Κουζίνα: Αυτές είναι οι τάσεις που θα επικρατήσουν στο… μαγειρικό design

Αν αγαπάς τις κουζίνες και το χρόνο που περνάς μέσα σε αυτές, μπορείς να… υπερηφανεύεσαι για τη σημασία που τους δίνεις, αφού οι trend forecasters πλέον κάνουν κάθε χρόνο τις προβλέψεις τους για το design που θα επικρατήσει. Έτσι και φέτος, έχουν ήδη τεθεί οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διακόσμηση στην κουζίνα και είναι βέβαιο ότι θα σε ενθουσιάσουν και θα σε βοηθήσουν να προσαρμόσεις και το δικό σου χώρο ώστε να ταιριάζει με τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν μέσα στη χρονιά!

Η κουζίνα μπορεί να κρύβει μέσα της τόση πολλή μαγεία! Δεν είναι μόνο ο χρηστικός της ρόλος που την κάνει απαραίτητη στην καθημερινότητα, αλλά και το γεγονός πως αφιερώνεις σε αυτή αρκετές ώρες της ημέρας σου. Κι όμως, αρκετός κόσμος ίσως να μην δίνει την σημασία που της αναλογεί! Αν υπολογίσεις πόσο μεγάλο μέρος του σπιτιού σου μπορεί να καταλαμβάνει η κουζίνα, τότε θα αναθεωρήσεις. Και ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς πόσο χρόνο, σκέψη και ενέργεια δίνεις για τη διακόσμηση του σπιτιού σου, ενώ η κουζίνα μπορεί να σου περνάει λιγάκι… απαρατήρητη όσον αφορά την εικόνα της.

Μάλλον έχει έρθει η στιγμή να αλλάξει αυτό! Η κουζίνα ανήκει στο προσκήνιο και δεν παίζει πια το ρόλο του… κομπάρσου! Έχει αποκτήσει νέα υπόσταση και σημαντική θέση στο interior design, το οποίο έχει στρέψει για τα καλά τα βλέμματα πάνω της! Τα στυλ και οι κατασκευές της κουζίνας είναι πολλά και όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, η εσωτερική διακόσμησή της πηγαίνει πακέτο με το δικό σου στυλ και γούστο. Χρειάζεται τις προσωπικές πινελιές σου για να πάρει τη μορφή και την εικόνα που θέλεις, ώστε να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που τη χρησιμοποιείς!

Πάρε, λοιπόν, μερικές ιδέες για να ανανεώσεις την κουζίνα σου σύμφωνα με τα trends που θα επικρατήσουν φέτος!


Η “ατμοσφαιρική” κουζίνα διακρίνεται για τη φινέτσα και τους σκούρους χρωματισμούς της. Χρησιμοποιεί βαθιές αποχρώσεις πράσινου, μπλε και ροζ, ενώ συνδυάζει elegant μεταλλικά στοιχεία. “Παίζει” με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το μάρμαρο και αποπνέει αέρα μυστηρίου.

Η “boho” κουζίνα αποτελεί μία μίξη διακοσμητικών ρευμάτων. Στηρίζεται στο ξύλο και ειδικά το παλαιωμένο, χρησιμοποιεί σκανδιναβικά στοιχεία, αλλά “παίζει” αρκετά με τα υφάσματα και πρωτοτυπεί στα πλακάκια που είναι πάντα χρωματιστά και δίνουν ζωντάνια.
Η “σουηδική” κουζίνα είναι καθαρά σκανδιναβικού στυλ. Οι φόρμες της είναι ξεκάθαρες, υπηρετεί τη μονοχρωμία και χρησιμοποιεί πολύ ξύλο, λευκό χρώμα και γεωμετρία. “Αρέσκεται” στο φυσικό φως και την open plan διάταξη. Ιδανική για μεγάλους χώρους με πιο… ψυχρή διάθεση.
Η “παλαιομοντέρνα” κουζίνα είναι ένας ευρύς συνδυασμός πραγμάτων. Χρειάζεται vintage, αλλά και σύγχρονη αισθητική. Εκμεταλλεύεται τη ρετρό τάση, που χρησιμοποιεί παλαιωμένα και used στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα εισάγει νεωτερισμούς όπως μεγάλες επιφάνειες από μέταλλο ή πάγκους από μάρμαρο.


Η “νέα country” κουζίνα είναι λιγάκι… ποιμενική! Χρησιμοποιεί περισσότερο στοιχεία εξοχικής κατοικίας, αλλά με νέα ματιά. Θα μπορούσε να θεωρηθεί επίσης “υβρίδιο”, αφού δίνει καινούρια υπόσταση στη διακόσμηση, χωρίς να ξεχνά τις βασικές καταβολές της. Μπορεί να συναντήσεις ακόμα και vintage ξυλόφουρνο της γιαγιάς μέσα σε αυτή, αλλά ολοκαίνουρια έπιπλα και φινετσάτο μάρμαρο!

Read More

And More