτικες συνταγές να “τρώνε” μπόλικο χρόνο της ημέρας μας, αρχίζουμε ξανά να βλέπουμε τις ατέλειές της. Με την σειρά της, αυξάνεται η επιθυμία μας να ανανεώσουμε την εικόνα αυτού του δωματίου και να το επαναφέρουμε στην stylish εκδοχή που είχε πριν την βαρυχειμωνιά και τις εργατοώρες μαγειρέματος! Άσε, που όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο πιο έντονη θα είναι η ανάγκη μας να αναζωογονήσουμε το σπίτι, ενώ οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέπουν επιτέλους το upgrade που τόσο πολύ θέλουμε! Γι’ αυτό και σήμερα θα σου μιλήσω για ένα διακοσμητικό trend που κερδίζει συνεχώς χώρο τα τελευταία χρόνια και που βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις αναζητήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποιο είναι αυτό; Η τραπεζαρία στην κουζίνα!

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, πρέπει να τονίσω ότι μιλάμε για οποιονδήποτε τύπο κουζίνας, είτε είναι ξεχωριστό δωμάτιο, είτε έχει open plan διάταξη και ενώνεται με έναν άλλο χώρο, όπως το σαλόνι. Ο μόνος περιορισμός στην τάση της τραπεζαρίας εντός της κουζίνας είναι το μέγεθός της, αφού όλοι αντιλαμβανόμαστε πως μια κουζίνα με διαστάσεις 2×2 μάλλον δεν χωράει ούτε τραπέζι, ούτε νησίδα, ούτε καλά-καλά… εμάς! Εφόσον, όμως, ο χώρος “αντέχει” την προσθήκη ενός τραπεζιού με τα καθίσματά του, τότε έχουμε το πολυπόθητο “GO” και μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιλογή των ιδανικών επίπλων βάσει του στυλ μας!

Γιατί, λοιπόν, να επιλέξεις ένα τραπέζι με καρέκλες στην κουζίνα σου αντί μιας εντυπωσιακής νησίδας; Σου έχω τρεις λόγους!

#1: Κάνει τον χώρο να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερος

Φέρε για λίγο στο μυαλό σου τις νησίδες ή μπάρες που συνήθως τοποθετούνται στις κουζίνες. Στην πραγματικότητα είναι συμπαγείς όγκοι από ξύλο, τσιμέντο, τούβλο ή μάρμαρο (ανάλογα με το στυλ του interior design), που συνοδεύονται από ψηλά σκαμπό. Αυτοί οι “μονόλιθοι”, όμως, στην μέση της κουζίνας, όσο συγκλονιστικός κι αν είναι ο σχεδιασμός τους, τείνουν να… κλείνουν τον χώρο. Αντιθέτως, ο σκελετός ενός τραπεζιού, με τα ψηλά πόδια του, δημιουργεί αρνητικό χώρο, δίνοντας την εντύπωση πως το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

#2: Οι καρέκλες είναι (100%) πιο βολικές από τα σκαμπό

Ωραία τα ψηλά σκαμπό και προσθέτουν πολλούς πόντους στυλ στην διακόσμηση της κουζίνας, ενώ ταυτόχρονα η συνολική αισθητική της νησίδας που γύρω της συγκεντρώνεται μια παρέα ή μια οικογένεια για φαγητό, έχει κοσμοπολίτικο αέρα. Όπως και να το κάνουμε, όμως, το κάθισμά τους είναι μικρό, δεν έχουν πλαϊνή υποστήριξη για τα χέρια και συχνά η “πλάτη” τους είναι άβολη. Ταυτόχρονα, τα πόδια μας κρέμονται πολύ συχνά, ενώ η νησίδα δεν έχει τον κατάλληλο χώρο για να απλώσουμε τα άκρα μας. Όλα αυτά αποφεύγονται με την τραπεζαρία και τις αναπαυτικές καρέκλες που την συνοδεύουν!

#3: Η τραπεζαρία δημιουργεί ένα casual στυλ με cozy διάθεση

Η νησίδα είναι ένα είδος επίπλωσης που συνοδεύεται από πολυτέλεια, ενώ έχει ταυτιστεί με το industrial στυλ και τα lofts. Όσο ανώτερη, λοιπόν, κι αν είναι η αισθητική τους, συνήθως δημιουργούν μια περισσότερο ψυχρή αίσθηση στον χώρο. Αντιθέτως, η τραπεζαρία, όσο formal κι αν είναι έχει συνδυαστεί στο μυαλό μας με ένα πιο “οικογενειακό” feeling. Γι’ αυτό και επιλέγοντάς την για την κουζίνα, μετατρέπεις κατευθείαν το δωμάτιο σε έναν cozy χώρο του σπιτιού!

Read More

And More