Kitchen trends: Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις στη διακόσμηση της κουζίνας και γιατί να τις επιλέξεις

Δεν ξέρω αν έχεις ξεκινήσει ήδη να σκέφτεσαι πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στον πιο “κουρασμένο” χώρο του σπιτιού σου a.k.a. την κουζίνα, αλλά σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να το ξεκινήσεις. Βλέπεις, η καλοκαιρία, αλλά και η επερχόμενη άδεια δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να προχωρήσεις μεγάλα “project” στο σπίτι, όπως είναι το βάψιμο των τοίχων, η ανακαίνιση της κουζίνας και η βελτίωση του μπάνιου. “Βαριές” δουλειές μεν, απαραίτητες δε, αν θέλεις το interior design σου να είναι ολοκληρωμένο και καλαίσθητο. Ή αν έχεις ελαφρώς… ταλαιπωρημένους χώρους που έχουν ανάγκη από ανανέωση!

Για το λόγο αυτό, λοιπόν, τώρα είναι και η πιο “δυνατή” περίοδος για τα δύο πιο… παρεξηγημένα (ή και ταπεινά, αν θέλεις) δωμάτια του σπιτιού, που είναι η κουζίνα και το μπάνιο. Επειδή, όμως, για το μπάνιο έχουμε μιλήσει αρκετά (βλ. εδώ, εδώ και εδώ) και έχουμε αναλύσει κάθε πιθανό trend που έχει αναδυθεί τον τελευταίο καιρό ας δώσουμε μία ευκαιρία και στην κουζίνα σου να “λάμψει” και να πάρει τη μορφή που θέλεις!

Οι τάσεις στη διακόσμηση της κουζίνας είναι αρκετά πιο διαχρονικές σε σχέση με εκείνες των υπόλοιπων χώρων και αυτό, όσο να πεις, είναι πολύ βολικό, καθώς δεν θα αναγκάζεσαι να κάνεις εκτεταμένες ανακαινίσεις (για εσένα λέω, το design freak που όλοι αγαπάμε!)! Επιπλέον, υπάρχουν τόσα διαφορετικά ρεύματα ανά σεζόν, που καταφέρνουν να καλύπτουν αν όχι όλα, τότε τα περισσότερα γούστα! Παρ’ όλα αυτά, επειδή η αισθητική είναι θέμα προσωπικό, ο καθένας μπορεί να κρατήσει εκείνα που του ταιριάζουν και να τα αξιοποιήσει αναλόγως στο χώρο του.

Ωστόσο, αν είσαι έτοιμη να “αγκαλιάσεις” τα νέα trends που έχουν προκύψει στη διακόσμηση της κουζίνας, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να γνωρίσεις τα τελευταία νέα από το χώρο!

Τα ανοιχτά ράφια

Κάποιοι έχουν ταχθεί “ανοιχτά” εναντίον της συγκεκριμένης τάσης, αλλά αυτό δεν έχει σταθεί ικανό να της κόψει τη… φόρα! Τα ανοιχτά ράφια που κοσμούν τους τοίχους της κουζίνας είναι ένα από τα πιο δυνατά διακοσμητικά trends στην κουζίνα (αλλά και γενικά), αφού δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσεις ως “βιτρίνες” για τα υπέρκομψα μαγειρικά αντικείμενά σου. Ταυτόχρονα, μειώνει τον όγκο των χρηστικών αντικείμενων, δίνοντας περισσότερο elegant εικόνα στον πιο πρακτικό χώρο του σπιτιού!

Η απουσία “κρεμαστών” ντουλαπιών

Στην ίδια λογική με τα ράφια στους τοίχους έρχεται και η νέα πρόταση που λέει: “Ξεχάστε τα πάνω ντουλάπια της κουζίνας”! Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες και οι interior designers έχουν ξετρελαθεί με την ιδέα και την υποστηρίζουν όσο τίποτα άλλο. Εκείνο που κάνει τόσο ξεχωριστό το εν λόγω trend είναι το γεγονός πως καταφέρνει να “ανοίξει” το χώρο, αφαιρώντας τους μεγάλους όγκους και κάνοντας το χώρο πολύ πιο άνετο και ευρύχωρο!

Οι κλειστές κουζίνες

Τα τελευταία χρόνια, το industrial και lofty design έχει επικρατήσει τόσο πολύ στο σχεδιασμό των σπιτιών, που οι open plan κουζίνες υπήρξαν το No1 trend στο interior. Πλέον, όμως, συντελείται μια μικρή “στροφή” σε αυτό, μιας και ο κόσμος προτιμά να επανέλθει στις κουζίνες- δωμάτια! Και αυτό είναι από πολλές πλευρές πολύ πιο βολικό και εύχρηστο! Άλλωστε, μόνο αν πρόκειται για χώρους πολλών τετραγωνικών μέτρων θα μπορούσε μια “ανοιχτή” κουζίνα να… σταθεί ως μέρος της διακόσμησης!

Οι μαρμάρινοι πάγκοι

Άλλη μία κατηγορία που μπορεί να έχει δημιουργήσει ορισμένες αντιδράσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραμένει ανάμεσα στις βασικές τάσεις, τόσο για τη διακόσμηση της κουζίνας, όσο και για το υπόλοιπο interior! Οι υποστηρικτές των μαρμάρινων πάγκων τούς λατρεύουν για τους προφανείς λόγους -είναι υπέροχοι. Εκείνοι που είναι… αντίθετοι τονίζουν πως δεν είναι χρηστικοί. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η αισθητική ανωτερότητά τους τους καθιστούν το απόλυτο design trend για την κουζίνα!

Read More

And More